Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ukradlimidiadem

wszystko o YASMINELLE

Polecane posty

dziewczyny pomozcie zaczelam brac te tabletki tylko ze dostalam oktresu we wtorek wzielam pierwsza tabletke ale nie zauwazylam ze maja one przypisane dni wiec wzielam we wtorek poniedzialkowa tabletke nastepnie w srode wzielam srodowa i w czwartek czwartkowa tylko co mam zrobic z ta tabletka z wtorku wziasc ja jako 21 tabletke bezwzgledu na to ze powininnam wziasc w 21 dzien poniedzialkowa a nie wtorkowa bo wypada akurat piniedzialek a ja przeciez wzielam juz poniedzialkowa i po wybraniu calego opakowania zostanie mi tylko ta wtorkowa nie wiem co mam zrobic naprawde nie nawet czy dobrze zrobilam biorac w srode srodowa czy powinnam juz isc po kolei

Gość kazda z tych tabletek
jest taka sama, a dni tygodnia sluza tylko naszej wygodzie zeby sie nie pomylić w czasie brania. Takze nic sie nie stanie jesli jako ostatnia wezmiesz ta ktora ci zostala

dziewczyny pomozcie zaczelam brac te tabletki tylko ze dostalam oktresu we wtorek wzielam pierwsza tabletke ale nie zauwazylam ze maja one przypisane dni wiec wzielam we wtorek poniedzialkowa tabletke nastepnie w srode wzielam srodowa i w czwartek czwartkowa tylko co mam zrobic z ta tabletka z wtorku wziasc ja jako 21 tabletke bezwzgledu na to ze powininnam wziasc w 21 dzien poniedzialkowa a nie wtorkowa bo wypada akurat piniedzialek a ja przeciez wzielam juz poniedzialkowa i po wybraniu calego opakowania zostanie mi tylko ta wtorkowa nie wiem co mam zrobic naprawde nie nawet czy dobrze zrobilam biorac w srode srodowa czy powinnam juz isc po kolei

Wiem, ze duzo na ten temat sie pojawialo ale chcialabym sie zapytac indywidualnie. w pon koncze tabletki,a pt powinnam dostac okres, ale w weekend wyjezdzam i chcialabym przesunac. Czyli we wt biore bez przerwy kolejne opakowanie, chcialabym juz cale? I kiedy pojawi sie te lekkie krwawienie? bo bez sensu ze chce przelozyc okres a i tak beddzie lecialo..:/

Ostatnią tabletkę bierzesz w poniedziałek i nową od razu we wtorek.Z tymi plamieniami to jest różnie.Ja np. nigdy nie miałam nic.Ale zdarza się,że plamienia się pojawiają ale zazwyczaj przy końcu drugiego opakowania.Więc powinno być ok.

aha no to super:) bo wtedy wlasnie biore we wt nowe opakowanie, i w pt nie mam okresu? Jak zaczynalam brac pierwsze opakowania tabletek to nie mialam zadnych plamien itd a duzo dziewczyn mialo, wiec mam nadzieje, ze w tym wypadku tez nic nie bedzie takiego:) Dziekuje slicznie za odp. Bo przestraszylam sie ze wezme bez przerwy tabletki a i tak dostane w te dni plamien

Nie powinnaś dostać, aczkolwiek jeśli nie wzięłas jeszcze pełnych 3 opakowań tabsów to ryzyko wystąpienia plamień jest większe.Ale myślę,że będzie ok.

nie, nie, tabletki biorę już ok 1,5 roku:) pierwszy raz po prostu chce przesunac okres

To nie powinno być żadnych problemów.Śmiało.Tylko zawsze pamiętaj,że nie zaleca się brania więcej niż 3 opakowań tabletek pod rząd (znaczy bez robienie przerwy).pozdr:)

jasne:) nie mam takiej potrzeby:) tylko teraz akurat wakacje wypadly w taki tydzien a nie inny, ze jestem zmuszona. Wiec robie to pierwszy, i mam nadzieje ostatni raz:)

Gość Miska111
mam na sprzedasz yasminelle moje gg 25735727

Gość dhyy
dziewczyny...zapomniałam ostatniej tabletki i pierwszej z nastepnego blistra...czyli przerwa trwała nie 7, a 9 dni...w tym czasie odbyły się stosunki...czy jest ryzyko ciąży?

Gość hanna8701
myśle ze wtedy nadal jestes zabezpieczona..

Ja brałam yasminalle i jestem z nich zadowolona. Zadnych skutków ubocznych podczas brania po prostu rewelacja :) hmm tylko teraz je odstawilam w kwietniu i dalej czekam na dni plodne. Czy to normalne?

Gość dhyy
zmartwiona- ale o to właśnie chodzi, że nie przyjmowałam regularnie, bo zapomniałam dwóch tabletek...:(

Największe ryzyko jest, jeśli zapomni się pigułki z początku lub końca blistra. Nie możesz dowolnie wydłużać sobie przerwy między opakowaniami (wiem, zapomniałaś). Jeśli pigułki przyjmujesz już dłuższy czas, nie są to Twoje pierwsze opakowania, poziom hormonów powinien być na tyle duży, że nie doszło do owulacji - pewności nie ma.

