Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygaB

IN VITRO

Polecane posty

Skoro pora na podsumowanie-jako matka nie wyobrażam sobie,że kobieta,która urodziła dziecko a nie jest tylko płodną suką mogłaby zdecydować się na aborcję.Kto był w ciąży,wie od kiedy zarodek staje się człowiekiem.In vitro-gdybym dzieci mieć nie mogła,zrobiłabym wszystko aby je mieć.Wszystko,co medycyna,czary i gusła mają do zaoferowania.Natomiast nie zgadzam się na manipujację genami,i bezsensowne zapładnianie i potem zabijanie embrionów. A tak w ogóle,oglądaliście przed Wigilią reportaż o pomocy dla biednych?Pani tam powiedziała,że jest jej bardzo ciężko,bo ma z 6 dzieci.Noż,kurna,do cholery z beznadziejną nauką KK o antykoncepcji!Tu się nie zgadzam z nauką Kościoła,bo niektórzy to mądrzy nie są i być nie będą,a pieprzyć to się chce.Co z tego,że ona je kocha jak jeść nie ma co.Bzdura,że jak Bóg da dzieci to da i na dzieci.Akurat Boga do tego bym nie mieszała.

Mnie troche ten film wkurzyl - Gibson zrobil tam niezly misz-masz z roznych wierzen, kultur itp. Ale generalnie milo bylo popatrzec (jak sie juz wylaczylo juz myslenie historyka ;) )

Gość qwertyna
2 raz piszesz o tej ciazy z gwaltu. mysle ze nie masz prawa nikomu radzic co ma zrobic w takiej sytuacji, kazdy ma prawo do wlasnej decyzji zgodnej z wlasnym sumieniem, a inni powinni go raczej wspierac nie mialabym smialosci radzic cokolwiek w takiej sytuacji, nikomu, nigdy bo mam w sobie troche pokory, bo wiem ze moge sie mylic, bo wiem ze najgrozniejsi sa ludzie ktorzy mysla ze posiadaja "jedyna prawde objawiona" - tacy wysylali innych na stos pozwol innym podejmowac decyzje dotyczace ich i uszanuj je

Gość sgnsemjnse
ale ja nic nie radze nikomu, to jest forum jeśli się nie mylę to forum służy do wypowiadania się więc się wypowiadam co myślę na ten temat