Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna co nie wie

2 dziecko ale zarazem strach!!!!

Polecane posty

Gość ludzie ktos tu chyba
czegos nie rozumie. nie chodzi o to ile wydaje sie na dziecko teraz, bo teraz to moze i sa groszowe sprawy. chodzi o to, zeby temu dziecku zapewnic godna przyszlosc. bo jesli w planach na lokacie jest zalozmy jakas tam kwota dla jednego dziecka, skladane latami, to przy dwojce dzieci kwota sie podwaja, a nie sa ta male pieniadze. my obecnie odkladamy dla corki na lokate ponad 600 zl miesiecznie, corka ma 2 lata, gdyby doszlo do tego drugie dziecko, to byloby to juz prawie 1300 miesiecznie, a to przeciez nie sa male pieniadze. dochodzi czynsz, oplaty, wiadomo milo byloby, gdyby kazde z dzieci mialo osobny pokoj... ja mysle w takich kategoriach, a nie czy teraz stac mnie na drogie ciuchy dla dziecka czy nie:Ojesli chodzi o dzieci to trzeba myslec tylko przyszlosciowo, a nie co jest teraz.

Gość do brak slów
no za to ciebie rodzice bardzo dobrze wychowali i ty zapewne swojej 10 dzieci też wpoisz podstawowe zasady kultury jakie tu prezentujesz. :classic_cool:

Koncze ta dyskusje bo nie ma sensu- nie ma z kim (osobom ktore przyznaly mi racje i ktore potrafily kulturalnie podyskutowac dziekuje za poswiecenie czasu) Matkom Polka wspolczuje- mnie oskarzja ze jestem nierobem i zbijam baki wychowuje jedynaczka ktora bedzie rozpieszczona i nie znajdzie meza a same wychowuja dzieci w przekonaniu ze jezli ktos ma lepiej MASZ NIENAWIDZIC!!!Smutne- na szczescie moje dziecko ma ten komfort ze ma inteligentnych rodzicow ktre wychowaja je na ludzi a nie na male potworki ktore pogryza za paczke lepszej gumy do zucia:((

Gość no tak przeciez
dla co niektórych jesli dziecko ma co jesc i gdzie spac to juz mu nic wiecej do szczesica nie potrzeba.

hahahaha cokolwiek by nie napisac i tak z zazdrosci pekacie, jak pracuje i dobrze zarabia-karierowiczka, jak zajmuje sie dzieckiem-pasozyt, jak maz na rodzine lozy-frajer, bo "lenia" utrzymuje, zakompleksione matki-polki

Gość dokładnie nikomu nie dogodzi
ludzka zawiść jest niezmierzona. Najlepeij to ignorować.😴

Gość oiuyt
ja ci niczego nie zazdroszczę,mam więcej i nie o to mi chodzi.Ja uważam,że jesteś niezaradna i nie szanujesz pieniędzy.To jest moje zdanie🖐️

Racjonalistko bardzo trafnie to ujelas....Ale coz sa ludzie i ludziska mnie dzisiaj sie poszczescilo bo spotkalam kilka osob na poziomie reszta to dowod na to w jakim swiecie zyjemy....smutne ale prawdziwe. I jeszcz eraz apleuje-NAUCZCCIE SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM!!!!Jak wy chcecie dzieci wychowac - ktos tupial ze jezlei by siedzial z dzieckiem w domu to jzu by calki umialo- nie sadze po tym jak Matka ma problem ze zrozumieniem czytanego tekstu to gdzie calki?Z czym do ludzi ja sie pytam?:)))))))))))))))))))))))))))

Niezaradna?Tzn?Rozwin swoja mysl:)

A zreszta niewazne:)))Moge byc obibokiem , niezaradna moj maz moze byc durniem:))))Piszcie co chcecie co mi tam:))A ja i tak sie ciesze z zycia:)))Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKICH:))))Matki Polski lubie Was......za wasza naiwnosc:))))

