Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamana1234

Moj tesc chce sie ozenic z dziwka...

Polecane posty

Dziewczyna się pożaliła a inni mądrzy dodali coś od siebie no i zaczęli obsmarowywać to biedne dziewczę. Czy wam tak trudno to zrozumieć, że ona sie martwi o teścia? Wiem, ze najłatwiej jest kogoś zmieszać z błotem, zwłaszcza gdy się go nie widzi. No a trudniej pomóc doradzić :] Poza tym na niektórych zadziałało magiczne słowo 'Ukrainka', prawda? I od razu zaczeliście zarzucać jej jechanie stereotypem, ze wg niej Ukrainka=dziwka. Jakby nie miała powodu by ją tak nazwać to by jej tak nie nazwała. Poza tym mówicie, ze nie ma prawa wtrącać się w życie teścia. A jestem ciekawa czy jakby teść dostał wylewu a w jego następstwie niedowładu, to czy jego nowa oblubienica tak chętnie by się nim zajmowała? I pewnie wtedy opieka nad nim spadła by na synową i syna? Wtedy wtrącanie się w życie tescia byłoby dobre? :]

Gość Zalamana1234
Valquira dziekuje wlasnie takie wypowiedzi podnosza mnie na duchu. Moj tesc to czlowiek typu dasz palec wezmie cala reke. My z mezem ejstesmy zbyt dobrzy i czesto dajemy sie wykorzystywac tesciowi, ktory jest sprytny i umie nas zakrecic. Ja jestem jedyna kobieta w domu wiec pewne rzeczy musze robic ja i to sie nie zmienilo czy tesc mial caly weekend jakas kochanke to i tak zawsze do mnie przyszedl by koszule wyprasowac czy jak to czesto bywalo podwiezc jego przyjaciolke na stacje czy zabrac na zakupy. No on sie zawsze wymowil praca ze ma duzo zajec a jak raz odmowilam to tydzien byl zly i opowiadal rodzinie, ze ja w niczym pomagac nie chce. To jest skomplikowany czlowiek, ja z nim staram sie zyc dobrze, choc czasem mnie irytuje i sa miedzy nami iskry ale staramy sie ze wzgledu na mojego meza nie dopuscic do ostrej walki. Ale teraz przegial, bo oczywiscie i moja reputacja bedzie nieciekawa. Miezskamy za granica co inni pomysla, szczegolnie jak ktos zna nasza nowa prawie ze macoche, takze o mnie? Dwie babki ze wschodu w domu i ejdna to dziwka co sie nasowa na mysl o drugiej? Nie chce tego.

Gość samaEwusia-lat44
a co ciebie obchodzi,z kim ożeni sie obcy człowiek?

Gość jaaaasneee
Żal ci tyłek ściska bo o domek w spadku się boisz, czy naprawdę martwisz się że tamta chce teścia tylko wykorzystać? Jeśli to drugie, to namów teścia żeby spisal intercyzę. Chociaż - na wymioty mnie zbiera jak widzę, że ktoś chętnie by rozporządzał majątkiem teściów lub rodziców i to jeszcze za ich życia. To jest jego dorobek i może wszystko przepisać nawet na schronisko dla psów albo na kościól i tobie nic do tego. A że włożyłaś coś w ten dom? No fajnie, ale przecież tam mieszkasz, to co w tym dziwnego? jJakbyś wynajęła mieszkanie to pewnie gorzej byś na tym wyszła. A nawet jakbyś miała własne to też, bo w swoje mieszkanie też musiałabyś sporo włożyć a na dodatek co miesiąc opłacać czynsz i media.

Gość olol
kurva najlepiej to kogos oceniac :o, ocencie siebie tłumoki jedne, nikt nie jest idealnyja tez bym kurwicy dostała gdyby była taka sytuacja w domu a idzcie wy ze swoimi mądrościami :o

Gość Zalamana1234
Obchodzi mnie z kim sie zeni bo w koncu to bedzie dziadek i o zgrozo babcia moich dzieci a nie chce by moje dzieci byly pod opieka dziwki. A dom to moj maz lozyl w dom, kiedy tesc ten dom kupil moj maz pomagal w kazdyej pracy jaka byla do zrobienia, wkladal tez wlasna akse. I do dzis ogrodem zajmujemy sie my, dodatkowo placimy tesciowi czynsz, zeby nie bylo, ze tu za darmo siedzimy. Chcielismy odejsc w inne miejsce ale jak pisalam wyzej tesc akurat wtedy byl w szpitalu i prosil bysmy zostali. Swoja droga tesc tez ingerowal w moje zycie (np w moja prace). Jakby tesc na schronisko przepisal wszytsko byloby lepiej, przynajmniej pieniadze by klomus pomogly czy to ludziom czy zwierzetom, ale nigdy nie przeboleje, ze mogloby sie to trafic jednej takiej co to sie pracowac uczciwie nie chce tylko nogi rozstawia staruchom za kase.