Gość lalkaall
Witam! ;) Dziewczyny, mam takie pytanie: Biorę tabletki jasminelle około tydzień, nigdy wcześniej nie używaliśmy tego typu zabezpieczeń. Chciałam się więc zapytać, jak to jest gdy mężczyzna kończy we mnie np. podczas ostatniego blistra? Wiem, że w 2 teoretycznie jest najbezpieczniej. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Gość lalkaall
Witam! Dziewczyny mam pytanie: Biorę tabletki Jasimnelle od tygodnia, nigdy wcześniej nie stosowaliśmy tego typu zabezpieczeń, dlatego też chciałam się zapytać jak to jest gdy mężczyzna kończy we mnie np. podczas ostatniego tygodnia? teoretycznie drugi tydzień jest najbezpieczniejszy, ale zastanawia mnie jak to jest później? Z góry dzięki za pomoc.

ma ktoś do sprzedania yasminelle na terenie łodzi?? Pilnie kupię. madziek@autograf.pl gg 2057461

Jeżeli nie stosowano preparatu antykoncepcyjnego zawierającego hormony w poprzednim miesiącu. Przyjmowanie Yasminelle należy rozpocząć w pierwszym dniu cyklu (to znaczy w pierwszym dniu menstruacji). Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yasminelle w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą. Można też rozpocząć w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe środki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez pierwsze 7 dni.

Gość Yasminelllka
A ja mam pytanie: czy jeśli wydłużyłam o tydzień bfranie tabletek (21+7 z nowego opakowania, bo zostało mi kilka wolnych) i zrobiłam przerwę to czy jestem zabezpieczona cały czas? Bo się teraz stresuję bo takiej sytuacji jednak nie ma w ulotce a wydawało mi się, że gdzieś kiedyś czytałam... :(

Gość iwonak8903
Odsprzedam nowe,zafoliowane tabletki YAZ oczywiście Polskie. Data 08.2015r Kilka szt.. Cena za opakowanie 30zł. YASMINELLE 25zł. Polecam... 5zł wysyłka po wpłacie na konto, 14zł za pobraniem, iwonka8903@onet.pl 663-366-987

JA ODSTAWILAM YASMINELLE W CZWARTEK DZIS JEST PONIEDZIALEK CZYJE SIE TRAGICZNIE NIE FIZYCZNEI A PSYCHICZNIE ale to nei przez odstwienie ja musiailam odstwic poniewaz moj stan psychiczny podczas zazywania sie pogarszal bole brzucha zawroty glowy brak apetytu nudnosci a co najgorsze MEGA WAHANIA NASTROJOW!!!! prawie prowadzace do depresji CZEKAM AZ TA BURZA MINIE I WSZYSTKO MI SIE W GLOWIE POUKLADA , ALE CIEZKO JEST . NAJPIERW ZAZYWALAM 2 LATA BEZ PRZERWY POTEM ZROBILAM PRZERWE NA 3 M-CE I JAK ZACZELAM ZNOW BRAC (3 MCE) BYLO TYLKO GORZEJ powiedzcie ile trwa ta burza kiedy te nastroje znikna ciezko tak zyc!!!

Witam Mam do sprzedania 2 oryginalnie zafoliowane opakowania tabletek Yasminelle firmy Bayer. Termin ważności do 08.2015 r. Wykupiłam większą ilość, po czym okazało się, że mi nie służą, dlatego odsprzedaję. Cena apteczna to 45,90 zł/szt. Moja cena to 40,00 zł/szt. + koszt przesyłki. Zainteresowane proszę o kontakt mailowy: alicja1818@wp.pl

Gość kas1012
mam do sprzedania 1 opakowanie jasminelle i recepty jakby któraś chciala to pisac gg 11104625

Gość JaaaaGosiaaaa
Witam, nie znalazłam podobnego problemu więc pytam. Biorę yasminelle od kilku dobrych lat, pierwszy raz zdarzyło mi się źle obliczyć i zamiast 7 dnia przerwy, tabletkę wzięłam 6 dnia (i kolejno dalej cały blister) czy istnieje jakieś ryzyko? I czy teraz muszę się jakoś przestawić?

Gość cichociemnaa
hej dziewczyny, zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze zagląda. czytalam na ulotce że jak chcę zminić termin okresu to mogę zmniejszyć przerwę pomiędzy tabletkami. jednak w zwązku z tym że biore dopiero pierwsze opakowanie trochę się boję, czy jak tak zrobie nie zmniejszy mi się ochrona, albo czy nie będzie skutkow ubocznych?.

Gość OlaolaOla2000
Mam do sprzedania 7 opakowań tabletek Yasminelle (nie musi wszystkich kupić jedna osoba), nowe, zafoliowane, data ważności: 08.2017, po ciąży przestałam je tolerować, zainteresowanych kupnem prosze o kontakt oiseau@interia.pl, cena 30 zł/opakowanie

Gość OlaolaOla2000
Mam do sprzedania 7 opakowań tabletek Yasminelle (nie musi wszystkich kupić jedna osoba), nowe, zafoliowane, data ważności: 08.2017, po ciąży przestałam je tolerować, zainteresowanych kupnem prosze o kontakt oiseau@interia.pl, cena 30 zł/opakowanie