Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atrakcyjny_albo_nie_kazimierz

jak rozbudzic w sobie uczucia do nienajpiekszniejszej dziewczyny? a moze nie...

Polecane posty

Gość atrakcyjny_albo_nie_kazimierz

...warto rezygnowac ze swoich wymagan co do urody i wszystko zalezy od nas? witam, mam powazny problem i prosze o powazne jego potraktowanie. mam 20-pare lat, jestem szczuplym facetem, ale nie jestem jakos bardzo chudy. w kazdym razie wydaje mi sie ze jestes srednio atrakcyjny dla kobiet, ale na pewno nie jestem brzydalem. uwazam, ze to co najwazniejsze w kobiecie to wnetrze (ogolnie w czlowieku)... no wlasnie, na 'uwazaniu' sie konczy. a prawda jest taka ze kreca mnie fajne szczuple dziewczyny. jednak nie za bardzo mam u takich powodzenie. mialem w swoim zyciu ze 2 przypadki dziewczyn srednio-urodziwych, ktore jednak byly zakochane we mnie. ale nie potrafilem z siebie wydobyc tego uczucia. szukalem zwykle dziewczyn w swoim wieku. moze srednio-atrakcyjny facet nie ma szansy zainteresowac atrakcyjnej dziewczyny w tym samym wieku? kumple mowia, zebym sprobowal z dziewczna 19-20 letnia, takiej latwiej zaimponowac. szczegolnie jak sie juz jest w miare ustawionym (ma sie stabilna prace, mieszkanie - jakas przyszlosc). z drugiej strony nie chce poznac dziewczyny ktora 'leci' na moja kase... napisalem sporo, ale moj problem jest taki: czy srednio-atrakcyjny facet (ktory nie ma raczej za duzo miesni - nie jest dobrze zbudowany) ma szanse spotykac sie z ladna szczupla dziewczyna? czy taka dziewczyna moze pokochac takiego faceta? mam kumpla, ktory wyglada podobnie jak ja (tez srednio atrakcyjny) a wyrwal ostatnio bardzo atrakcyjna dziewczyne, wiec chyba jednak mozna. z drugiej strony mam innego kumpla (tez srednio atrakcyjnego, ale bardzo madrego) i on powiedzial, ze musial niestety zmniejszyc wymagania co do urody (jego dziewczyna ma fajne piersi, ale z figura to juz gorzej, a to dla mnie najwazniejsze u kobiety jesli chodzi o wyglad!) i mowi ze musial to zrobic z koniecznosci (inaczej zostalby sam)... to tez zastaawiajace... czy musial? moze po prostu mial dosc samotnosci i pogodzil sie z tym ze nie bedzie mial atrakcyjnej dziewczyny. tak wiec pytanie do was atrakcyjne szczuple kobietki: co wam imponuje? czy jesli facet jest srednio atrakcyjny i nie jest dobrze zbudowany, to nie ma u was szans, nawet jak ma przyszlosc w zyciu? ponoc kobiety patrza na to z kim sie zadaja i wazniejsze to jest dla nich od wygladu tego kogos, ale czy aby na pewno? podpowiedzcie mi cos. dzieki!

Gość mhjnhgbf
ja jestem szczupla i mam ladna figure, i lubie tez szczuplych facetow, nawet mala nadwaga mnie obrzydza, tak samo jak zbytnie napakowanie, lekko zarysowane miesnie to jest to :) pucolowate policzki sa fuj, tak samo jak okragla glowa ideal- christian bale, mmmmmm to dopiero miesko :)

no tak, ale on z tego co widze po zdjeciach ma dosyc solidnie zarysowana rzezbe ciala. wiem ze jak rozsadna kobieta, to nie beda ja pociagac ABSy bez szyi i na maksa napakowane, ale chodzi mnie o to, czy facet bez wyrzezbionej klaty i miesni brzucha ma szanse u fajnej szczuplej dziewczyny. zaznaczam, ze facet rozsadny, z przyszloscia...

