Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech ktoś mi powie

Czy te specjalne staniki bez ramiączek są usztywniane gąbką?

Polecane posty

Gość niech ktoś mi powie

Czy tylko fiszbinami??

Staniki z odpinanymi ramiączkami mają fiszbiny i mogą być usztywniane bądź miękkie. Widziałam zarówno miękkie bezramiączkowce, jak i te usztywniane lekką, bądź grubszą gąbką.

Gość niech ktoś mi powie
Aha.A jak to możliwe że miski trzymają się na piersiach,nie opadając w dół?Przerobiłam sobie stanik,tzn bardzo ścieśniłam obwód i teoretycznie powinno sie trzymać,ale miski opadają

Gość niech ktoś mi powie
Stanik bez gąbki,co do rozmiaru to nie jestem pewna,bo stanik jest czarny i metka zafarbowała,ale pewnie 34 lub 36 na 75

34/75 czy coś podobnego to nie rozmiar - jeśli nie ma podanej miseczki to te liczby niczego nie znaczą niestety. Ale wiem, co mogło być przyczyną problemów: kupując stanik za szeroki w obwodzie i zwężając go zmieniasz całkowicie \"geometrię\" biustonosza (fiszbiny się rozwlekają, miseczka spłaszcza etc.) i nawet, jeśli początkowo miseczka była OK to po przeróbce robi się kicha i nic dziwnego, że wszystko się rozjeżdża ;) Zmierz się: pod biustem ściśle i na wydechu, w biuście luźno, podaj wyniki to spróbujemy dobrać coś, co powinno bez problemów i bez przeróbek się trzymać :)

Gość niech ktoś mi powie
Dzięki za chęć pomocy,ale jakby mnie było stać na stanik za conajmniej 50 zł to nie bawiłabym sie w przeróbki

Gość nosze staniki bez ramiaczek
Mają one silikonowe obramowanie, dzięki któremu się ie przesuwają na skórze

No to coś za coś, albo tanie, albo dopasowane niestety :( Nie da się zjeść ciastka i mieć je nadal. A dobry biustonosz to taka sama inwestycja jak dobre buty - lepiej mieć 2 dobre niż 10 kupionych tylko dlatego, że tanie...

Gość niech ktoś mi powie
Na jakiejs stronie przeczytałam,że jak obwód jest za luźny to można go samemu zwęzić i będzie ok

Nie zwęzić - to właśnie najbardziej deformuje stanik. Podszyć co najwyżej czymś mało rozciągliwym (na Lobby znajdziesz dokładne instrukcje), ale stanika-bezramiączkowca mającego często taśmy silikonowe podszyć się chyba nie da...? No, i to też ma swoje granice - przy szerszym obwodzie miseczka ma siłą rzeczy szersze fiszbiny więc jak się potrzebuje 65 to druty przerobionej np. 80 mogą się nam kończyć na łopatkach ;)

A właśnie, przypomniało mi się: jak już kupujemy stanik z zamiarem przeróbki to trzeba koniecznie zwrócić uwagę, żeby miał on malo elastyczne fiszbiny (jak rozciągniemy go w obwodzie ich "U" powinno się jak najmniej rozjeżdżać) - to daje gwarancję, że podszycie czy nawet zwężenie nie rozpłaszczy nam za mocno miseczek ;)

Gość niech ktoś mi powie
Ja przerabiałam stanik z ramiączkami,a fiszbiny ma ok,bo miseczi sie nie spłaszczyły,zreszta nie miały za bardzo jak,bo nie mają gąbki tylko cieniutki materiał

Gość moczomoczo
Też mi się wydaje,że gąbka wcale nie jest przy takich stanikach potrzebna. Generalnie to fiszbina ma byc solidna

Generalnie to obwód powinien być odpowiednio ciasny,bo to on trzyma większość ciężaru biustu, a nie gąbka, fiszbiny czy ramiączka ;)

Gość convi
zgadzam się, obwód powinien być tak ciasny by palec nie mógł się zmieścić. Ja kupiłam sobie taki specjalny bez ramiączek w Anglii i faktycznie mocno trzyma, nawet podczas tańca (czasami trudno jest wytrzymać cały dzień w nim ;) ) W Polsce teraz też można dostać podobne staniki (nipplex ma takie typu push-up z silikonowymi paseczkami od wewnątrz)

Gość baskimama
W sklepach? ;) Znajdź sobie "stanikową mapę" i zajrzyj na stronę Ewa Michalak (ona ma najlepszy model bez ramiączek moim zdaniem, ale wśród marek angielskich też będzie wybór niezłych, np. Freya Deco)