Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygaB

IN VITRO

Polecane posty

Gość sromotnikk
ktos tu pisze o pismie ,o prezerwatywach ... nasz Jan Pawel 2 zezwolil na uzywanie prezerwatyw wiecie komu!!!!!!!??? juz Wam pisze; zarazonym na AIDS i HIV homoseksualistom!!!!!!!1 to jest zenada dopiero!!!!!!!!

Gość sgnsemjnse
Katarina Witt a chrześcijaństwo to tylko jedna z religii, niezapominaj

Gość aannuullkkaa
pierwsze słyszę o tych prezerwatywach... z tego co wiem obecny papież dopiero pracuje nad tym tematem

Gość bosonoga
Straciłam całkowite zaufanie do księży, kiedy w mojej parafii proboszczem był pedofil. Uczył nas jak mamy postępować, a sam wyprawiał cuda z ministrantami. Z resztą uważam, że księży z powołania jest może 15%, reszta to homoseksualiści, pedofile lub ofiary życiowe, które nie wiedziały co z sobą począć. Najbardziej jednak wkurzają mnie te stare dewoty które żądzą na parafii.Jestem z małej wsi i ten kto nie chodzi do kościoła jest napiętnowany. Ale ja mam te jędze gdzieś i leję na nie z wysokiego mostu. Jak mam potrzebę się pomodlić to idę do kościoła, jak nie to modlę się w domu, bo w Boga wierzę.

Gość sromotnikk
uwazam ze zygaB pisze dobrze...!!!!! czemu walcza o cos co z gory jest ustalone!!!!!!!!!no odpowiedz prosze. sami sobie zaprzeczaja .katolik jest dobry tak mowia wiec po co ustawy zakazujace !!!!!!!!!a jak nie katolik to niech robi co chce .prawda

Ty mi tu cwaniaku o zwłokach nie pitol, bo ich na oczy pewno nie widziałeś. Masz dzieci - to siedź cicho :P

Z resztą uważam, że księży z powołania jest może 15%, reszta to homoseksualiści, pedofile lub ofiary życiowe, które nie wiedziały co z sobą począć.} :D

Gość aannuullkkaa
a może to po to, żeby tak nie-katolik i taki co na katolikach wiesza psy zastanowił się choś trochę nad tematem...

anulka nie słyszałaś o prezerwatywach??? To gdzie ty zyjesz???

widze ze temat sie rozwija...swietnie..o zaklamaniu i narzucaniu spoleczenstwu swych slabosci trzeba glosno krzyczec!!!!!!!!!!!!!

Gość sgnsemjnse
po co ustawy zakazujące aborcji i invitro? jakie ustawy? kto wydaje ustawy zakazujące tego? kościół wyraża tylko swoje zdanie na ten temat a nie wydaje ustway, coś wam się chyba w główkach popierdoliło troche, a że państwo wydaje ustawe to nie ma nic wspólnego z kościołem jeśli ktoś jest prawdziwym katolikiem to nie dokona aborcji, ale nie można się zgodić że jeśli ktoś nim nie jest to niech robi co chce. jeśli ty uważasz zabujstwo za zło i widzisz jak jest zabijany twój kolega przez kogoś kto lubbi zabijać i nie widzi w tym nic złego to czy patrzysz na to obojętnie no bo ten morderca nie uważa tego za zło to niech robi co chce ma inny światopogląd i tyle czy reaagujesz jakoś i prubujesz ocalić kolege?

Gość nie poznałam anio jednego
księdza z powołania, niestety.... jakoś w naszej parafii nie widzę ani jednego zaangażowanego w pomoc potrzebującym, altruisty

Gość konkurencja NO COmENT
do iftar metoda in vitro nie jest dla starych panien:P nie podniecaj sie tak:D

katolickie?:O a broń Boże:D:D:D

sgnsemjnse słonko mylisz pojecia .nie mowie ze mozna zabijac ,czy dokonywac aborcji kiedy tylko sie zechce.. ale niech to bedzie jak w innych krajach do 7 tygodnia czy jak tam..sa sytuacje gdzie nie ma innego wyjscia a tu atak jak na ta 13 latke niedawno!!!!!! jezeli zas mowisz o dziecku od poczecia to niech kosciol wyplaca rodzinne od momentu stwierdzenia ciazy ..jezeli to dziecko" ktore jest zygota,embrionem jest...o tym porazmawiajmy z Dziwiszem,Glempem i im rownym

Gość pawie jak król
księża z powołania? znam przypadek z pobliskiej parafii do której niestety nie należę kościół to właściwie taki mały klasztor i parafię prowadzą zakonnicy, nie wiem nawet z jakiego oni są zakonnu ale śluby, pogrzeby i inne drogie imprezy są odprawiane co łaska, dosłownie, ludzie oczywiście dają normalne stawki, jakie w okolicy obowiązują, ale jest przypadek w niedawnym czasie że ślub odprawiony został za darmo,