Gość mhjnhgbf
no tak, moglby byc szczuplejszy to prawda, ale ta buzia :D poznalam pewnego faceta, nie wyglada jak christian bale :P tzn ma tez pociagla twarz moj typ urody, ale nie ma kaloryfera na brzuchu i nie chodzi na silownie, ale ma w sobie takie cos co mnie niezwykle do niego ciagnie ze jego mankamenty urody nie maja znaczenia, wrecz dodaja mu uroku, bez nich nie bylby soba, wiec wiesz, na pewno ma szanse tylko musi byc wlasnie to cos , mysle ze czasem trzeba szukac dluzej czasem krocej

Gość hmhmhm m
dziewczyn jest mnóstwo i każda ma inne wymagania. ja osobiście też interesuje się osobami, które podobają mi się wizualnie ale nie szukam umięśnionego sportowca, pakera itp. uwagę zwracam szczególnie na twarz, a jezeli zainteresuje mnie coś jeszcze to jest to raczej sposób bycia, jakieś gesty czy w sposób jaki facet się porusza. nie wszystkie laski lecą na odpicowanych chłoptasiów. bądź sobą i już spotkasz dziewczynę, która Ci się spodoba i Ty jej też;) chyba że naprawdę masz jakieś kosmiczne wymagania jak za krótkie nogi, za duże stopy itp. to zbastuj:P

Znam pary, w których dziewczyna jest atrakcyjna a chłopak nie i na odwrót. Więc i dla Ciebie jest szansa. To zależy od Twojego charakteru. Moim zdaniem tu tkwi problem. To nie o wygląd chodzi.

Gość hmhmhm m
i nie wiń siebie, że nie potrafisz kogoś pokochac nawet jeśli odpowiada Ci jego charakter. miłość to też pociąg fizyczny do pewnej osoby, nie tylko ukochanie jej wnętrza;)

Gość zzzzzlpwslws
Współczuje kazdej kobiecie ktora cie spotka.jestes zakompeksiony i powierzchowny powinnienes byc sam do konca twojego bezwartosciowego istnienia

Eeee tam. Nie przesadzaj. A Ty byś mogła/mógł być z kimś kto Ci się w ogóle nie podoba? Ja nie. Problem w tym, że chłopak najprawdopodobniej zbyt dużo wymaga. Mi na przykład bardzo podobają się oczy mojego chłopaka i to wystarczy. Są naprawdę wyjątkowe, mogę w nie patrzeć bez przerwy. Nic innego się nie liczy, nawet jego nadwaga. A on pewnie chce żeby jego dziewczyna była szczupła, wysoka, miała ładną twarz i tylko takie mu się podobają. Trudno, jego problem. Najwyżej będzie sam.

