Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna co nie wie

2 dziecko ale zarazem strach!!!!

Polecane posty

Gość taka jedna co nie wie
Ok dziekuje:))))Pozdrawiam

Gość zuzaxxxxx
na jakiej podstawie uwazasz ze przegralam swoje zycie? znasz mnie ?z pewnoscia nie chyba ze oceniasz mnie swoja miara. tez jak ty stalam przed takim wyborem i jednak zdecydowalismy sie z mezem na drugie dziecko. z mezem mielismy podobne dochody jak ty i zarazem podobne obawy dlugo sie zastanawialismy zanim podjelismy decyzje o drugim dziecku. i nie zaluje ze sie zdecydowalismy mamy dwoch fantastycznych synkow ( starszy 8 lat mlodszy za miesiac skonczy roczek ) i naprawde niczego im nie brakuje chodza w firmowych ubrankach, maja firmowe zabawki, starszy chodzi na zajecia dodatkowe po szkole i jakos dajemy rade a my sobie tez sprawiamy drobne przyjemnosci a i w podartych ubraniach nie chodzimy. wystarczy troszke pomyslec. maz zorganizowal sobie tak prace ze dal rade wziasc kolejne zlecenie, ja obecnie jestem na wychowawczym i zajmuje sie domem i dziecmi ale tez dobrze sie rozejrzalam i znalazlam sobie zajecie i tez dorabiam pare groszy. w rezultacie nasze dochody sie zwiekszyly, na nas drugie dziecko podzialalo mobilizujaco no ale chciec to moc.

Gość zuzaxxxxx
to ze nie znosisz krytyki nie upowaznia cie do obrazania innych ludzi

Gość do zuzy
ZALOSNA JESTES:)))))))))))))))))))))MOWIL CI TO JUZ KTOS?JAK NIE TO JA CI MOWIE:)))) A WIESZ DLACZEGO JESTES ZALOSNA?BO SIE TLUMACZYSZ- KTOS COS CI NAPISAL Z TY JUZ MU HISTORIE SWOJEGO ZYCIA NAPISALAS:)))GLUPIE BABY JESTESCIE STRASZNIE!!!!ZAL MI WASZYCH DZIECI TAKIE MALE POJEBY WYROSNA!!:))))) DO PANI KTORA ROZPOCZELA TEMAT!!ZYJ JAK ZYJESZ I NIE PATRZ NA INNE ZAZDROSNICE JAK ZUZA CZY JAKAS MILA CZY INNE TO TEPE IDIOTKI:)))

Gość majeczka79
zgadzam sie z zuzaxxxx w 100% :)

Gość A ja sobie mysle tak
Ze kazdy z Was ma racje i autorka topicu i kazda inna osoba wypowiadajaca sie na forum.:))))))I nie ma co dyskutowac bo z tego co przeczytalam a przeczytalam WSZYSTKO kazdy z Was ma inne podejscie do zycia kazdy chce zupelnie czegos innego ..Jednemu wystarczy zycie za 3 tysiace innemu bedzie zawsze malo a 3 w ogole nie zastanawia sie nad tym:)))Nie ma co sie przekrezytkiwac tylko przseczytac zastanowic sie i przyjac do wiadomosci ze SA ROZNI LUDZIE i niekoniecznie musza miec takie ambicje , plany....tak to juz jest. Pozdrawiam i z calego serca zycze sobie i Wam troche wiecej pokory i zrozumienia dla drugiego czlowieka:)))Bedziecie odrazu szczesliwsi;))

glupie przegrane baby to te----> kobieto nie kompromituj się już proszę...Swoimi wypowiedziami i dziwnymi insynuacjami względem mnie tylko się pogrążasz!! Co z tego w takim razie, że chcesz zapewnić swojemu dziecku maximum luksusu i wygodne życie, skoro reprezentujesz sobą kompletny brak kultury? I znając zycie to samo przekażesz swojemu dziecku, niestety... :( Reszty twoich wypowiedzi nie komentuję, bo nie chce się znizać do twojego poziomu, a na innym niestety nie potrafisz rozmawiać...

Gość majeczka79
bo jak sie nie ma co do powiedzenia to najlatwiej jest obrazac innych.

Gość glupie przegrane baby to te
Dziewuchy nie jestem baba i sie nie kompromituje:)Jestem mezczyzna ktory za nic w swiecie nie chcialby takiej zony jak wy!!I zdania nie zmieniam na temat twojej osoby milo:)))Prawda boli czyz nie?

Gość zuzaxxxx
jejku jaka przykrosc nam zrobiles ;)

Dorzucę jeszcze coś: Znam pewną parę (pewnie zaraz się na mnie rzucą, że zazdroszczę, no ale cóż, w końcu to kafe...). Mają ok 32-3 lata, małżeństwem są od 5 lat, dzieci brak. Ona zarabia ok 20 tys zł, on "nie za dużo", gdyz tylko ok 7 tys. Od roku budują dom, a w międzyczasie kupili sobie najnowsze BMW. Ale do sedna: pytani przez rodzinę czy znajomych , kiedy będzie dziecko odpowiadają, że nie prędko, gdyż (cytuję): "Na razie nas na to nie stać".

