Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agucha11

Jak ubierac dzidziusia?

Polecane posty

Nie mam pojecia jak ubierac mojego babla jak juz sie urodzi i nie mam sie kogo poradzaic. Chodzi mi o to ze najpierw body ale co potem?? Che zaczas kompletowac wyprawke i nie wiem co do czego. i czym rozni sie pajacyk od spiochow?? Dla mnie to czarna magia. Aaa i jakie pieluszki kupic 2-5 kg czy 3-6kg? Dzieki za porady

Gość wisienkaaaa
np body, potem bluzeczka lub kaftanik a na koniec spiochy. Chyba ze na body zalozysz od razu pajacyka, on ma i rekawy i nogawki a spiochy tylko maja nogawki

No dobrze ale w takim razie po co te wszystkie piekne ciuszki dla noworodkow? sweterki spodenki spudniczki rajstopki skarpetusie itd Czy to tylko czwyt zeby naciagnac nieswiadomych przyszlych rodzicow czy faktycznie to jest przydatne?

Gość pytaam
he he jestem mamą 3 mies.córeczki sama pytałam ale juz ci moge napisać najlepsze są kaftaniki i śpioszki (to taki bez rękawów) i pajacyki. Body moim zdaniem sa dobre na troszkę większe dziecko ja uzywam dopiero teraz ,niestety jest tak ale dzieci nie lubia jak sie im cos ubiera przez głowe a co dopiero takie malutkie takie body musza miec zatrzaki przy dekoldzie by było duzo miejsca na główkę pajacyki pamietaj najlepsze są rozpinane od góry do doły super wygodne dobrze jak sa rozpinane w kroku-nie musisz całego ściągac by zmienic pampersa

Gość pytaam
dokładnie swterki i sukieneczki to bajer! dziwie sie ludziom ze tak je np na allegro kupują owszem mozna miec 'wyjsciowe' z 2 rzeczy ja mam np dzinsy -wzbudziła w nich furore ale prawda jest taka ze była w nich 2 godz nie miałabym sumienia wiecej trzymac i przebrałam ma spioszki

zakładasz body, jesli z długim rekawkiem to na to śpiochy. Pod pajaca nie zakłada sie nic . Nie wolno dziecka przegrzać. A pieluszki tetrowe, bo takie masz chyba na mysli są potrzebne bardzo bo dziecko ulewa, kładziesz taką poduszke na poduszeczke czy na ramieniu swoim jak ma mu sie odbić. I wogóle sa do celów higienicznych potrzebne. Ja moją córke najchetniej ubierałam w kaftanik, na to śpiochy. Bardzo wygodne są spodenki. Są takie maleńkie np. w tesco z bawełny mini dresiki. Nie ugniatają bo gumeczka jest, do tego body z długim rękawkiem. A jak wychodzisz z dzieckiem to juz inna historia, bo wiadomo trzeba ubrac cieplej zimą. Ważne w tym wszystkim zeby dziecka nie zapocic.

ja w spodnie dziecko ubierałam. No nie dziny jakies sztywne tylko bawełniane dresiki. Sukieneczki to lipa dla tagiego malenstwa.

najwiecej kup kaftaników, śpiochów, body są bardzo wygodne moim zdaniem bo jakos ta pielucha i wszystko sie trzyma kupy, a są takie nie przez głowe wkładane tylko zapinane podobnie jak kaftanik. Skarpetki nam sie przydawały ale może z dwie, trzy pary, do spodenek. Sukieneczki odpusc. Bluza jakas cieplejsza tez na spacerek sie przyda, my mielismy jedną polarową i starczała. Sweterek zapinany tez na spacerki. Kombinezon. Ja rodziłam w lutym no to zimowych sporo msiałam miec. Ale śpiochy są najlepsze i kaftaniki.

No to w sumie wychodzi na to ze potrzebne sa tylko body, kaftaniki/ koszulki, pajacyki/body. a pytajac o pieluszki mialam na mysli rozmiar pampersow :)

Słysza lam, że dobre są body takie rozpinane na całej długości. Słyszałam też, że nie jest wskazane zakładać noworodkom bluz czy bluzek z kapturem, prawda to? :)

Ja Korzystam z wielu ładnych ciuszków. Śpioszków używałam tylko na początku i to też tych rozpinanych w kroku, łatwiej dziecko wtedy przewinąć. Body to jest to, od samego początku, nawet zakładane przez głowe. Spodenki bawełniane też, rampersy to super sprawa do spania. Natomiast bardzo rzadko zakładałam mu pajace. Nie wiem dlaczego. Denerwowały mnie. Jeśli chodzi o bluzym swterki, to też używałam od początku, ale prawdą jestk, że kaptur utrudnia życie. Jest beznadziejny, szczególnie teraz, gdzie dziecku zakłada się czapkę, potem kaptur i następny, dramat. Pieluchy to wszystko zależy od dziecka. użyłam około 20 pieluch w najmniejszym rozmiarze, a potem od razu 2 ale dziecko ważyło prawie 4 kg.

Gość pytaam
zalezy zresztą w jakich miesiącach rodzisz

Gość pytaam
widzisz kazda mama ma inne doswiadczenia ty tez bedziesz miec jak bym miała wybrac miedzy kaftanikiem i spiochami a pajacem to wybieram to drugie kaftanik zawsze sie moze zrolowac na pleckach i ugniatac a pajacyk nie,no dla mnie super(tylko rozpinany Z PRZODU od góry do dołu)

a ja doradzę jeszcze a propos pampersów że zawsze więcej w opakowaniu (i taniej) jest tych mniejszych czyli 2-5 kg. A jaki rozmiar kupisz to zależy od przewidywanej wagi :-)

Gość czekoladka095
wiec tak na zime radze ubrac ciepło pmpers rejstopy spodnie bluzka bluza kombinezon a na lato jak jest upał wystarczy ktotka bluzeczka i spodenki