Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kieeeeedy

kiedy w chodzi pierwsze jedzenie inne niz mleko?

Polecane posty

Gość kieeeeedy

czy pediatra mi powie?

To indywidualna sprawa. Ja karmiłam piersią i synek pierwszą zupkę zjadł w 5 miesiącu życia. A pediatra na pewno ci doradzi, po prostu zapytaj:)

Gość Jak sztucznym
to po skonczonym 4 mies zycia, jak piersia to mozna juz po skonczonym 5 ale niekoniecznie, jesli nie ma takiej potrzeby, tzn male rozwija sie dobrze, przybiera ok i pokarmu wystarcza to mozna zaczac dokarmianie po skonczeniu 6 miesiaca. I nieprawda jest (jak tu niestety wiele pan blednie twierdzi), ze zaczyna sie dokarmianie od 3 mies czyli jak dziecko skonczy 3 mies a dopiero jak skonczy 4. Sa jeszcze i takie madrale, ktore zaczynaja juz po 2 miesiacach, idiotyzm i jeszcze raz debilizm :o

zgadzam sie z postem powyzej jak moja corcia skonczyla 4 mc zapytalam pediatry czy zaczac jej juz dawac inne pokarmy niz mleko, dodam ze to bylo dziecko "butelkowe"; powiedzial: "mozna, tylko po co? dziecko ma cale zycie na poznawanie nowych smakow, nie trzeba sie az tak spieszyc" zaczelam wprowadzac nowosci pod koniec 5go mc, teraz corcia je wszystko

Gość mamamartynki
Witaj. Ja karmiłam piersią do jedenastego msc. a pierwszy słoik podałam jak miała 3 msc. i 2 tyg. Moje dziecko miało silną skazę więc mleko i kaszki odpadały a preparatów mlekozastępczych nie chciała tknąć. wkurzyłam się bo ciągle była głodna więc kupiłam jakiś przecier owocowy i jej dałam. dziś ma 16msc. i nigdy nie miała sensacji żołądkowych.

Gość ANNA19780429
mój synek ma 4,5 m-ca i od 3 tyg je kaszki, a od 3 dni dania słoiczkowe. Bardzo mu smakuje zarówno kaszka jak i zupki, w ogóle on kocha jeść ( ale nie jest tłuściochem), pozdrawiam

Mój mały miał 4 miesiące jak podałam mu pierwsze warzywa, potem kolejne. Jadł na początku ze smakiem, od jakiegoś czasu jest bunt warzywno-zupkowy. Natomiast chętnie je owoce i kaszkę bananową.

Gość Hedera*
a ja od 5ciu dni dni daje małemu na razie jednoskładnikowy słoik(marchewkowy)później dam jabłkowy, później już np.zupkę jarzynową; ma 5 miesięcy. Oprócz tego jest cały czas na cycu i zamierzam karmić jeszcze parę miesięcy. Zresztą najlepiej zajrzeć do tzw. aktualnego schematu żywienia niemowląt. Dodam iż podobno w dzisiejszych czasach lepiej nie podawać dzieciom papek warzywnych zrobionych własnoręcznie z warzyw kupionych np. w warzywniaku czy markecie, czyli z nieznanego i niezbadanego źródła. Są za bardzo skażone. Dla małych dzieci pozostają słoiczki, które są zrobione z warzywek z badanych upraw przeznaczonych tylko pod żywienie dzieci.

Gość katezdowazywnoscv
Co za bsdura wyzej wymieniona! Moze ta madra mama powie mi gdzie sa te miejsca gdzie rosna warzywa i owoce specjalnie przeznaczone dla malych dzieci, chetnie je odwiedze. Takich porad nam brakuje!!!!