Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaskaaa

do kobiet w ciąży i ych co urodziły

Polecane posty

Gość pytaskaaa

wczoraj zrobiłam tes 2 kreski czy powinnam iść na badanie z krwi czy tylko do gin wizyte mam na 16 stycznia prosze odp mi bardzo się boję a boli mnie roche pęcherz 4 dni

Gość kaka19
wiesz co :) ja radze Ci isc jednak na badanie krwi upewnisz sie wtedy cyz faktycznie jestes w ciazy. A wizyty nie da sie przyspieszyc? do 16 stycznia jeszcze ponad dwa tyg.

Gość ja też ide na badania 8 stycz.

Gość pytaskaaa
no właśnie się nie da bo gin ma urlop a pozniej dużo pacjętek czyli test może się mylić a czy gin mnie nie zbada bez tego badania z krwi

Gość pytaskaaa
ale mam obiawy jak na ciąże i nie mam @ już tydzień a zawsze mam regularne test mógł się pomylić????????

Gość kaka19
zbada Cie tym sie nie przejmuj:) i jesli test wyszedl pozytywnie i faktycznie jestes w ciazy do 16 stycznia zobaczysz juz swoje malenstwo. Tak testy czasem sie myla rzadko ale jednak. Lepiej byc chyba pewnym prawda?:) Jak narazie to moze kup sobie w aptece kwas foliowy taka moja rada :)

Gość aaaaaaaaaaaaa1
Po to sie właśnie idziesie do lekarza aby stwierdził faktycznie ciąże i zlecił odpowiednie badania dlatego moim zdaniem nie musisz robić jeszcze badań on ci wszystko powie i bez obaw!!Powodzenia w 2009r!!

Gość kaka19
doczytalam co teraz napisalas. Przepraszam ze wprowadzilam Cie w blad ale jesli masz objawy i brak @ to w ciazy jednak jestes. Gratulacje:) p.s moze pojdziesz do innego lekarza bo jednak do 16 stycznia jeszcze daleko.

Gość pytaskaaa
dzięki folik jem już 4 mc :) codziennie a jak myslicie co z tym bolącym pęcherzem ( boli jak sikam )

Gość kaka19
Wydaje mi sie ze ten bol to nic zwiazanego z ciaza moze faktycznie jakies zapalenie pecherza. Jeszcze raz poradze Ci zebys jednak poszla szybciej do innego lekarza. Bedziesz spokojniejsza. pozdrawiam

Gość pytaskaaa
co robic

Gość kaka19
jak wyzej:)

Gość pytaskaaa
chyba faktycznie wybiore się w pon do innego gina

Gość kawarozpuszczalna
Można Ci pogratulować:) Jeśli chodzi o ból pęcherza to całą ciążę z tego powodu cierpiałam bo fasolek ułożył się akurat na nim, ale może to też oznaczać zapalenie pęcherza więc lepiej skonsultować to z lekarzem. Jednak przed 7 tygodniem od poprzedniej miesiączki nie spodziewaj się że zobaczysz dzidzię na monitorze bo serduszka jeszcze nie widać. Ja przez tak wczesną wizytę tylko się denerwowałam czy na pewno wszystko jest ok.

Gość kaka19
I nie martw sie bedzie dobrze :) chcialabym chyba byc na twoim miejscu:)

Gość podpowiem ci
test moze wyjsc bledny gdy wyjdzie negatywny ale jak wyjdzie pozytywny to ma 98% pewnosci chyba ze bierzesz jakies antybiotyki ktore zaklucaja wynik testu ale jesli nic nie bierzesz to gratuluje jestes w ciazy!

Gość kaka19
podpowiem Ci zgadzam sie z tym co mowisz nie jestem pewna jak jest w procentach. Nie wymienilas jednak jednej bardzi istotnej rzeczy. Test wychodzi takze pozytywnie jesli kobieta ma problemy z tarczycą.

Gość pytaskaaa
dzięki dziewczyny za pierwszym razem nam sie udalo jak zobaczyłam test to się przestraszyłam porodu i że nie am sobie rady szkola praca itp i się popłakałam ale kocham to dziecko bardzo

Gość kaka19
a ile masz lat?:)

Gość manna30
do ginekologa radzą się udać jak najszybciej. nie musisz wcześniej robić badania krwi. ja poszłam do gina tydzień po spodziewanej miesiączce i dwóch pozytywnych testach. zbadał mnie, stwierdził powiększoną macicę i zrobił usg i już było widać pęcherzyk z zarodkiem. uważam, że warto robić wcześnie usg, bo gdybym go wtedy nie miała, nie byłabym teraz w 4 miesiącu. mój pęcherzyk był cieniutki i silne bóle brzucha (tak jak na bardzo bolący @) mogły doprowadzić do jego uszkodzenia i poronienia. dzięki usg lekarz przepisał mi odpowiednie lekarstwa i zalecenie leżenia i teraz jest już wszystko ok. teraz są inne aparaty i już nawet w tym 5-6 tyg coś widać. gdyby było to tak bardzo szkodliwe, to nie przeprowadzano by takiego badania. ja mam robione usg, podczaskażdej wizyty, czyli co 20 dni. dzięki temu jestem spokojna, że wszystko jest ok, że dzieciaczek się rusza i bije muserduszko. idź czym prędzej do lekarza. powodzenia