Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gloobi

Imię Tatiana

Polecane posty

Gość ja sie tez wypowiem
sliczne imie tatiana. tez tak chcialam dac coreczce ale odstraszylo mnie zdrobnienie tania:)) natasza tez sliczne ale drugiej corze sie nie podobalo a pozwolilam jej wybierac ze mna. emma tez wchodzila w gre. w koncu coreczce dalam na imie sonia - ja mam slabosc do rosyjskich imion:) wiem ze niektorym to imie kojarzy sie z psem ale co z tego? ludzie nadaja psom ludzkie imiona: max, aga, sara itp swoja droga Sara tez ladne imie:) o kornelii tez myslalam:) i o nadii:)) heh chyba mamy troche podobny gust:) wiesz jak sie malutka urodzi to bedziesz wiedziala jak ja nazwac:) jak moja sie urodzila i ja zobaczylismy to wiedzielismy ze to sonieczka jest:))) zdrowej coreczki zycze:)))

Gość tatiana29w
sama mam na imie Tatiana i jestem dumna ze swojego imienia.Fakt zdronienia sa czasem dziwne ale nie ktore z nich sa calkie milusi.Moj tata na przyklad mowi do mnie Taniula.I wbrew pozorom zdrobnienie Tania nie brzmi wcale tak fatalnie pod warunkiem ze nie jest wypowiadane z ironia,sarkazmem i kpina

Gość zwykła aga
Wiecie co.. Czytam te dziewczyny, które mówią, że imię ma być proste, bo dzieci będą im później dokuczać i wyśmiewać, a same to robią... Więc od kogo te dzieci mają się nauczyć tolerancji i tego, że nie szata/imię/wygląd zdobi człowieka? Bo chyba nie od rodziców, którzy sami z tych imion się śmieją? Sama widzę, ze osoby, które mają rzadkie imiona są: przeważnie po okresie dorastania z niego dumne; wszyscy ich pamiętają na imprezach i spotkaniach - łatwiej na kimś zrobić wrażenie ;) ; są bardziej twórczy, a imię wykorzystują często jako pseudonim, znak rozpoznawczy; czują się wyjątkowi (szczególnie, jeśli rodzic mu o tym przez całe życie przypomina). Ostatnio byłam na pięciodniowym szkoleniu młodzieżowym. Dwadzieścia osób, a po pierwszym dniu wszyscy już pamiętali artystę Jeremiasza, rozbrajającego Tymka, świetnie ubraną Elżbietę i piękną Maksymilianę. Ja jestem "zwykłą" Agnieszką, ale mam dwóch braci: Huberta i Artura. Niby nic udziwnionego, ale imiona rzadko spotykane. Zawsze się cieszyli, że nikt w dzieciństwie nie mówił do nich Adaś i Krzysiu, a na starość Stachu i Jachu (nic oczywiście do tych imion nie mam :) ). A wracając do pytania autorki: jeśli jakieś imię bardzo Ci się podoba, a ulegniesz rodzinie lub o zgrozo! obcym ludziom, to zawsze będziesz żałowała. Tatiana to piękne imię. Moja koleżanka ma na drugie Sara i bardzo żałuje, że mama zdecydowała się na Agnieszkę. Pozdrawiam wszystkie pewne siebie "Inne" :)

Gość Artexa
Sama mam tak na imię i nie narzekam :). Bardzo ładne imię i bardzo wyjątkowe.

Gość TAAAAAAAAAAATKKKKAAA
Tatiana,Tatianka,Tatka...fajne,podoba mi się

Gość zemsta dziewicy
Tatiana- ruska dziwa :D

Gość barnej
dobre imię dla Rosjanki. zwłaszcza trudniącej się nierządem. Ale Twoja córka pewnie je polubi. Już słyszę jak nastolatka się przedstawia: "cześć, jestem tania" :) tania? to znaczy ile w paszczu?

Gość barnej
zwykła aga - to smutne jest być tak pospolitym i nijakim, że do tego by być zapamiętanym potrzebuje się udziwnionego imienia...

Gość zemsta dziewicy
barnej :D