Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamachłopczyka

czym smarujecie chleb dziecku ze skazą

Polecane posty

Gość mamachłopczyka

Masło odpada bo jest z mleka a margaryny ponoc maja jakies szkodliwe tłuszcze trans. Chciałabym wiedziec czym mamy dzieci ze skaza białkowa smaruja swoim pociecha chlebek.

margaryna roslinna, ktora nie zawiera nawet sladowych ilosi mleka, serwatki, laktozy itp. W UK jest \"PURE\" w PL (o ile nic sie nie zmienilo), taka jest Rama oliwkowa (ale tylko ta jedna rama, zadna inna). A jak nie - to humusem (pasta z tartego groszku), albo oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia.

Lekarz rodzinny kazał mi smarować jakąs margaryną, nie pamiętam nazwy. Ale jak byłam na badaniach w dobrej klinice to tam lekarze, którzy tym się specjalizują kazali smarować najzwyklejszym masłem. Podobno jest zdrowsze niż wszelkie margaryny. No i tak robiłam i robię. Było i jest dobrze.

zgadza się, margaryna to syf, jest zakazana w AZS (w przeciwieństwie do mleka)jesli dziecko reaguje źle na masło, to smarować smalcem ale olać wszelkie margarynyi jedna ważna rzecz - od ustalania diety dziecku alergicznemu jest alergolog, nie pediatra

a jakim masłem roślinnym ? tez mam skazowca i ostatnio przetrzepałam wszytskie masła i margaryny i jesli juz nie było mleka pod żadną postacią, to było info o tym aby dzieciom poniżej 4 r.ż nie podawać !

Gość mamachłopczyka
Dziekuje za odzew. Michelle - a to masło roslinne jest jakiejs konkretnej firmy? czy jest do kupienia w zwykłych sklepach?

W kazdym sklepie takie masło dostaniesz.Zwykłe małe,okrągłe pudełeczko ze słonecznikiem na wierzchu.Sa też takie duże z jakąś babcią :-) Zawsze kupywałam w biedronce,ale wszędzie są.

Gość mamachłopczyka
Dzieki bede wiec szukała tego masła. Mi alergolog polecił smarowac oliwa z oliwek ale maly jakos nie toleruje jej smaku wiec szukam innych rozwiazan. Jeszcze raz dzieki za wszystkie odpowiedzi.

to ja tez jutro kupię masło roślinne ze słonecznikiem :) a i oliwa oliwie nie równa :O kiedyś chciałam małej polepszyć i kupiłam najdroższą - a zapach miała jak oliwa przemysłowa :O

U nas zdało to masło egzamin,bo nie uczulało i mały wyrósł z alergii na białko :-)

Gość izos
Nie smaruję niczym takim, wolę posmarować indykiem albo kurczakiem ze słoiczka Gerbera - smakuje jak pasztet