Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaa2

poród po fenoterou

Polecane posty

Gość aaaaaaaa2

chciałam zapytać w którym tygodniu urodziłyście biorąc wcześniej fenoterol? I od którego tyg nie rałyście już tego leku?

Gość No tak tak tak
Urodziłam w 40-tym tygodniu, brałam jakos juz przed 20-tym, brałam pod koniec 7 tabletek na dobę, a przestałam brac po 37 tyg. W drugiej ciąży, czyli teraz tez biore.

Gość aaaaaaaa2
czyli nie jest przesądzone że jak sie tylko odstawi fenoterol to skurcze wracają i poród nastepuje szybciej ...

Gość taka jedna dziewzyna
NIe. Ja te bralam fenoterol. Odstawiony byl pod koniec 36 tc, urodzilam w 39 tc, 11 dni przed terminem OM.

Brałam do 36 tc, urodziłam 5 dni później :o Nie byłamm z tego powodu szczególnie zadowolona, bo malutka ważyła 2850 i miała objawy wcześniactwa.

Gość aaaaaaaa2
no własnie ja brałam 1 tabl co 4 godz teraz jestem w 35 tyg i mam zmniejszać dawke obecnie biorę co 6 godz a od wtorku co 8 mam nadzieje że poród nie nastąpi zbyt szybko po całkowitym odstawieniu

ja biorac F urodzilam bralam tez isoptin na serce ale z innego forum wiem ze wiekszosc ktora brala ze mna fenoterol urodzila po terminie jedna brala ten lek, lezala tez czesto w szpitalu, kazali jej odstawic w 38 tyg calkowicie i okazalo sie ze porod musi miec wywolywany a kazdy stawial ze zaraz po odstawieniu urodzi :)

aaaaaaaa2 ---> ja w trzy dni po odstawieniu tabletek miałam \"fałszywy alarm\" - taka akcja skurczowa, że myśłałam, że to już... odstawiłam w 36tc. Termin mam na 1 stycznia i ani widu ani słychu oznak porodu... no chyba że dzisiejsza noc coś przyniesie:)

Gość aaaaaaaa2
dzięki za odpowiedzi- do zapach cynamonu-Powodzenia!!

Ja brałam F i I od 22 tc najpierw 6x 1/2, po tygodniu dawka zwiększona na 8 x 1/2. Później ostatni tydzień znów 6 x 1/2 i odstawiłam całkowicie pod koniec 36tc. Urodziłam 4 dni później w 37tc. Mały ważył już 3750g. Wiem, że często się zdarza, że późniejsze odstawienie F grozi wywoływaniem porodu. A także jeśli urodzi się w ciągu 2 tygodniu po odłożeniu jest duże prawdopodobieństwo, że dziecko będzie miało żółtaczkę. U mnie tak było.

Gość No tak tak tak
Gosian, skąd opinia o tej żółtaczce? Ja pierwszy raz o tym słyszę, lekarz mi nic nie mówił, nie czytałam nigdzie, jestem bardzo zaskoczona. U mnie to się w każdym razie nie sprawdziło.

Gość 11111111111a
ja urodziłam w 39tc 2 tyg po odstawieniu f

ja brałam tabletke co godzine od 27 tyg. miałam odstawić w 36 ( zeby macica znów przygotowała sie to tego co ma robić) ostawiłam 29 grudnia a urodziłam 30 :) dokładnie rok temu :)

Opinia o żółtaczce to mnie położna w szkole rodzenia na to przygotowała. Tak jak pisałam u mnie się to potwierdziło, tak samo o moich 3 koleżanek. Inna koleżanka urodziła po 2 tygodniach od odłożenia f i dzidziuś już nie miał żółtaczki. Ona nie mogła urodzić, a w szpitalu powiedzieli jej, że gin za późno jej odłożył fenoterol i musiała mieć poród wywołany.

To kiedy się powinno odstawiac ten fenoterol? Chyba lekarz wie najlepiej, ale jak się okazuje nie każda kobieta w tym samym tyg. odstawia, to ja już nie wiem jak to jest. No ale chyba wolno odstawić dopiero jak ciąza jest donoszona, czyli po 37 tyg. Moja koleżanka odstawiła wbrew opinii lekarza jakos w 35 tygodniu i urodziła w 36, czyli troszkę za wcześnie. Dziecko już gotowe może być do porodu, ale z reguły to za wcześnie. No i u niej synek miał drobne problemy z oddychaniem.

Gość melancholia___
Mnie lekarz polecił odstawić fenoterol w 36 tyg. Teraz jest 37 i czekam, na razie nic sie nie dzieje, brzuch twardnieje tak samo często jak przy fenoterolu.

Gość aaaaaaaa2
ja od dziś mam zmniejszoną dawke F i musze brać co 8h no i skurcze pojawiiają sie o wiele częściej dodam że zaczęłam 35tc też tak miałyście i też musiałyście stopniowo zmniejszać dawki?

Gość darrrrrrrrrrrka
ja bralam Fenoterol do 37 tyg a urodzilam w 40 dziecko wazyło 4150 i 60 cm jest zdrowiusie ma teraz 2tyg