Gość i wszystko jasne
:/

Gość smelly nelly
Ja jestem srednio-urodziwa kobieta ale nigdy nie narzekalam na powodzenie. Powiem ci, ze ja osobiscie nie lubie zbyt pieknych/przystojnych mezczyzn. Dlaczego? Poniewaz wiekszosc takich mezczyzn ma wysokie mnimanie o sobie. Ludzie swiadomi swojej wlasnej atrakcyjnosci fizycznej czesto sa zarozumiali i sami szukaja osoby, ktora bedzie rownie atrakcyjna z mniejszym naciskiem na wnetrze. Jednym z kryteriow, ktorymi ja osobiscie kieruje sie przy wyborze mezczyzny jest skromnosc - uwaga: nie mylic z zakompleksieniem. Nic mnie tak nie zniecheca u mezczyzny jak przywiazywanie zbytniej uwagi do swojej powierzchownosci, nie mowiac juz o samozadowoleniu z siebie samego i postawa typu 'pan calego swiata' Mialam okazje rozmawiac z wieloma mezczyznami na temat co ich pociaga u kobiet i okazuje sie, ze chociaz zwracaja uwage na wyglad zewnetrzny dziewczyny i idealnie kazdy by chcial aby jego kobieta byla piekna, madra i dobra to koniec koncow kiedy chodzi o zwiazanie sie na stale szukaja kobiety z ktora po prostu da sie zyc. Mezczyzni, ktorym sie podobalam czesto mowili mi, ze bardzo zyskuje przy blizszym poznaniu. Jeden (z ktorym nie chcialam byc) powiedzial mi w przyplywu zalu, ze sam nie rozumie dlaczego sie tak we mnie zakochal bo wcale nie jestem piekna ale mam w sobie to cos co sprawia, ze chce ze mna byc. Nie jest za fajnie uslyszec takie slowa na temat swojej urody (a raczej jej braku) ale przytaczam tu ten przyklad po to zeby Ci pokazac, ze pociag do osoby plci przeciwnej nie jest uwarunkowany wylacznie cechami fizycznymi ale raczej polaczeniem cech fizycznych i osobwosci/charatkeru danej osoby. Na pewno nie powinienes sie martwic tym, ze dana kobieta o twoim zdaniem pieknym wnetrzu nie pociaga ciebie fizycznie. Po prostu jeszcze nie trafiles na taka, u ktorej kombinacja cech fizycznych i wnetrza odpowiadalaby tobie i wywolala poruszenie serca. Wez pod uwage, ze czasami ktos, kto nie jest dla nas atrakcyjny fizycznie, moze sie z czasem takim stac. Na pewno nie warto zwiazac sie z kims tylko dlatego, zeby nie byc samemu (niestety wiele ludzi tak robi - ja osobiscie uwazam to za przejaw tchorzostwa). Wynika z tego mnostwo klopotow i prowadzi do zranien. Wydaje mis sie tez, ze warto zwrocic uwage na roznice miedzy zauroczeniem a kochaniem gdyz sa to dwie rozne rzeczy. Zauroczenie zawsze przeminie a milosc jest wtedy kiedy nie ma juz fajerwerkow i poznajesz prawdziwe oblicze danej osoby - jej slabosci, wady i nie za fajne cechy charakteru a mimo to dalej chcesz byc z ta osoba, bo kochasz ja za to jaka jest naprawde i nie jestes juz zauroczony jej falszywym obrazem. Dlatego milosc jest scisle zwiazana z poznaniem kogos dobrze a zauroczenie jest miloscia wlasna do obrazu drugiej osoby jaka stworzylismy sobie w naszej glowie. Pozdrawiam i mierz wysoko. Nie oceniaj ludzi pochopnie tylko obserwuj, przygladaj sie i dopiero wtedy dzialaj (albo nie).

Gość smelly nelly
Przepraszam za bledy w powyzszej wypowiedzi.

Dzieki Nelly, duzo i ciekawie napisalas. Józia, nie mam wygorowanych wymagan! Wcale nie jest tak, ze np. u dziewczyny bardzo zwracam uwage na stopy, czy kolor oczu. Patrze ogolnie: ladna twarz jest wazna i figura. Piersi nie musi miec duzych, absolutnie to nie jest dla mnie wazne kryterium. Najwazniejsze zeby byla szczupla i ladna z twarzy. Mam wrazenie, ze dziewczyna nie zainteresuje sie facetem, jesli nie jest on choc troche umiesniony i choc troche nie ma kaloryfera na brzuchu. I wcale nie mowie tu o jakichs dresiarzach czy ABSach, powtarzam, ale tak jest chyba zapisane w naturze kobiety ze mezczyzna musi byc postawny, zeby mogla skryc sie w jego ramionach i mam wrazenie, ze dlatego u ladnych dziewczyn przegrywam i nie chca one ze mna miec nic wspolnego blizej :(

