Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygaB

IN VITRO

Polecane posty

co mnie obchodzi pieklo!!!!!!!!o czym gadasz!!!!!!!!!! pisalem o biskupach ktorzy byli BEEEEEEEEEEEEEE rozumiesz..a Ty zas sobie wyciagasz podteksty i slowka ktorych sie czepiasz.....

Gość sgnsemjnse
a jak się nie ma argumentów do dyskusji to najlepiej powiedzieć że czyjeś argumenty są śmieszne i prostacko-katolickie a jakby ktoś nie wiedział z was postępowych ateistów to żyjecie w cywilizacji zbudowanej przez tych śmiesznych katolików, przez całe wieki religia kształtowała naszą kulturę i cywilizację europejską

Gość konkurencja NO COmENT
pocieszające jest to, że metoda in vitro nie jest dla zdziwaczałych starych panienek i dla homosiów:P na razie... bo to tylko kwestia czasu:O

Historie i kulture Europy budowali nie tylko katolicy :O Tlumaczenie Biblii na jezyk narodowy to zasluga protestantow. O wkladzie innych religii pewnie nie ma co pisac...

Tlumaczenie Biblii na jezyk narodowy to zasluga protestantow. } Eyyy a ja myślałem że to zasługa Henryka VIII Tudora. :o Coś mi musiało umknąć.

popieram stanowisko Katariny i zygiB z kolei Ty Myrevin pieprzysz jak potłuczony:O Twoje argumenty za nic w świecie do mnie nie trafiają tak jak i reszty Katolików. Nie macie argumentów za bardzo:P

Gość sgnsemjnse
nie tylko katolicy kształtowali kulturę europy, to prawda, ale głównie oni, jako najliczniejsza z grup, a gdy kształtowały się współczesne państwa w średniowieczu to o protestantach nikt jeszcze nie słyszał. w każdym bądź razie katolicy czy protestanci czy prawosławni to wszyscy wierzymy w jednego Boga, i nasza cywilizacja była budowana wokół wiary w tego Boga

Henryk VIII Tudor (1491–1547) – król Anglii 1509-1547 „protestantyzm” pochodzi od protestu złożonego przez luteranów 6 księstw i 14 miast w 1529 roku podczas sejmu w Spirze przeciw A więc Tudor był pierwszy.

milo bylo pogawedzic ;) zmykam obejzec jakis filmik ;) kolorowey nocki wszystkim ;)

Gość sgnsemjnse
niby co? chyba nie chcesz powiedzieć oze umkneły mi czasy pogańskie które pobierznie wpływały na naszą kulturę, a te całe Rzymy, Grecje to było 'dawno i nieprawda" i wiele od nich nie przyjeliśmy nasza współczesne państwa i cywilizacja były budowane przez chrześcijaństwo władcy przyjmowali chrzty, koronowali się na króli, powstawały państwa, władza królewska pochodziła od Boga w średniowieczu, potem były walki w obronie wiary i by odzyskać ziemię śiwętą, wyprawy krzyżowe, chrystianizacje, obrona chrześcijaństwa przed turkami, z dużo wcześniej walki z Arabami na płw Iberyjski to chrześcijaństwo zbudowało naszą cywilizację

Gość
ja też nie rozumiem sporu - katolik, protestant - obowiązują nas podobne zasady :) zresztą każda pliszka swój ogonek chwali :p, osobiście jestem za rozdzieleniem państwa od kościoła, mam już dość wysłuchiwania obelg z tytułu wyznania - to jedyna droga aby ateiści wreszcie przestali się wtrącać w moje życie. Wbrew pozorom uważam, że oderwanie się kościoła od polityki umocni go, nie będzie chrztów, komunii, bierzmowania, ślubów \"bo tak wypada\" - a tchórzliwi ateiści nie będą bezcześcić naszych sakramentów. Niekoniecznie musimy mieć dni wolne w święta - kto czuje potrzebę i tak pójdzie do kościoła.

Nawet nie masz pojecia ile przejelismy od tych pogan :O Podstawy cywilizacji europejskiej tkwia gleboko osadzoe w starozytnym Rzymie, Grecji,...

sgnsemjnse- pierdzielisz jak potluczona/y cywilizacja byla budowana na dlugo przed chrzescjanstwem,a podobno jest najmlodsza z religii !!

Taak, Henryczek byl wzorem katolika } Ja wiem że nie był. Czytałem kiedyś że sfinansował tłumaczenie biblii w Anglii. Nie wiem więc nie będę się spierał kto był pierwszy. I zrobił dokładnie na złość kościołowi. Przed protestantyzmem i anglikanami za posiadanie biblii w wileu krajach można było spłonąć na stosie.

Gość sgnsemjnse
no nie do końca. jeśli chodi o całość to tak, ale fragmęty były tłumaczone na języki narodowe dużo wcześniej

Gość ten któremu lekko przyszło
dziecko nie zrozumie tego, który chce mieć dziecko a nie może.

hehehe- walki w obronie wiary!!!!!!!! :D:D:D krucjaty :D:D:D pierdolenie o szopenie- ze niby w obronie wiary to wolno zabijac ale juz aborcji nie wolno?? prostactwo!!!!!!!!!!!

Gość sgnsemjnse
jak cywilizacja była budowana przed chrześcijaństwem? nasza Europejska? coś tam było budowane ale nasza współczesna cywilizacja i kultura została zbudowana przez chrześcijan

Gość sgnsemjnse
antychryście ale ty pierdolisz kiedy to było? jakie wtedy były casy? dziś nawet mordercy nie można zabić

Szkoda tylko, ze jakos "prosty lud" nie mial mozliwosci zapoznania sie chocby z tymi fragmentami :O Protestantyzm (a anglikanizm tez jakos sie w tym nurcie odnajduje, choc blizej mu do katolicyzmu niz jakiemukolwiek innemu z wyznan protestanckich) przetlumaczyl i upowszechnil wsrod zwyklych ludzi Biblie.

No jasne - przed chrztem Polski nie istniała żadna cywilizacja....Boshe :O

Gość konkurencja NO COmENT
koniec dyskusji:) Donald Tusk podjął decyzję, że metoda in vitro nie będzie na razie refundowana przez państwo:)

Gość sgnsemjnse
i chwała im za to że upowszechnili Biblie wśród szarej masy, jednakoż aczkolwiek uważam to za zabieg bezcelowy, utóż spytawszy się kiedyś mojej babci która co niedzielę chodzi do kościoła co to jest chrzest, co to jest bierzmowanie jakże byłem niczym nie zaskoczony gdy nie usłyszałem odpowiedzi co to jest a jedynie słowa że wiedziała ale zapomniała więc po co w czasach gdy szary człowiek był przeważnie analfabetą po co mu była Biblia w jego języku?