Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Acaaa

czy mozliwa ciąża?

Polecane posty

Gość Acaaa

Witam :smile: mam pewne pytanie...Wiec zaczynam, mam 17 lat i wczoraj ze swoim chlopakiem przezyliśmy swój pierwszy raz. Stosowaliśmy prezerwatywy durex extra safe + globułki patentex oval i stosunek przerywany. wszystko było pod kontrolą tzn. prezerwatywa cała i się nie zsunęła, globułki 15minut przed no i mój partner nie kończył w środku. Tylko po tym najpierw on poszedł sie umyć później ja... (po jakiś 10min.) Gdy się umyłam wytarłam się wilgotnym recznikiem, którym prawdopodobnie wycieral sie mój chłopak... czy jest jakieś prawdopodobieństwo,ze plemniki mogły się przenieść w ten sposob? i nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie. przed aplikacją globułki "zajmowałam się " czlonkiem partnera ręką, ale on nie doszedl i nie było na nim żadnej wydzieliny,a ja po jakis 10min. właśnie ta reką zaaplikowalam globułkę... bez umycia jej neistety. ( jakąś 1h wcześniej mój chłopak doszedł i miał wytrysk ale poszedł się umyć i czy na penisie mogły pozostać jakieś plemniki?) czy jest jakies prawdopodobieństwo ciąży w moim przypadku? z góry serdecznie dziekuje za odpowiedz pozdrawiam

Gość jesuuuuuu
mogłas jeszcze zastosować pigułkę i szklankę wody zamiast - wtedy miałabyś pewność...

Gość do gwiazdki
niezłe :D i ktoś to łyknął nawet :P

Gość oczywiscie ze tak
:D

Gość trfffffffffffffffffff
Myślę, że możesz nawet być w ciąży z trojaczkami...

Gość Acaaa
człowiek pyta się bo wiadomo,że sie martwi a Wy od razu musicie się smiać :| dzieki!

ja się nie śmieje... ale to trzeba uważać.. bo jak za głęboko się tym ręcznikiem wytarłaś to mógł jakiś tam plemnik w Ciebie wejść...

a powiedz lepiej mdli Cię ??

Gość Acaaa
powiem tak : po pierwsze: myślałam,że na ty forum dostanę odpowiedź, no bo przecież są tu osoby doświadczone i mogą zawsze udzielic jakiś informacji... ale jednak sie myliłam bo mam wrażenie,że mam do czynienia z ludźmi nei mającymi co robić w domu tylko siedzieć przy komputerze wyśmiewajac się ze wszystkich i wsyzstkiego... ;/ I MAM RACJĘ!! po drugie: śmiejesz się ze mnie a sam/a zadajesz pytania, które są gorzej niż głupie ;/

przepraszam, ze tak to odebrałaś.. nie chciałam Cie urazić... a krwawiłaś po stosunkuu?

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz
Moim zdaniem ciaza w twoim przypaku jest niemozliwa. Plemniki poza ciałem nie zyją długo. Twój chłopak musiałby zostawic na tym reczniku naprwde sporo spermy zeby było jakies zagrozenie.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz
a pozatym to przecierz miałas w sobie ta globulkę

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz
a tak wogule to skoro tak panikujesz to chyba nie jestes jeszcze gotowa na sex. Masz zamiar tak schizowac za kazdym razem?

po za ciałem plemniki żyją nawet do 12h!!!!

podczas tego pierwszego razu jest ten strach... Zawsze jest możliwość zajścia w ciążę... chociaż moja przyjaciółka uprawiała stosunek przerywany przez rok bez żadnych zabezpieczeń i było ok... któregoś razu zdecydowali się, że chcą skończyć jak on będzie w niej ale z prezerwatywą i teraz są rodzicami... ne ma reguły...

