Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka1986

CZY SĄ TU MAMY, KTÓRE STUDIUJĄ? jAK SOBIE RADZICIE????

Polecane posty

Gość studentka1986

Jestem mamą dwójki malutkich dzieci - starsze ma 1,5 roku, młodsze 2 miesiące...Mąż pracuje na razie za granicą, więc jest tylko co drugi weekend w domu, a ja w każdy weekend mam zajęcia na uczelni. Studiuję anglistykę - ciężki kierunek...Nie mam się kiedy uczyć, a sesja za pasem...pomaga mi moja teściowa, z którą mieszkamy, ale nie chcę jej wszystkim zawalać...pranie, prasowanie, gotowanie, opieka nad maluchami, nauka - jak wy to godzicie??????

ja jestem:) też mam dwójkę dzieci (patrz stopka) - też studiuję filologię tyle, że germańską...no cóż - bywa ciężko - uczę się nocami, albo kiedy akurat dzieciaczki śpią. nie gotuję - na to nie mam niestety czasu i robi to moja mama. z resztą jakos sobie daję rady - piorę i prasuję na bieżąco żby nie robiła się wielka kupa prania, sprzątam tylko tak pobieżnie żeby nie straszyło, a raz w tyg porządnie. Nie jest tak najgorzej:)

Gość koolkaaa
ja mam synka, studiuję prawo. nie jest ciężko, nie ma co narzekać

Gość studentkadentka
hej ja tez studiuje germanistykę, tyle że jestem w 7 miesiacu ciąży ;) zobaczymy jak to bedzie...

Gość suskas
w sumie masz racje anglistyka to słaby kierunek mało materiału itp (bratowa studiuje jako drugi kierunek) ja studiuje politologie mąż pracuje w polic ciągle go nie ma mieszkamy sami 2 dzieci syn 7 lat córka 5 mc politologia 4 rok do ciąży na dziennych od dego roku zaoczne luzik w domu czysto zawsze obiad w wolne dni daje korki

Gość koolkaaa
ja tam nie widzę większego problemu w wychowywaniu dziecka i nauce jednocześnie. planuję nawet od przyszłego roku zacząć ekonomię jako drugi kierunek

Gość glkuokL
starterka ty to wogóle chyba na żadne studia się nie nadajesz bo brak Ci kultury, więc w temacie się nie wypowiadaj. Każdy studiuje to co chce i lubi a Tobie nic do tego!!! Więc zejdź z autorki topiku.POzatym każdy ma inne warunki, to co Tobie łatwo przychodzi innym może trudnośc sprawiac i na odwrót. Twoja wypowiedź jest pozbawiona sensu i poniżej poziomu.

Gość pearline
jak urodziłam dziecko studiowalam polonistyke a maż budownictwo i do tego pracował. Studiowaliśmy dziennie. Moje studia były łatwe ale jego to padaczka. Ale pokonczyliśmy bez kłopotu.

starterka ja nie wiem, jak jest na anglistyce, bo studiuje germanistykę, ale to podobnekierunki i nie zgadzam się z Tobą!! To ile jest nauki zależy od uczelni - ja studiuję na UJ i mamy bardzo dużo materiału i jest ciężko - z 24 zostało nas 7! Trzeba naprawdę duuużo pracować żeby sie utrzymać na tych studiach. I nie jestem tępakiem, bo równocześnie dostałam sie na farmację (dzienną) i biologię - wybrałam ten kierunek z zamiłowania. Uważam, że angliści tez nie maja łatwo - przynajmniej na mojej uczelni.

Gość koolkaaa
u mnie jest dużo dziewczyn-matek, w dodatku pracujących albo studiujących drugi kierunek nie widzę problemu

BulletForMyValentine Nie bachory, tylko dzieci...dlaczego nudna???? Bo mam rodzinę i studiuję?

Gość dziumdziulaczek
ja mam 4miesieczne dziecko. po liceum celowo zrobilam sobie rok przerwy zeby sie pobawic ytroche no i mi sie troche wpadlo:). wyszlam za najwspanialszego faceta na swiecie i nie zaluje niczego ale zazdroszcze tym z was ktore daja sobie rade ze studiami,.ja chcialabym isc, ale nie mam z kim dziecka zostawic. maz pracuje i studiuje, tesciowa mieszka troche dalej i tez pracuje a na wlasna mame mieszkajaca 4 km ode mnie i nie pracujaca zupelnie nie moge liczyc,od kad rodzilam byla u nas tylko 3 razy po 15 min i to jeszcze pijana