Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygaB

IN VITRO

Polecane posty

Gość
a może przykre jest że domy dziecka pękają w szwach a w klinikach produkuje się embriony... a może na każdą taką parę, która doświadczona jest niepłodnością czeka jakieś zapomniane dziecko?

Gość konkurencja NO COmENT
nie podniecaj się tak:) stare panny nie mogą adoptować dzieci:)

Gość sgnsemjnse
zygaB a zastan ów się teraz i pomyśl że dla katolików to to to co mówisz ty jest na opak a gdzie kościół ci mówi że nie jesteśmy od małpy? to że jesteśmy stworzeniami Bożymi, że nas Bóg stworzył nie wyklucza się z tym że pochodzimy od małpy, może jeszcze powiesz że kościół dziś głosi ze ziemia jest płaska i słońce się kręci wokół ziemi?

Gość po co komu dziecko z
patologicznej rodziny jak można mieć swoje

i jeszcze jedno ciekawi mnie gdyby Twoja corcie np 13 letnia zgwalcilo kilku chorych na aids niewyzytych katolikow,czy taka bys wtedy modrala byla i spokojna?? czy chcialabys usunac ten płodzik czy tez wychowac to dziecko??? pamietaj nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora...sa sytuacje rozne,a kosciol robi z tego jeden placek ktory kaze nam zjadac wbrew nierzadko naszej woli!!! Ps;oczywiscie nie zycze Tobie takiej sytuacji to byltylko przyklad.

neurosa wiekszość dzieci w domach dziecka to takie, których rodzice nie utracili praw rodzicielskich, tylko maja je ograniczone. Tych dzieci nie mozna adoptowac.

Gość sgnsemjnse
po co komu dziecko z a skąd wiesz że twoje zajebiste dzicko z próbówki nie skończy pod mostem chlejąc wina i kradnąc złom

Gość hipnose
o plaskiej ziemi i zacmieniu slonca juz przerabialismy ;) kiedys pamietasz heh jak to niby bog karal grzeszny lud ktory jadl trawe a kler sie bawil i zjadal wszystko i zabijal wszystko i rzna....ł tez wszystko to byly czasy ..heh dobrze ze to sie nie wroci bo pewno by Ci sie nie spodobalo podanie Ciebie na stole jako cielencinke w kilku smakach :P

Gość konkurencja NO COmENT
ale również są takie dzieci w domach dziecka, które mają unormowaną sytuację prawną i których nikt nie chce...

Gość sgnsemjnse
zygaB cytuje: " i jeszcze jedno ciekawi mnie gdyby Twoja corcie np 13 letnia zgwalcilo kilku chorych na aids niewyzytych katolikow,czy taka bys wtedy modrala byla i spokojna?? czy chcialabys usunac ten płodzik czy tez wychowac to dziecko??? pamietaj nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora...sa sytuacje rozne,a kosciol robi z tego jeden placek ktory kaze nam zjadac wbrew nierzadko naszej woli!!!" a czy jeśli moją 13 letnią curkę z próbuwki zgwałciło by kilku chorych na aids niewyzytych ateistów to czy to by była jakaś róznica? to nie jest wżucanie wszystkiego do jednego wora pamiętasz z Pisma Świętego Hioba? jak go Bóg doświadczał? jeśli nie pamiętasz to poczytaj sobie kto to był Hiob. może to 13 letnie dziecko też zostało doświadczone przez Boga jak Hiob, a ta ciąża to ciężar któy ma ponieść, pokochać dziecko poczęte w wyniku takiej tragedi to dopiero trzeba być świętym

a Ty nadal wymijajaco na drazniace dla Ciebie tematy ..nigdy nie odpowiadasz na pytania tylko zadajesz kolejne tamte pozostawiajac bez odzewu ....hm a gdyby juz taka tragedia przydazyla sie dziecku z prubowki to jaka w tym roznica??? tragedia jeszcze bardziej chywa dotkliwsza bo dziecko bylo chciane !!!!!!rodzice go pragneli nad zycie ...i udalo im sie z pomoca medyka miec ukochana istote..... a dziecko to z pierwszej wersji moze byc z rodziny niekatolickiej ,patologicznej i poprostu z wpadki i niechciane ...tak to sobie przegryz

Gość Jestem przykładna katoliczką
jednak mimo tego poddałam sie temu zabiegowi urodziłam zdrowa córeczkę przeszłam Piekło na ziemi nim podjełam decyzje o zapłodnieniu pozaustrojowym dwie ciąże pozamaciczne (dwie operacje) upokorzenie w rodzinie i gorycz której nikomu nie życzę wyszło za pierwszym razem niech mi nikt nie mówi całą ciążę modliłam sie żeby moje dziecko urodzio sie żeby było zdrowe prosiłam Boga żeby miał nademną litość i wysłuchał mnie mało że mam dziecko to jeszcze jest baaaardzo zdolne:)))

Problem aborcji i in vitro przestanie istnieć w momencie jak nauka udowodni w którym czasie od poczęcia zarodek staje się człowiekiem.

wlasnie!!!wtedy nie bedzie obiekcji..ale zacznie sie problem innej natury bo jesli wyjdzie po katolicku to dziecko roczek bedzie obchodzic 3 miesiace po urodzeniu...to dwie imprezy koscielne w ciagu 3 miesiecy..spory wydatek..nieprawda..... no i co z ubrankami na roczek???? za duze beda i dziecko lezace w beciku ..jakos dziwnie...