Gość kabina prysznicowaa
Po nowy roku wybieramy się z mężem do kliniki leczenia niepłodności, in vitro nie wykluczamy i mamy gdzieś co sądzi o tym jakiś porąbany klecha. JEŚLI BÓG DA nam dzieciątko to niestety nie przyznamy się do zapłodnienia pozaustrojowego, bo dziecka nam nie ochrzczą. Jeszcze wypowiem się na temat naturalnej antykoncepcji na, którą pozwala kościól, czy wstrzemięźliwość to nie jest to samo co prezerwatywa tylko, że w innym wydaniu? Według mojego rozumienia to nie powinno się powstrzymywać od seksu,tylko kiedy mamy ochotę to chyc do wyrka. Tylko po cichu bo za ścianą 10 dzieci(ha,ha,ha) i 5 w domu dziecka bo nie ma na utrzymanie. Wtedy będziemy postępować jak kościól przykazał (nie Bóg, bo w piśmie nie ma nic na temat zapobiegania ciąży)

Myrevin hi trafne pytanie;) na 100% nie ksieza bo o tej godzinie w niedziele licza talary z tacy i bawia sie jak przystalo na prawdziwych katolickich wodzow;)

Gość sgnsemjnse
zygaB nie mylę pojęć, ty wykazujesz się brakiem wiedzy na temat katolicyzmu w tym momencie nie można zabijać, ale można zabijać nie narodzone dziecko? no to jak to tak? jeśli dla katolika aborcja to zabójstwo to ma bezczynnie stać i się jemu przyglądać? zarzucasz katolikom i kościołowii katolickiemu narzucanie swoich poglądów podczas gdy ty tak samo chcesz narzucić swoje poglądy im

Gość do Myrevinn
w cyklu naturalnym też xx procent jest zwłok. Pieprzysz jak potłuczony. Może to dlatego, że nie miałeś rodziców i przykro Ci, że ktoś inny może chcieć dziecko a in vitro, to jedyny sposób by je mieć..., a Ciebie rodzice oddali do bidula.

ey...nie tak uczeni ,lekarze i wiele innych autorytetow mowi ze dziecko to od 10 tygodnia sie zaczyna !!!! mowia rowniez ze jestesmy od małpy!!!! TAk/??? a kosciol nam narzuca ze wszystko jest na opak;)

Gość zgadzam sie z autorem
Jestem wyznania katolickiego zeby nie bylo, ale to co sie dzieje teraz w kosciele to przekracza ludzkie pojecie!!! ksieza nie powinni mieszac sie w polityke, tylko zajmowac tym co do nich nalezy, bo przeciez nie kazdy jest katolikiem a to nie znaczy, ze nie ma prawa zyc w demokratycznym panstwie i decydowac o polityce swojego kraju. Ktos tu sie powiedzial, ze ksieza maja tak ciezko, ze tak poswiecili sie kaplanstwu, a ja pytam co to poswiecenie?? ich praca polega na tym, ze jakas msze odklepia, czy po kolendzie sie przejda gdzie zgarna jeszcze koperty od biednych emerytek. To taka ciezka robota?? a pomyslcie jakie z tego korzysci. Dzieci utrzymywac nie musza, domu tez nie, nie pracuja przeciez fizycznie ze trzeba im czegos wspolczuc, jezdza super furami, wydaja na dziwki itp. Co do ksiezy z powolania to pytam gdzie sa tacy, ktorzy jezdza rowerami, nosza sandaly, dziela sie ostatnim co maja z biednym...?? Przeciez taki byl Jezus prawda? skromny.... Co do in vitro uczucia mam mieszane. Mysle ze powinna ta ustawa przejsc, ale nie w takiej formie jak obecnie. Powinno sie zmienic zapisy dot. wlasnie niszczenia zarodkow. Kiedys ktos napisal na jakims forum, ze powinni wziac sie za dofinansowanie dzieci chorych na raka lub mukowiscydoze, ale slyszalam wywiad pewnego polityka ktory mowil, ze nigdy nie bedzie pelnej refundacji na te dzieci poniewaz odsetek tych co uda sie uratowac jest mniejszy niz poczec przez in vitro, a w Polsce jakby nie patrzec jest ciagle niz demograficzny....

Gość sgnsemjnse
in vitro nie jest jedynym sposobem na dziecko można adoptować z domu dziecka

21:23 [zgłoś do usunięcia] do Myrevinn w cyklu naturalnym też xx procent jest zwłok. Pieprzysz jak potłuczony. Może to dlatego, że nie miałeś rodziców i przykro Ci, że ktoś inny może chcieć dziecko a in vitro, to jedyny sposób by je mieć..., a Ciebie rodzice oddali do bidula. mam nadzieję, że tego typu półgłówki jak to powyżej nie będą miały dzieci żadną metodą:)