Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuskaaa22

Czy ciąża to zawsze rozstępy,celluit,nadwaga,rozciągniety brzuch i rozepchana po

Polecane posty

Gość axilla
Lady Love nie pisz,ze chcesz byc taka sama laska jak przed ciaza bo jestes pastetem,kazdy ci to powie kto widzial zdjecie ktore tu zamiescilas ze swoim niemniej "pieknym" lubym zreszta :D

Gość mloda.mamusia1984
Lady Love i inne ekspertki... Przeginacie trochę ... Lady nie byłaś w ciąży i czego się udzielasz... każdy organizm jest inny i nie trzeba żreć w ciąży, żeby rozstępy się pojawiły. To zależy od rozciągliwości skóry. Ja przed zajściem też byłam szczupła, zero brzucha itd. Bardzo o siebie dbałam, ćwiczyłam itp. Ale urodziłam duże dziecko, miałam dużo wód płodowych, brzuch wielki i zrobiły mi się rozstępy i trochę skóry zostało... Ale co z tego? Rozstępy z czasem zbledną, dla mojego męża nadal jestem atrakcyjna i najważniejsze-mam zdrową silną córeczkę.

Gość ciekawskadziewucha
ja po ciązy schudłam , przed ważyłam zawsze 54 kg a po ciay 48 i nie mogłam utyć choc jadłam w szystko w dużych ilościach i nawet po nocach. Rozstepów tez nie miałam. jedyne co mi sie nie podobało to ze mam miejsze piersi-nie obwisłe czy sflaczałe tylko poprostu zmalały, ale to nie od ciazy tylko przez to ze schudłam. Teraz znów jestem w ciązy i mam piersi jak dawniej :) tylko ciekawe na jak długo :p

Chyba każda z nas zdaje sobie sprawę, że ciąża zmienia ciało kobiety w taki czy inny sposób:) I czasem to jest jak loteria- szczupła osoba może już nie wrócić do wagi sprzed ciąży a puszysta może za to po ciąży wyglądać jak super laska. Taka jest prawda. Wiadomo, że trzeba o siebie dbać chyba nawet bardziej w ciąży, ale i tak może nam zostać pamiątka po:) Ja po pierwszej ciąży schudłam bardzo szybko, o mało nie wpadłam w anemię tak ze mnie synek wyciągnął soki hehe, wszystko wróciło do normy ale została mi pamiątka w postaci dużych rozstępów na piersiach, które się bardzo rozciągnęły w czasie laktacji. Rozstępy zbladły z czasem a piersi się w miarę wciągnęły, chociaż już nie były aż tak jędrne jak przed za to stały się większe. Teraz jestem w drugiej ciąży, mam trochę cellulitu na pośladkach i udach, ale tego się pozbędę już po:P Poza tym nic innego nie ucierpiało w moim ciele i mam nadzieję, że tak zostanie. Dziewczyny zawsze trzeba się liczyć z tym, że coś się zmieni, że pojawią się niemiłe aspekty ciąży, bo tak już po prostu jest. Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy jest się gotowym na ewentualne zmiany i czy uda nam się z nimi pogodzić. Ja osobiście mam w nosie moje rozstępy na piersiach, bo poza mną i moim mężem nikt ich nie ogląda:) Też chciałabym w miarę szybko wrócić do formy po ciąży ale liczę się z tym, że coś tam może pozostać- jako pamiątka po drugim synku. Ale jeżeli ktoś bardzo ceni swoje ciało i nie wyobraża sobie podejmować ryzyka, że coś się w nim zmieni to może lepiej zrezygnować z ciąży i zainteresować się adopcją niż potem całe życie narzekać....

na swoim przykladzie moge powiedziec - nie zawsze. w ciazy nie przytylam wiecej, niz powinnam, pomimo, iz jadlam co chcialam i ile chcialam. nie pojawily mi sie ani rozstepy, ani cellulit. brzuch w rok po porodzie wrocil do stanu \"prawie jak przed ciaza\" - jedynie pepek nie jest juz wcisniety jak dawniej, no i mam blada blizne po cc. pochwy tez nie mam rozciagnietej, a seks jest jeszcze lepszy niz kiedykolwiek :D tak wiec wszystko zalezy od organizmu i genetyki ;)

Gość DO taka jednaaa
mnie też przekonuje tylko to co widzę na własne oczy patrząc na moją mamę czy na siebie w lustrze;) zapewniam Cię, że zdziwiłabyś się i to zdecydowanie pozytywnie;)

Gość czekajoco szukajaca
odswiezam, kto zna sposby tych wszystkich modelek i aktorek,ktore swietnie wygladaja?

Gość na pomarańczowo teraz
ja po ciazy nie mam cellulitu, rozstepy prawie niewidoczne, po pol roku zdanje nadwagi i brzuszek jak u nastolatki:D

Gość czekajoco szukajaca
ja dopiero bede sie starac,jestem chuda (roz.34), ale brzuch to moja zmora, jest wypukly jak napieta pilka juz teraz jak nie wciagam go wiele osob pyta czy w ciazy nie jestem. wystarczy ,ze zjem cokolwiek lub wypije i mimo,ze nie bylo tego duzo wywala mi beben :(

Gość czarnoksiezna
a jak dbaja o sylwetke osoby pokroju Victoria Beckham ? tez chce miec tylko brzuch ciazowy