Gość sgnsemjnse
nie chodziło mi czy dziecko z próbuwki czy nie tylko czy różnica będzie jeśli zgwwałcom je ateiści a nie katolicy jak podałaś w swoim poście ja ci odpowiadam na pytania zygaB wystarcy umieć czytać ze zrozumieniem, twój problem polega na tym że nie umiesz odpowiedzieć na pytania które stawiam ci odpowiadając na twoje pytania, co wiąze się z tym że krytykujesz naukę kościoła katolickiego poniewarz je nie rozumiesz i nie znasz, a jeśli się coś krytykuje to dobrze wiedzieć co, i przegryż sobie że niechciana wpadka to wcale nie musi być niechciana wpadka, może to Bóg cię w ten sposób doświadczył, może to zgwałcone 13 letnie dziecko w ciązy to jest Boska próba? Tylko że ty tego nie pojmiesz, masz swoje poglądy do czego masz prawo, ale nie potrafi zaakceptować że ktoś pewna grupa ludzi ma inne poglądy

hm zdaje sie ze bedzie...jesli bedzie czlowiekiem to prawa bedzie mial takie jak czlowiek.. -----dobrze czytam !!i ta proba bbrrrrrrrrrr dar bozy gwalt..hihi teraz mnie rozbawilas;) choroby dzieci to tez dar bozy tak?????? zajefajnie.... widze ze nie ma juz o czym rozmawiac jezeli traktujesz to jak dar boga.. to tak jakby to byl zleceniodawca przestepstwa...hm ciezka sprawa bo jak go pod sad postawic...

Gość sgnsemjnse
problem aborcji i in vitro będzie istniał zawsze i naukowe teorie kiedy zarodek staje się człowiekiem nic tu nie pomogą chuj z tym czy jest zarodek, człowiekiem, zarodkiem, pasożytem, chodzi o to że człowiek nie ma prawa decydować kto przyjdzie na świat a kto nie

Gość sgnsemjnse
zygaB a ty znowu pierdolisz głupoty a to że Bóg namawiał Abrahama do zabicia syna to może podrzeganie do morderstwa? albo doświadczanie Hioba to może maltretowanie? to nie dar Boski tylko Boska próba

A co z ludzmi, ktorzy nie wierza w boskie proby?? Nie wierza w to, ze nieszczescia to dar bozy, a osoba, ktora sie poswieca jest swieta?

decydowac...i stad sie biora dzieci w krzakach nad wisla i w smietnikach...przyszlo na swiat a teraz niech sobie radzi na zimnie!!! paranoja jakas.....bo z gwaltu ,bo niechciane,bo z przypadku,bo nie ma srodkow do zycia itp..

paranoja jakas.....bo z gwaltu ,bo niechciane,bo z przypadku,bo nie ma srodkow do zycia itp.. } Ależ kiedy aborcja była legalna też były taki przypadki. Dziś w szpitalu zaraz po urodzenieu można się zrzec dziecka.

Gość Macie swira i to dobrze
bo przeciez ludzie którzy decyduja się na ten zabieg juz swoje wtym temacie przeszli wiedza ile moga a dziwne że jedni próbuja pięć razy i więcej i nie wychodzi im inni rodza dziecko za pierwszym razem czyżby jednak siła wyższa miał cos na rzeczy popatrzcie z perspektywy nie oceniajcie pochopnie

wlasnie Katarina ...co z nimi??? pewno beda smazyc sie w piekle jak Biskupi Skoredecki św pamieci ..Pec i wiele wiele innych wielkich czolowych polskich hierarchow koscielnych ktorzy nie wiedzieli zaiste co robia bedac na stanowisku tak wysokim ze wyzszym jest tylko papiez,molestowali ,gwalcili a odwagi starczylo temu pierwszemu aby odebrac sobie zycie w luksusowym hotelu na pomorzu!!!!!pewno wierzyl w boga ale nie wierzyl w pieklo...bo tam pewno by sie udal ....ehhh bez sensu

Gość sgnsemjnse
z gwałtu, niechciane, wpadka... a ile par nie może mieć dzieci? jak się nie chce dziecka a jóż się wpadło to można je oddać do adopcji

Gość sgnsemjnse
drogi zygaB i znowu "wierzył w Boga a nie wierzył w piekło" to się tak da? wiara w Boga w kosciele katolickim to automatycznie wiara w szatana i w piekło