Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malip

puchnące kostki, nadgarski, kolana

Polecane posty

Gość malip

Witam, mam spore zmartwienie moja mama od 8 miesięcy choruje na ..... no właśnie nie wiadomo co to jest puchną jej na przemian i to nie symetrycznie okolice kostek i tkanka miękka wokół stopy, dalej nadgarstki, kolana tak że się ono cz ęsto blokuje i mama nie moze chodzić, ostatnio nawet okolice barku. opuchlizna bardzo boli tak że często mama ląduje na pogotowiu lub w szpitalu ponieważ nie wytrzymuje tego bólu. nie może normalnie funkcjonować, chodzic, krzątać sie po domu. całe święta przeleżała i przespała jak warzywo ponieważ bolała ją strasznie ręka Nadgarstki lub dłonie wyglądają jak spuchnietę balony. na początku ataki bolacej opuchlizny zdarzały sie raz na 2-3 tygodnie potem raz w tygodniu a teraz normą jest że jak zejdzie z nogi to wchodzi na dłoń lub nadgarstek Miała robione badania w szpitalu pod kątem schorzeń reumatoidalnych ale i w szpitalu i u lekarzy reumatologów nie potwierdzono że jest to choroba reumatyczna, zazwyczaj ma podwyższone OB i odrobinę ten czynnik reumatoidlny ale tylko odrobinę . Lekarze twierdzą,że to nie jest związane z ani z goścem ani z rzs, ani ze nie jest to toczeń - podejrzewano na poczatku dnę mocznaową ale znów lekarze nie mogą tego potwierdzić, bo wyniki badań na to nie wskazują. Była już i u irydologa i homeopaty, który gadał cos o beztlenowcach w zebach ale dentystka podał antybiotyki takie, które bierze sie przez 6 m i zadnych efektów. borelioza została wykluczona. Zostaje do sprawdzenia tarczyca (miała wycinane guzki tarczycy) ale nie podejrzewam zeby to było to. słyszałam cos o chorobach immunologicznych - rodzaj autoagresji komórek, jak równiez o tym ze moze to byc zwiazane z kregoslupem? A moze to jakas bakteria?bładzimy bezradnie jak we mgle. tak naprawdę to przydałby się lekarz specjalista w Wawie, który popatrzyłby na te chorobę w szerszym spektrum i pokierowałby mamę na właściwe badania. ZNACIE KOGOŚ ŁEBSKIEGO KOGO MOŻNA BY POLECIĆ/ MI JUZ SKONCZYLY SIE POMYSLY I KONTAKTY

Gość mimo że sarkoidoza
niby atakuje ludzi miedzy 20 a 30 rokiem życia, to moze to byc wlasnie ona