Gość znam przypadek
dalszego znajomego ktory ozenil sie z ukrainka nie liczac sie z swoimi dziecmi i rodzina najpierw caly majatek i firme przepisal na mloda nowa zone potem nie chcial widywac sie z dziecmi zawsze zona mowila ze go nie ma albo nie moze podejsc do tel i rozne takie dziwne sytuacje a potem dziwnie zachorowal i zmarl .

Gość spinka motylka
ja się nie dziwię że boisz się o teścia, podobnie rodzice boją się z kim syn się żeni albo kogo córka wybrała na męża. Znam wielu starszych facetów ,którzy po śmierci żony zostali omamieni przez młodą która dorwała sie do gotowizny i została panią domu. Taki facet, dziadek nie myśli już normalnie, chce brać z życia co mu ofiaruje.

Gość Zalamana1234
Moj tesc nie jest glupi, ale leniwy, nie chce mu sie szukac normalnej fajnej babki, woli wziac taka z burdelu bo taka poleci na kazdego kasiastego, a do tego ma prezencje, jest mloda i ladna, ktory starszy pan sie na taka nie skusi? Ja juz nie wnikam w to, ze ona jest starsza odemnie zaledwie kilka lat, ale martwie sie, ze jej reputacja zniszczy nasza rodzine. Nie tylko reputacja ale tez intrygi, bo moj maz jest duzo atrakcyjniejszy niz jego ojciec, jest mlody, przystojny, efektowny i do tego najstarszy z rodzenstwa, boje sie, ze bedzie sie starala nam cos namieszac. Juz kiedys mieli taka pomoc domowa co to z ojcem i synem na raz probowala.

Taki facet, dziadek nie myśli już normalnie, chce brać z życia co mu ofiaruje. Ma tylko jedno zycie i ma prawo na starosc sobie je umilic! Cale zycie pracowal dla calej rodziny, zbudowal domek. A rodzinka niech czeka na ochlapy , ktore pozostana!

Gość _*Beata
Tez bym takiej sytuacji nie zniosla. Moze ma jeszcze jakies chorobska, nie chcialabym mieszkac z taka osoba o takiej przeszlosci.

Gość Zalamana1234
Kettler to nie do konca jest tak jak piszesz bo on sobie w zyciu czas umilal, to nie tak, ze tyral tylko cale zycie. Moj maz jak mial 3 latka a jego siostra rocto tesciu znalazl sobie i zostawilzone z dziecmi. Pozniej zostawil tez druga zone i dzieci. I uzywal od tamtego czasu (z 10lat temu) zycia na maxa.Nam z mezem sie zdaje, ze tesc jest zazdrosny o mnie (ale nie w sensie, ze chcialby mnie).

od początku jest mowa o dziedziczeniu, a nie o tym jaki teść jest biedny. to jego życie, jego dom i prawo do przeżycia możliwie mile reszty życia.............. jaka dbająca o przyszłe dziecko :) niestety............. . mieliśmy i wciąż mamy takich, którzy zawsze wiedzą lepiej co jest dla nas najlepsze !!!! dzięki .......... sparzy się? jego palec :

poza tym snamy sprawę z jednej i niekoniecznie wiarygodnej strony więc trudno jest rzetelnie ocenić :)))

Gość Zalamana1234
Dlaczego mialoby nie byc wiarygodne to co pisze? A o dziedziczeniu mowa, bo wybacz, ale wyobraz sobie, ze Twoj ojciec kupuje dom (w przyszlosci dla Ciebie on ma byc i to Ci mowi od poczatku, ze ejsli bedziesz pomagac to ten dom bedzie Twoj), ty wkladasz swoj, czas, prace i pieniadze w dom, ty kosisz ogrod i sadzisz kwiaty i codziennie je podlewasz, naprawiasz wszelkie usterki, Twoja zona sprzata i gotuje i organizuje wszytsko a tu ktoregos dnia ojawia sie taka co to idzie cale zycie na latwizne i palca do ciezkiej pracy nie przylozy i chce Ci sprzed nosa wszytsko zgarnac.Dodatkowo ma tez swoje dziecko, wiec mysle, ze bedzie chciala dla tego dzeicka cos tez. A dodam, ze tesc ma nie tylko dom ale sporo innych inwestycji i kazde dziecko dostanie cos, jesli taka jedna oto nie przechytrzy tescia i nas. Ja nie ejstem pazerna na kase ale moj maz sie stara jest dobry i pracowity i nie chce by ktoregos dnia nowa macocha wyrzucila nas na bruk i nasze dzieci bo to jej sie teraz nalezy. No ale czesc z was na pewno by w takiej sytuacji uznalaby, ze wszytsko ejst ok.

Gość Zalamana1234
Pomawiacz, ona nie ebdzie juz pracowac, bedzie wylegiwac sie w lozku do poludnia i jak to znam z doswiadczenia marudzic, ze zupa za goraca i przed samym moim wyjsciem do pracy bedzie czekac przy samochodzie bym ja zawiozla na zakupy i pozniej odebrala. I oczywiscie ona bedzie pania domu ale zeby odkurzyc to nie bo sobie paznokcie polamie.

