Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny a ja

jakie ksiązki dla dzieci polecacie?

Polecane posty

Gość dziewczyny a ja

kompletuje biblioteczke dla mojej dwulatki i chcialabym, aby znalazly sie w niej naprawde fajne ksiazeczki. oczywiscie ma pelno ksiazeczek typowo niemowlecych i duzo z wierszykami, teraz zbieram takie juz dla troszke starszych dzieci. mam juz smerfy, muminki - bo te bajki dobrze mi sie kojarza :) kupilam kilka franklinow. co jeszcze?

kupiłam moje pod choinke bajki ezopa, bardzo fajne i do tego brzydkie kaczątko i jas i małgosia.

moja lubi psa clifforda, mozna kupic cala serie. fajne opowiadania, czasem nawet czegos dziecko ucza:P

Gość amoze
kup jej jakieś baśnie, np braci Grim itd, swoją drogą, chciałam na gwiazdkę kupić chrześnicy mojego chłopaka jakąś fajną książkę taką 3d (wiecie o co mi chodzi?) i kurde są strasznie drogie :o

Gość dziewczyny a ja
baśnie raczej mnie nie przekonuja, zwlaszcza te grimma, chyba nie sa przeznaczone dla tak malych dzieci:Owolalabym cos wspolczesnego, bardziej pozytywnego, cos co przeklada sie na wspolczesne realia

Gość dziewczyny a ja
nikt nie czyta dzieciom?:(

Gość kup wiersze brzechwy
są pozbierane w różne kolorowo wydane tomiki, dzieci je uwielbiają, baśnie braci Grimm raczej nie sa dla takich maluchów, wierszyki Brzechwy lub Tuwima jak najbardziej, zdziwisz sie jak dziecko szybko będzie umiało je na pamięć :)

Gość dziewczyny a ja
wlasnie wierszy ma juz sporo, ma cala ksiazke z tuwimem i jedna z roznymi, ma duzo malutkich ksiazeczek z wierszykami, w tym brzechwy... chcialabym moze zaczac kupowac jakies opowiadania, ale nie bardzo wiem, co jest fajne, mile i wartosciowe...

Ja ostatnio kupiłam Gwiazdy na dobranoc. Plastusiowy pamiętnik, Baśnie Peraulta ale nie chcesz starszych książek. Mikołajek oba tomy :D, ale również inne książki o przygodach Mikołajka. Kubuś puchatek, nieśmiertelny ale w tej wersji starej, nie filmowej. Krecik, Pszczółka Maja, Koziolek Matołek, Księga Dżungli, Dzieci z Bullerbyn Emil ze Smalandii i inne bajki z Emilem w roli głównej :D Pippi, Doktor Dolittle, Pchła Szachrajka :d. Mogę wymieniać dalej :D

Gość hopaaaaaaaa
hospasa