Gość ollkla
mądra i wykształcona kobieto gdzie ty kończyłaś te szkoły, że nie nauczyli cię poprawnej polszczyzny

ja teraz tez pracuje, dobrze zarabiam, ale jesli urodze dziecko to na jakis czas zrezygnuje z pracy i jest to dla mnie oczywiste, jestem ambitna, ale ambicja jest dla mnie nie tylko zarabiac pieniadze, ale wychowac dziecko a nie oddac je niani wiec to ze teraz moge zarobic kilka tysiecy a za jakis czas byc na utrzymaniu meza jest dla mnie czyms normalnym, nie wszystko jest czarne albo biale, a wy tylko w skrajnosci popadacie, nie pracuje-len, pracuje-materialistka, a tak naprawde zazdroscicie wszystkim, ktorzy maja lepiej

Gość oiuyt
przyznaję ci rację w tym,że nie warto oszczędzać na rozwoju dziecka,na zajeciach pozalekcyjnych,basenie językach itp.Ale jak można wydać 400zł tygodniowo na jedzenie?nie wiem czy kupujesz same gotowce czy tyle jecie;) Ja nie muszę oszczędzać,kupuję co potrzeba w domu ale 200zł za jedzenie na tydzień to jest max co jestem w stanie wydać i to czasami już takich głupot nawrzucam do tego koszyka,że aż mi wstyd:oIle może zjeść 3 ludzi? Po prostu nie oszczędzasz bo i nie musisz.Jeśli by ci zabrać 2000tys miesięcznie byłabyś bezradna:)

Gość oiuyt
2 tys miało być:D

racjonalistka to mój temat !!! nie pytałam jak żyjesz i nic mnie to nie obchodzi bo tylko moje problemy są ważne przestań już wtrącać sie w mój temat

Gość kiepski podszyw
zazdrosnicy. :O

a kto powiedział że to podszyw ? to ja autorka tematu

Gość taaa oczywiscie
😴

czy ktoś mi coś jeszcze poradzi bo problem nadal nie rozwiązany 😭

Też miałam takie obawy, o niczym innym nie myślałam kiedy okazało się że jestem w ciąży. Od samego początku gromadziłam zapasy: pieluchy, proszki dla niemowląt, chusteczki, żeby później było lżej. Tego \"później\" nie ma i już nie będzie. Urodziłam Synka w 25 tygodniu, żył 5 minut... Dziś mam tylko wyrzuty sumienia za swoje myśli, czuję się podle. Przemyśl to sobie...

Gość ale te baby sa zazdrosne
Kobiety opaujcie sie!!!Ja tez jestem narazie jedybym zywicielem rodziny bo moja zona doksztalca sie i nie chce aby tyrala za najnizsza krajowa- NIE MUSI!!Stac nas na to aby siedziala w domu z dzieckiem i spokojnie uczyla sie.I wcale nie uwazam jej za obiboka tak jak wy autorke topicu.Madra kobieta z Ciebie a tymi nieudacznikami sie nie przejmuj pewnie ledwo co LO ukonczyly a i pewnie bez matury! Co tu kogos tak dziwi ze 2000tys miesiecznie na jedzenie to duzo?My wydajemy nawet wiecej takze na 3 osoby a jemy normalnie - codziennie 2 daniwoy obiad zona kgotuje to jakis deser na kolacje czesto salatki i inne...Kazdy zyje jak chce

racjonalizatorka juz coś napisałam NIE OBCHODZI mnie twoje życie

Naprawde nie wiem co maja na celu te podszywki...chcoiaz nie wiem , udowadniacie kim naprawde jestescie:))I poraz kolejny sie nie mylilam;)))Racjonalisto i reszta NORMALNYCH nia ma z kim ani o czym dyskutowac!!!Pozdrawiam i lece na kolacje:)))))

mądry facet z ciebie ale wiesz co tak myśle że jak mój mnei zostawi to może podłącze się pod twoja wypłate co ty na to