Zalamana1234 Pomawiacz, ona nie ebdzie juz pracowac, bedzie wylegiwac sie w lozku do poludnia i jak to znam z doswiadczenia marudzic, ze zupa za goraca i przed samym moim wyjsciem do pracy bedzie czekac przy samochodzie bym ja zawiozla na zakupy i pozniej odebrala. I oczywiscie ona bedzie pania domu ale zeby odkurzyc to nie bo sobie paznokcie polamie. A skąd to wiesz? Ona teraz juz tak robi?

trudno nie zauważyć że wkurza Cię, następna osoba do podziału majątku niestety .......... ale pomysł z intercyzą jest rzeczą niegłupią i wart podsunięcia teściowi :) ja miałem podobną sytuację mój ojciec miał drugą duuużo młodszą żonę, której wstyd przyznać nie najlepiej życzyłem ..tata zmarł na raka i jak widziałem jak się nim opiekowała i była z nim do końca cała złość mi przeszła i nic nie chciałem, a przecież conajmniej zachowek mi sie należał.....

Gość Zalamana1234
Moj tesc zadawal sie z wieloma jej pokroju i niestety zawsze tak bylo. A pozniej jeszcze jedna do mnie z tekstem, ze ubieram sie jak ze wsi (bo akurat widziala mnie kilka razy przy pracach domowych), no tak raczej ciezko sprzatajac dom paradowac w sukience z najnowszej kolekcji Gucciego. Ale nie kazdy to rozumie. Jakis czas temu tesc mial fajna dziewczyne, tez byla mloda ale widac bylo, ze jej na nim zalezy a nie na jego pieniadzach i zawsze w domu jak byla to cos ugotowala dla calej rodziny i zawsze zachecala tescia by reszte dzieci zaprosil by cos razem zorganizowac jakis obiad. Na swieta zawsze kupowala prezenty dla wszytskich i byla do rany przyloz. No ale ona sie taka praca nie trudzila jak najnowszy lup tescia.

Gość pppppppppppppppp
tesc przepisze wszystko na Ukrainke, ona zrobi go w konia i co wtedy? dokad pojdzie szukac pomocy? do syna i synowej!! Wiec to chyba rowniez i ich sprawa...Poza tym to nowy lokator, czlowiek, z ktorym trzeba wspolegzystowac, wiec tym bardziej ich sprawa!!

Gość Zalamana1234
Coheed oby bylo jak mowisz, ale on zazwyczaj wybiera te zolzy, rzadko sie zdarzy jakas sympatyczna z dobrymi checiami. Chcialabym by w domu byla rodzinna i mila atmosfera i zeby tesc byl szczesliwy z jakas porzadna sliczna dziewczyna.

Zycie to nie Bajka! czasami nie uklada sie tak jak bysmy to chcieli, zostaw ta cala sprawe na jakis czas w spokoju, niech toczy sie sama! Jezeli nic sie nie zmieni, to proponuje zyc wlasnym zyciem i nie uzalezniac sie od nikogo! Jestescie dorosli ludzie, pracowici! dacie sobie rade sami!

Gość Zalamana1234
No coz tesc rozstal sie z nia. A ja na prawde chcialabym, by tesc mial kogos dobrego, nie przeszkadza mi, ze bylaby mloda i ladna, nawet lpeiej dla mnie mialabym przyjaciolke. Coz jednak z dziwka nie potrafie sobie wyobrazic przyjazni bo ja mam inna mentalnosc. Rozumiem jeszcze jak ktos jest zmuszony ta prace wykonywac ale ta nasza z wyrachowania i dla lepszej kasy ja wykonuje. Zdecydowanie nie ejst to kandydatka na przyjaciolke dla mnie. My sie staramy jeszcze tesciowi wypersfadowac ten pomysl, ale nie wiemy w koncu jak to sie skonczy.

Gość wiki1006
powinniscie z rodzina zapobiec temu malenstwu moj ojciec tez kiedy ozenil z kobietak ktora narobila sobie dzieci kazde z innym i pijaczka i zrujnowal zycie sobie mi i jej i to zniszczyl maksymalnie

Gość aaalllle konkurs
Nagrody za Darmo, weż udział w losowaniu! Raz w miesiącu: TV Plazma 42" Raz w tygodniu: Laptop Raz dzienie: masa nagrod do wygrania o wartosci do 1000zł!!!!!! http://tnij.org/wygraj_laptopa_co_tydzien Sprawdz sam, zajmie Ci to pare sekund, a jak Ci sie nie spodoba to zamkniesz stronke!

Gość Vanda_w
Ktos doradzil intercyze. To bardzo dobre wyjscie. Jak baba bedzie marudzila moze tesc tez dostrzeze ze ona tylko na kase leci. Gorzej jak zdaje juz zdaje sobie z tego sprawe....i mu to nie przeszkadza. Glupio masz ze w ogole z tesciem mieszkasz. Ja bym tak nie mogla musze miec swoje "terytorium" i azyl...swoj dom