Gość smelly nelly
Uwazam, ze masz szanse rowniez u takich dziewczyn tzn. pieknych wedlug twoich kryteriow. DO tej pory po prostu trafiales na takie, ktore byc moze przywiazuja duza wage do wygladu fizycznego swojego partnera. Nie wszystkie dziewczyny (nawet te piekne) beda sie kierowaly wylacznie poiwerzchownoscia swojego partnera przy wyborze. Czesto ludzie piekni maja mentalnosc typu: ja tu sie wysilam na silowni/basenie, chodze do fryzjera, dbam o cialo, ubranie, czystosc itd a ta/ten tutaj nic nie robi zeby wygladac lepiej/ nie dba o siebie wiec nie ma szacunku do swojego ciala i do mnie (no bo kazdy chce miec do czynienia z zadbana osoba szczegolnie w sytuacjach intymnych i przy publiznym pokazywaniu sie razem). Czesto nadwaga, brak wysportowanego ciala i niedbaly wyglad kojarzone sa z negatywnymi cechami takimi jak lenistwo, brak szacunku do siebie i innych, brak samodyscypliny itd. Niestety czesto jest w tym duzo racji bo choc nie mozemy zmienic naszej twarzy czy budowy ciala, w dalszym ciagu mozna popracowac nad tym co sie ma. Z drugiej strony nie kazdego mozna mierzyc ta sama miarka ja np. w szkole sredniej kiedy wyglad jest wazny nie mialam zadnych funduszy na ubranie czy inne rzeczy a to co zarobilam oddawalam rodzicom bo bylo nam wtedy bardzo ciezko. Jak jakas 'zyczliwa' kolezanka komentowala moje za krotkie nogawki przy spodniach albo sweter 'po babci' to mnie krew zalewala. Podobnie nadwaga moze byc poprostu wynikiem choroby. Dlatego ja szukam przyjazni czy zwiazkow z osobami, ktore nie oceniaja innych zbyt pochopnie. Sama staram sie takze nie oceniac innych po pozorach. Jestem pewna, ze jest duzo pieknych kobiet, o pieknym wygladzie i wnetrzu, ktore przygladaja sie innym oczami serca a nie oczami pozadliwosci. Zycze ci zebys na taka trafil :)

Gość Ramzes_z_dalekaa
Masz samych srednio atrakcyjnych kumpli. Włatcy Móch z Was?:) Chłopaku jak Ci tak ciąży to że jestes szczupły (no ale nie chudy:) to sobie troszkę zacznij cwiczyc, siłownia, basen. Oczywiście nie do przesady, tak żeby tylko troszkę zmężnieć. Musisz przy laseczkach być pewny siebie - tzn nie jakoś specjalnie zblazowany, ale masz koło nich przechodzić nie jak zwierzę które się czai i boi spojrzec tylko pewnym krokiem. Uwierz w siebie że jestes fajny spoko koleś to tak też laski będą Cie postrzegać. Nigdy się nie zmuszaj do bycia z kimś kto Cię nie pociąga fizycznie bo się będziesz meczyć. Lepiej poczekać i pobyć samemu niz sie wiązać. Uwiązany chodząc za rączkę już żadnej szczupłej niuni nie poderwiesz. Cierpliwości, zrób coś zamiast stukać w klawiature. A co do pytania ostatniego - co imponuje kobietkom. No koleś nie ma jednoznacznej odpowiedzi! Wzrost i waga dziewczyny nie determinuje bezposrednio to co jej sie u faceta podoba! Mowiles ze dwie laski Cie pokochaly - takie srednioładne. Kurczę moze i bardzo ladne by Cie pokochaly jakbys sie tak samo przy nich zachowywał! Przy brzydkich masz luz i jestes sobą a przy ładniejszych moze głupiejesz. Nie miej takiego parcia na to, niech Ci za bardzo nie zalezy - a stanie sie jak chcesz. Trust Ramzes.

Nie masz wygórowanych wymagań tak? A co napisałeś? \"Najważniejsze żeby była ładna i zgrabna\" :P Według mnie to bardzo dużo. A co do kobiet to nie wiem co Ci napisać. Mogę mówić tylko w swoim imieniu. Nie podobają mi się umięśnieni faceci. Nie żebym miała coś przeciwko, po prostu, kaloryfer nie robi na mnie najmniejszego wrażenia. Mężczyzna musi mieć w sobie to coś. I tyle.

takich w miarę ładnych i szczupłych to jest sporo. I też są same, chcą być z kimś i nie oczekują niewiadomo czego od faceta. Ja chcę np. żeby facet był w miarę okej jeśli chodzi o wygląd, ważniejszy o wiele jest dla mnie charakter, no ale z wyglądu też musi się podobać. Ale zaznaczam - podobali mi się już taaacy brzydale, że wnioskuję po tym, że każdy ma szansę. Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba. Echhh szkoda tylko, że w praktyce to nie jest takie proste:(