naprawdę lepiej się tu nie wypowiadac ani nie wchodzić w zadną dyskusję bo nie ma z kim :( szkoda czasu tu siedziec i wyczytywać te bzdury. Ja wiem ze bede mieć drugie dziecko (jesli tylko Pan Bóg pozwoli) ale to ze o tym myśle to nie jest nic złego.Chcę zeby moje dzieci miały to co ja miałam gdy byłam dzieckiem,chce zeby mogły uczeszczac na zajecia pozalekcyjne na basen tańce czy zeby mogły jezdzic na nartach lub zwiedzac świat najpierw z nami a potem na obozach młodziezowych na jakie mnie wysyłali rodzice bo ich było na to stać.Ja też o tym myślę i chcę zeby moje dzieci miały to samo.I mogę uwierzyć nie dziwiąc się ze ktoś żyje za 200 zł miesiecznie bo pewnie się da a ja robię zakupy za tez 400-450 zł tygodniowo łącznie z chemią do domu i wydaje mi się ze nie jest to wcale szastanie kasą bo nie kupuje nic nadzwyczajnego. poza tym mam małe dziekco i jestem z nim w domu bo mam urlop wychowawczy po to żeby syn nie siedzial w żłobku czy z nianką w domu.

no właśnie czy te 2tys na miesiąc to jest tak dużo,bo ja nie kupuję nic niezwykłego i tyle wydaję na normalne rzeczy,serki,wędlinę,duzo warzyw,owoce,filety z kurczaka i indyka,czasami schab i kilka razy w miesiącu jemy ryby,mleko,jkies jogurty plus pieluchy i chusteczki dla małego,coś tam do sprzątania domu i to tyle.

Gość Bo prawda jest taka ze
wszyscy Ci to naskoczyli na ta kobiete to zwykle szaraki ktore zmagaja sie z trudami zycia , rutyna , codziennoscia i nie wiedza co to znaczy wydac 400zl na zakupy tygodniowe- gdzie czesto u nich tyle wydaje sie na 2 tygodnie:((Zazdrosc , zazdrosc i raz jeszcze zazdrosc... Podejrzewam tez ze jej dziecko pomimo tego ze byc moze bedzie jedynaczka wyrosnie na madra dziewczyne ktorej sie nie poprzewraca-czesto jest tak ze to wlasnie te biedniejsze szukaja bogatego meza by odbic sobie czasy dziecinstwa , mlodosci-na sile chca usidlic faceta z kasa by WKONCU COS MIEC!!!:)))))Taka prawda kobiety wiec wyluzujcie i zastanowcie sie co zrobic by i waszym dzieciom zylo sie lepiej.

Gość zuzaxxxxxx
zalozycielko tematu nie rozumiem po co w ogole zalozylas ten temat. takie rzeczy to powinnas chyba z mezem przedyskutowac i razem powinniscie podjac ta decyzje a nie pytac o rady kobiety z forum. sama sprowokowalas ta dyskusje wiec nie rozumiem twojego oburzenia. nie wiem czy ty sie chcialas pochwalic ze maz ma dobra prace czy co? na tym forum to mozesz pytac o pieluchy, mleka, o dolegliwosci ciazowe itp a nie rozwazac podjecie waznej zyciowej decyzji jaka jest decyzja o urodzeniu dziecka, czy cie stac na nie czy nie. ty i twoj maz najlepiej powinniscie o tym wiedziec.

Gość no to ja powiem tak
akurat bylismy dzisiaj w sklepie zrobic bierzace zakupy. kupilismy: 2 mleka 2 soki tymbarka 2 jajka niespodzianki 8 piw 1 coca cole 1 paczke chipsow 1,7 kg mandarynek 25 plyt cd czystych chusteczki nawilzajace johnsons 2 l wody gazowanej wkladki naturella - za to wszystko zaplacilismy prawie 100 zl, a nic konkretnego nie kupilismy! tak wiec mozna wydac 400 zl tygodniowo, uwierzcie:O