Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gloobi

Imię Tatiana

Polecane posty

polecam Irmine i Elwire Podoba mi sie tez Marcelina A Emma tez bardzo ladne Mam kolezanke o tym imieniu Madra i uzdolniona mloda kobieta A do tego subtelnie piekna:) W imieniu Tatiana czegos mi brakuje..

a Sara ladne,proste i eleganckie,starobiblijne ,ale dlaczego co drugi piesek tak sie wabi..:(

Gość lolitka daisy
irmina bardzo ladne Marcelinka tez Mi sie jeszcze podoba Kalina i Florentyna np.Florcia,Flo:)

Gość ma_rianna
lolitka, oglądałaś już 'Ile waży koń trojański'? Tam właśnie była Florka:)

Ja mam niestety Aśka :O Zdrobnienie jest okropne, bo Joanna mi się podoba :) Moje ulubione imiona: Alicja, Róża, Marlena, Aurelia, Julia.

Gość gloobi
martoska-niestety żadne z tych imion które wymieniłaś mnie się nie podoba;) Alice Aśka faktycznie tak średnio,ale Joanna jest okey:) Emilia to sliczne imię:)

Gość gloobi
cześć Madusia:)Mam dylemat między Emmą I Tatianą choć kusi jeszcze Sara;) raczej będę rozważać między tą trójką.Moja mama stwierdziła,że Tatiana jest takie ruskie...:(no fakt,brzmi z rosyjska, ale to go w moich oczach nie dyskwalifikuje;) no i dalej mam dylemata:(

Gość Imię
Przeczytałam tylko dwie pierwsze wypowiedzi ale osobiście znam jedną Tatianę i wszyscy wołają na nią "Tati".

Gość kosorek
Tatiana ładne , i mnie się zawsze Nina podobało .

Mam siostrę Tatianę w przypływie złości wołaliśmy na niąPrzecena a na codzień Tatiana albo Taniusia jej facet mówi tati

Gość gloobi
kotkaaa-Przecena?;) a ogólnie siostra lubi swoje imię czy raczej nie bardzo? Madusia-pewnie że ładne:) mi się wszystkie zalatujące z rosyjska podobają: tatiana,natasza,nadia...:) ale myślicie że Tatiana ładniejsze od Emmy? aha i czy to imię jest teraz popularne? (albo w ogóle czy jest popularne w Polsce) bo szczerze mówiąc nie mam rozeznania

jak dla mnie Sara jest za smutne.Mi Tatiana kojarzy się z Tatianą Okupnik, nie podoba mi się to imię.Natasza najładniejsze z tych co Ci się podobają :) Mnie podoba się Karolina,Jagoda i Maja :)

Gość olabogaolaboga
Ja nazwałam córkę Tamara. Mówię do niej Tami, Tamcia, Tamarka. Wydaje mi się że to bardzo ładne imię.

Gość gloobi
gimme-Estera kojarzy mi się z jakąś wróżką naciągaczką:O dementia dlaczego uważasz że Sara jest smutne? Wszystkie trzy imiona które wymieniłaś mnie też się podobaja:) Noemi...kurde i to przeszło w Polsce? ciekawe że w urzędzie się nie czepiali.Słyszałam że u nas imię żeńskie musi kończyć się na a.

Gość ram pam pam paam
Wiadomo, ze każde imię wywodzi sie z jakiegoś języka i będzie budzić skojarzenia. Jednak Tatiana jest klasycznym, rosyjskim imieniem i aż kusi, by dopatrywać się innej narodowości. Ponadto Rosjanie nie cieszą sie w Polsce zbytnią sympatią i nieprędko to sie zmieni. Sara - imię żydowskie, ale bardzo wdzięczne, subtelne i przez lata uważane za klasyczne, kobiece imię, proste i dźwięczne. Można ładnie je zdrabniać. Imię Emma - oryginalne, ale jednocześnie proste i "szlachetne", kojarzy się z kobietami świata kultury, nauki. Bardzo ładne, mnie podoba sie najbardziej z tych co wymieniłaś. Imię Natasza zdecydowanie odradzam. Nie dość, ze brzmienie typowo rosyjskie, to jeszcze kojarzy się z Nataszą Urbańską - kobietą piękną, ale też niesympatyczną, narcystyczną i wyrachowaną. Urbańska robi dużo szumu wokół siebie i z pewnością na długo pozostanie w ludzkiej pamięci. Poza tym - moim zdaniem najważniejszy argument - przeczytaj imię NATASZA od końca, brzmi A SZATAN. Nie życzę największemu wrogowi, by nosił imię kojarzące sie z Szatanem. Tego chyba żadne gusta nie obejmą....A gwarantuję Ci, że choćby w szkole dzieci bedą bawiły sie w szyfrowanie i czytanie od końca imion ... Tak więc Nataszę odradzam. Tatiana też nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem. Może być Sara, a najładniej i najmniej pretensjonalnie Emma. Ale to moje zdanie, sama podejmiesz decyzję. Zdrowia dla Ciebie i dziecka życzę. :)

Gość gloobi
bardzo dziękuję za wyczerpującą i bardzo pomocną wypowiedz:) z tym szatanem to faktycznie:( nie zwróciłam na to uwagi. pozdrawiam serdecznie!:)

Gość kapturek nie czerwony
właśnie sprawdziłam w wikipedii i imię Sara wcale nie jeste żydowskie.Jest to imię pochodzenia hebrajskiego, oznacza ''księżniczka''.Nie wymyślajcie z tym żydowskim baby!!

Jesiotr masz na imię Natasza?:) nadal uważam że to fajne imię,ale faktycznie jak by nie patrzeć od tyłu wychodzi szatan...to troche odstraszające...

Gość gloobi
co to oznacza Soczku,że nadal uważam???:) historia z szatanem nie zniechęciła Cię?:D upiorna,przyznaję...Mnie też się nadal podoba ale ten szatan...hmm

Zalezy znow jak patrzec na Szatana :D Do mnie np. przemawia wersja o Lucyferze - jednym z najwyzszych ranga aniolow, ktory sie sprzeciwil Bogu, nie chcac zlozyc holdu pierwszemu czlowiekowi. Za to zastal stracony do piekiel, stal sie ich wladca i istota wszelkiego zla. A ze stalo sie tak z woli Boga... to juz pikus ;) Milo sie gadalo, ale musze uciekac. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku wszystkim, jakiekolwiek imiona nosicie! 🖐️

Gość gloobi
dzięki Jesiotr Koleżanko,wzajemnie!!!

Gość amerynaknka-haha
sara, tatiana, emma... ale kobieto wymyslasz........ po prostu zalosne. Nazwij dziecko Natalia i sie uspokoj

Gość gloobi
do wypowiedzi powyżej: 1. Natalia mi się nie podoba i tak dziecka napewno nie nazwę.A zdrobnienie Natalka jest wg koszmarne. 2.po drugie imiona Emma i Sara sa w polskim kalendarzu (Tatiana pewnie też chociaż głowy nie dam) więc o jakiej amerykanizacji mi tu mówisz?? 3. żałosna jesteś Ty bo nie masz w sobie za grosz tolerancji.