Gość o jenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
wiesz że kobieta jest płodna tylko przez 12 godzin w miesiącu? niektóre z was zachowują sie jakby były przez cały miesiac.... analizuj swoj cykl i licz dni to będziesz spokojniejsza w każdej sytuacji. Po drugie, plemniki poza ciałem giną w kilka minut, chyba ze znajdą się w sprzyjających warunkach, np w pochwie kobiety.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz
tak to bardzo ciekawe? a niby jak maja przezyc te 12 godzin???!!!! Jezeli koles spusci sie np na podłoge to te plemniki gina jak tylko sperma wyschnie. Jezeli jej chłopak sie umył i wytarł recznikiem a potem ona tym samym recznikiem to do cholery nie zajdzie od tego w ciąze!!! a jezeli w łazience wisza na wieszakach reczniki i mój wisi obok recznika mojego ojca i troszke sie ze soba stykaja to jesli mój ojciec umyje sie ( a wczesniej miał stosunek) i wytrze tym recznikiem i niechcacy dotknie mojego recznika którym ja sie wytre to moge byc w ciązy z własnym ojcem??? Ludzie nie popadajcie w paranoje!! Zapłodnienie przez recznik- w zyciu nie słyszałam wiekszej bzdury. A pozatym jesli ten chłopak sie umył to na jego członku nie było juz plemników

Gość makutra
Nie ma możliwości, abyś była w ciąży. Plemniki nie są w stanie przeżyć na powietrzu (tzn. poza ciałem mężczyzny czy kobiety). Nasienie gęstnieje, komórki umierają lub nieruchomieją. Nie martw się - nawet, jeśli wytarł się tym samym ręcznikiem, co Ty, to przecież wcześniej się umył, poza tym na ręczniku - jeśli w ogóle - zostało mało nasienia. Nie zajdziesz w ciążę w taki sposób. Aby w nią zajść, w organizmie kobiety musi się znaleźć poro nasienia, aby była jak największa liczba komórek - i tym samym większa szansa na zapłodnienie. Tak naprawdę w ciążę nie jest tak łatwo zajść, jak się wydaje. Potrzeba wielu czynników, by doszło do zapłodnienia i do rozwoju zarodka - bo samo zapłodnienie nie gwarantuje, że urodzi się dziecko, kobiety często ronią.

Gość o jenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
i jeszcze jedna propozycja - poczytaj trochę fachowej literatury na temat współżycia i płodności, bo z Twoją wiedzą wydaje mi się ze seks jest jakąś traumą i mordęgą dla was obojga! To jakaś tragedia, zero spontaniczności... na prawdę współczuje temu chłopakowi że nie pozwalasz mu dojść w gumie i jeszcze z jakimiś globulkami... to na prawdę chyba jest prowokacja!

ale to był ich pierwszy raz... podejrzewam, że to właśnie z tego powodu tyle zabezpieczeń.. Chociaż ja osobiście bym się na to nie pisała.. zero przyjemności z sexu....

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz
A ja mysle ze to dobrze ze zabezpieczaja sie dodatkowo globulka, bo jakby z gumka było cos nie tak to zawsze jest dodatkowe zabezpieczenie. A ja współczuje bardziej jej niz facetowi, bo sie dziewczyna stresuje i chyba wzieła sie za cos na co nie jest gotowa, a jej facet powinien ja wspierac

Gość Acaaa
dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. tak to był pierwszy raz jak już wspomniałam i stres był bardzo duży i dlatego te zabezpieczenia, nie chcielismy zeby cos poszlo nei tak i żebyśmy wpadli... Naprawdę duzo czytałam na temat seksu...ale z reguły jestem panikarą i po prostu chciałam sie doradzic kogoś kto jest doświadczony bo my oboje jeszcze nie...ale z czasem bedzie lepiej:) w nastepnym tygodniu idę do ginekologa po tabletki bo to jet o wiele wygodniejsze i dla mnei i dla niego:) to moim zdaniem najlepsze rozwiazanie:)