Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolerant

geje a adopcja

Polecane posty

Gość tolerant

wiele osób określa się jako tolerancyjne.często słyszy się-geje ok,ale nie dla możliwości adoptowania przez nich dzieci.dlaczego wg was osoby homo (lesbijki też) nie powinny mieć prawa do adopcji?bardzo proszę o konstruktywną dyskusję (i kulturalną) p.s żeby nie było ja jestem hetero.ten temat po prostu mnie ciekawi i chcialabym poznać zdanie innych osób:)

Gość porozmawiej o tym z twoimi
tatusiami napewno ci odpowiedza

Gość lipo
moim zdaniem nie powinni adoptować małych dzieci...mogli by ale dziecko na tyle duże aby samo uznało czy chce mieć dwie mamy czy dwóch tatusiów...

Gość ja uwazam ze
dlatego bo jako dziecko kazdy chce miec mame i tate bo mama uczy czego innego a tata tez czego innego ,dzieci nie chca odstawac od innych ,kazda innosc rodziny to tragedia dla dziecka ,a para mezczyzn uczyc bedzie tylko ze swojego punktu widzenia i tak samo dwie panie,

--> ja uwazam ze Dwoje ludzi przekaże zawsze dwa różne doświadczenia. To nie argument.

I TAK TO JEST Ewolucja słowa "homofobia" na przykładzie zachodnioeur. Najpierw za homofobów uznawano tych co nie akceptowali faktów istnienia gejów Później przeciwników małżeństw jednej płci. Później przeciwników adopcji. Teraz hiszpańskie i szkockie organizacje gejowskie mianem homofobów nazywają przeciwników zmian w podręcznikach (by słowo "ojciec" i "matka" zastąpić słowem "rodzic") Kwitując "W miarę postępu rewolucji nasilają się siły kontrewolucji" (Lenin) . T. Blair poparł te adopcje. Ale chciał kilkumiesięcznego vacato legis (by katolickie ośrodki adopcyjne miałay czas na zamknięcie swojej działalności). Został potęopiony jako homofob. No cuż... "rewolucja pożera własne dzieci" (Robespier)

No i proces socjalizacji. Mężczyzna i kobieta dostarczają różnych elementów charakterologicznych. Natury nie uszukamy.

(by słowo "ojciec" i "matka" zastąpić słowem "rodzic") } I dokładnie w tym punkcie kończy się moja tolerancja. Ale czy to ma jakieś znaczenie... nie sądzę. Broniłem i bronię nadal prawo do organizacji czegos takiego ja parada równości.. tego wymaga demokracja, o którą walczono dość długo.. :D Nie ważne że najwięcej zyskali jej przeciwnicy. Cóż jak historia sama powinna uczyć, bywa bardzo przewrotna niczym kobieta.

--> facet78 Patrząc na transwertytów... charakter.. rzecz względna. Chodzi mi o czysty argument. Obawiam się że takiego nie ma.

Myrevin Odnośnie tranwestytów. Przyznam że nie znam opinii psychologii na ten temat. Ale obstawiałbym że to jakieś zaburzenia tej natury.

Bądźmy dobrej myśli :-) Społeczne eksperymenty pstmarksitowskiej lewicy skończą jak eksperymenty ekonomiczne komunistów. Naturalny porządek zawsze (prędzej czy później) wraca do ładu. Np USA. Wygrana Obamy nie podważa ich rewolucji konserwatywnej (on z zupełnie innych powodów wygrał). W 4 stanach, gdzie najwięcej głosów miał Obama, odbyły się referenda. W tych referendach przywrócono naturalnych charakter małżeństwa, znosząc prawne uznanie tzw. "małżeństw homoseksualnych" (w tym i wielu wyborców Obamy tak głosowało). :-) Musimy poczekać aż trendy z USA dotrą do Europy (od nich dotarły absurdalne wizje, od nich dotzre rozwiązanie problemu) ..

Gość tolerant
Jania-nie tylko jestem hetero, ale nawet jestem kobietą :classic_cool: a temat homoseksualizmu po prostu mnie interesuje. osobiście co do adopcji to mam mieszane uczusia dlatego chciałam poznac opinie innych.