Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asiula83

Zapraszam kochane ciężaróweczki

Polecane posty

Hej dziewczyny:) Mam nadzieję, że mogę dołączyć do Waszego forum:) Jestem w 12 tyg ciazy(koniec). Jesli chodzi o moje odczucia to mdlosci mnie ominely, moze zdarzyly się ze 2razy. Myślę ze już się nie pojawią. Tonami pochłaniam słodycze, zwłaszcza czekolady, nie mogę sie powstrzymać. Z niecierpliwością czekam na ruchy, pewnie to takie niesamowite:)

Witam kobietki. Jeszcze śpicie? ja już zdążyłam sklepy odwiedzić i rodziców przyjąć. Witaj Gosiak, fajnie że do nas dołączyłaś. A ja powiem Ci że słodyczy moge wogóle nie jeść. Nic a nic mnie nie ciągnie. Miłego dzionka życzę.

Witam przyszłe mamusie Weszłam się przywitać i o zdrówko zapytać. U mnie troszkę z tym zdrówkiem nie bardzo bo jakieś przeziębienie mnie złapało:-( i ciut kiepsko się czuję. Gosiaak pewnie że cię przyjmiemy i super że cię mdłości ominęły.Ja jak na razie też nie mam.A ja ze słodyczami mam na odwrót.Zawsze uwielbiałam czekolady a teraz nie mogę patrzeć na nic słodkiego.Ale kwaśnego też mi się nie chce. Piszczcie co u was słychać i fasolek:D Pozdrawiam

Gość aloefix
witam drogie panie ja jestem w 7 tyg, czuje sie okropnie ciagle chce mi sie spac mam mdlosci i wymioty,ogolnie nie mam ochoty na nic, smaku tez nie czuje rzadnego. Pare dni temu bylam u lekarza i jak mi zrobil usg i zobaczylam jak temu malenstwu bije serduszko to az sie poplakalam,troche sie boje tych paru mies ktore mnie teraz czekaja ale jak pomysle sobie ze taki bobas rosnie we mnie to az sily same mi przychodza.

Stefciu biorę i chyba się za szybko pochwaliłam z tymi mdłościami bo nagle mnie złapało i zbiera mi się na wymioty:-( Okropne uczucie. Zmykam na śniadanko:D

Aloefix witaj.Czy ty pisałaś z nami na tamtym forum? Bo nie dobrze pamiętam.

aloefix niestety nie które kobiety tak właśnie mają. Ale to oznacza zdrową i mocną ciążę. ja miałam identycznie, czasami to odechciewało mi sie wszystkiego. Ale drugi trymestr jest super, zobaczysz sama. tylko sie cieszyc. ja jestem juz w trzeci trymestrze i nie mam mdłości ale juz zaczynają sie drobne skurcze.

Gość aloefix
tak pissalam na tamtym, to wlasnie forum mi przynioslo szczescie 8 mies sie staralismy i nic a jak tylko zaczelam was czytac to fik i prosze, ja wierze w to ze wszystkim staraczka sie uda bo ta kafeteria jest magiczna i naprawde czyni cuda

aloefix to tak jak ja. starałam sie 5 cykli weszłam na forum i okazało sie że jestem w ciąży. Kobietki zapraszam dzisiaj na gołąbki do mnie.

Gość aloefix
a co do imion to mi sie podoba kuba a dla dziewczynki to nadia albo nikola

aloefix u mnie Nikola już zaklepane ale im bliżej porodu to te imie jest takie sobie. jednak już nie zmieniamy bo wszyscy mówią do brzucha Nikola wiec nie ma sensu

Gość aloefix
mi brzuszka to na razie nie widac chodz dziwne bo nie moge sie w rzadne spodnie zapiac musze sie chyba na zakupy wybrac :)

aloefix ja na 8 miesiąc to mam mały ale już w ciążowych dawno chodzę bo to wygodnie jednak.

Gość aloefix
musze narazie zmykac pa pa

Dziewczynki zjadłam śniadanko i mdłości minęły:D To chyba z głodu były. Aloefix mojej kuzynki córeczka ma na imię Nadia i jest taka łobuziara jak chłopak a ma 2 latka.I mają jeszcze dwie córeczki Nikole 8 mies. i Cyntie 4 latka.Sama dziewczynki:D Ja też lubię takie nowoczesne imiona.

Asiulka a nie wiem czy wiesz ale w ciąży jak jesteś głodna to to powoduje wymioty. I dlatego trzeba nawet z musu zjeść bo to łagodzi.

Mi sie podoba Amanda, Emma, Samanta ale niestety nie nazwę tak bo mi jeszcze ksiądz nie ochrzci.

Stefciu mojego brata córeczka ta blondynka co była na zdjęciu ma Emma. A dlaczego ksiądz ma nie ochrzcić? U nas nie ma problemu.

asilua83 jak czytam jakie imiona nadala twoja kuzynka dzieciom to jestem pewna,ze pochodzicie ze wsi zabitej dechami;)

Asiula u nas jest jeden taki ksiądz że zawsze stwarza problemy i zaraz powie że to nie Polskie nie święte itp. jeszcze Emma to tak. A Ciekawe czy w urzędzie nie było by problemu z zapisaniem. Bo te dwa to chyba nie polskie.

lyra każdemu sie podoba co sie podoba. U mnie w rodzinie zawsze nazywali Jaś a mi to imię wcale nie leży.

Albo ostatnio jest modne Amelia mi to jest okropne imię. Ale jak komuś sie podoba to ok. Moje imie tez sie może komuś nie podobać jego sprawa.

Lyra nigdy nie mieszkałam na wsi ani nikt z mojej rodziny więc nie wypowiadaj się prostaczko na ten temat ok?

Stefcia nie takie imiona znajome w Urzędzie podawały i bez problemu.To nie te czasy że trzeba tylko polskie wybierać.

No a ja słyszałam o przypadkach że nie chcieli uznać danego imienia ale nie wiem gdzie to było. A mniejsza z tym. ja juz wybrałam i nie zmieniam już.

Stefcia temat imion to szeroki temat i to co się nam podoba to innym nie musi.Najważniejsze jest to co nam się podoba a nie komuś.

Pewnie ze tak moja siostra jak nazywała córkę Sylwia albo chłopca Jas to też mówiłam że nie w moim typie ale to jej sprawa. ludziom nie dogodzisz.

Stefciu ja już bym tak się bała jakbym miała termin tak blisko jak ty.Ale jak sobie pomyślę o maleństwu które będę mogła przytulić to jestem w stanie wszystko znieść.Damy radę:D