Dzieki Wam, ponownie :-) Wiesz, Józia, co innego dla kazdego znaczy 'ladna i zgrabna'. Fakt - na figure bardzo zwracam uwage. Ale nie musi byc idealem! Pamietam, jak kumpel kiedys sie dziwil, ze mi sie podoba dziewczyna, ktora miala piegi. A dla mnie byla ladniutka, bo szczuplutka byla i miala mily usmiech, a piegi dodawaly wrecz jej uroku - po prostu rzecz gustu. Ramzes, wiem ze biadole przed klawą zamiast sie wziac - 3x w tygodniu silownia, odzywki bialkowe (nie koks!) i po 2 latach bede mial rezultaty... planuje sie za to wziac od nowego roku. To fakt, ze nie jestem wyluzowany. Ale staram sie, walcze z tym, jest juz coraz lepiej (widze to)... A co sadzicie o jeszcze jednym argumencie ktory wam podalem? Otoz ja mam 20-pare lat, moze warto sie brac za dziewczyny 19-20 letnie :) Ponoc wiek +5 lat powiedzmy i wzwyz to zaleta faceta (tak to ponoc postrzegaja kobiety). Pozdrawiam!

Gość pendzel.hak
co wtym złego ż ktoś jest trochu napakowany albo letko przykości?

Gość pendzel.hak
gówno tam prawda ztym wiekiem , liczom się osoby , wiem to po sobie i żadna tam różnica wieku nie gra żadnej roli!!!!!!!!!!!!!

http://nasza-klasa.pl/profile/20388833 zostałam zostawiona dla innej, 4lata związku zmarnowane, wspolne plany,marzenia zamieniły się w wielką pustkę, zakochał się w kims kto nawet niewieo jego istnieniu, ta dziewczynama chłopaka od dawnaa on moj ex powiedzial zebedzie sieo nią starał,dodam że on ma35 latczy moze miećszanse u niej???

Gość papam
DO AUTORA!!! JESLI SAM NIE JESTES ATRAKYJNY, TO PO CO SZUKASZ LADNEJ I ZGRABNEJ.... SZUKAJ TAKIEJ NA SWOJA MIARE! DLACZEGO SZCZUPLA I LADNA MA BYC Z SREDNIO ATRAKCYJNYM GOSCIEM! STAC JA NA SUPER FACETA... A CO Z TEGO ZE MASZ PRZYSZLOSC PRZED SOBA...PRZECIEZ CIEBIE NIE OBCHODZI CZY ONA MA PRZYSZOSC PRZED SOBA TYLKO PYTASZ O JEJ FIGURE I BUZIE! WIEC TO ZE MASZ PRZED SOBA PRZYSZLOSC JEST BEZ ZNACZENIA!!! POWINIENES POSZUKAC SREDNIO ATRAKCYJNEJ A NIE ATRAKYJNEJ! ZA WYSOKIE PROGI DLA CIEBIE!

Autorze. A ja mam pytanie do Ciebie. Czy miałeś już dziewczynę, która Ci się bardzo podobała, i w której byłeś naprawdę zakochany?

mi w facetach imponuje poczucie humoru - widzę, że jesteś inteligentny, lubię też jak ma jakieś hobby związane ze sportem np. biega codziennie wieczorem dla poprawienia kondycji. dba o siebie, o swoją sylwetkę, włosy, twarz.. uwielbiam też facetów z ciuchami popularnych marek (adidas, nike, puma, lee, reserved, cropp, diverse itd.) nawet jeśli jest brzydki, to widzę, że chce jakoś polepszyć swój wizerunek i stara się, czyli ogromny + za dobry gust.

Czytam, czytam i ręce mi opadają...! Komentarz o tym, że kogoś pociągają faceci ubrani w markowe ciuchy po prostu mnie dobił. \"Bo stara się polepszyć swój wizreunek\"