No i wlasnie o tym pisalam:)Ludzie maja rozne cele w zyciu rozne wyznaczniki i dla jednego dochod miesieczny 27 tys to by byla kwota nie do wydania a dla nich jest to jeszcze zbyt malo i uwazaja ze nie sa gotowi na dziecko.Takie zycie , tacy ludzie i tyle na ten temat:))

Gość zuzaxxxx
dokladnie dlatego uwazam ze autorka powinna porozmawiac o tym z mezem a nie pytac sie o opinie na forum. ile ludzi tyle bedzie opinii.

Gość zuzaxxxx
a jesli juz pyta o opinie i ktos ma inne zdanie niz ona to powinna to uszanowac

a ja sobie mysle tak---> oczywiscie, różni są ludzie, różne priorytety i już!

a mi się wydaje, że nie dorosłaś do drugiego dziecka i tyle. do tego pierwszego obawiam się, że też nie.

Gość to taka przykrywka
Milla co do twoich znajomych to sluchaj - mowia tak tylko ;) to ich przykrywka bo NIE MOGĄ miec dziecka! znam taka pare..ciągle slyszalam ze sie "dorabiaja" itp a niechcacy sie dowiedziaalm ze ona leczy sie na niepolodnosc juz kilka dobrych lat. ludzie roznia gadają

cindirello- tego nie wiesz czy dorosla czy tez nie:)))Ja jestem daleka od oceniania ludzi a juz na pewno na forach;))Nigdy nie wiadomo czy ktos pisze prawde czy moze marzy..Poczytac zawsze mozna , cos napisac a "angazowac" sie tylko wtedy gdy widac ze ktos powaznie podchodzi do tematu i mzoe naprawde potrzebuje porady. Zuzaxxx-widzisz i tu jest roznica ze Ty bys porozmawiala z mezem a nie podpytywala sie na forach...Autorka rozpczela temat i moze nie zdawala sobie sprawy z tego ze rozpeta sie taka burza...co moim zdaniem bylo do przewidzenia bo ilu ludzi tyle odmiennych opinii:)))

autorko, a co jeśli w tej drugiej ciąży będą bliźniaki??? zastanów się dobrze na tą opcją. może lepiej nie ryzykować. żyjcie w trójkę a spokojnie i nie produkujcie następnych egoistów. :)

to taka przykrywka---> byc moze masz rację i ktoreś z nich jest bezpłodne. Ale z drugiej strony-oni sa strasznym i egoistami i snobami, szastają kasą na prawo i lewo, ciągle sie przechwalają, czego to oni nie mają lub gdzie to nie byli, a dziewczyna kiedyś po kilku głębszych przyznała się ponoć, że nie umie nastawić pralki!! Albo śmiala sie, że włożyla donicę z resztkami ziemi do zmywarki... Takze myslę, ze to po prostu typ ludzi wygodnickich i samolubnych, którzy nie maja zamiaru brac sobie na głowę "kłopotu", jakim jest dziecko...

cindirello- autorce wypominasz ze wychowa dzieci na egoistow a po Twoich postach ja moaglabym rownie dobrze stwierdzic , napisac ze Ty swoje dzieci wychowasz na nietolerancyjne i zlosliwe:)))Zeby nie bylo ze kogos bronie ale cos wam uswiadamiam-przeszkadza Wam w kims jakas cecha jakies zachowanie ale zanim zaczniecie krytykowac innych zastanowcie sie najpierw nad soba..taka moja mala dygresja:)) milla_23 --dziewczyna sie przyznala ze nie umie nastawic pralki-moze ma bardzo skomplikowana?;)))A swoja droga to ze ktos nie umie nastawic pralki tzn ze jest cos z nim nie tak?Ja mam kolezanke ktora jest w moi wieku(30 lat) i po dzis dzien nie umie poslugiwac sie komputerem i ma problemy z komorka-poprostu uwaza ze jej to nie jest potrzebne do szczescia:))) A do zmywarki ludzie wkladaja rozne rzeczy- uwierz niektorzy nawet kosci po kurczaku;))Wiec to nie jest jakis wyznacznik ze takie rzeczy rpbia tylko bogaci ludzie- nie przekonuje mnie to w ogole:))) Mozna rozne rzeczy myslec- samemu cos wnioskowac ale nie mozna byc na 100% pewnym dlaczego tak postepuja itp a jesli jestescie tak bardzo ciekawy to moze lepiej zapytac niz tworzyc historie o kazdej parze ktora nie ma dzieci ze NA PEWNO SA BEZPLODNI i stad ten brak potomkow- takim sposobem tworza sie plotki ktore moim zdaniem sa parszywe i Ci ktorzy je rozsiewaja i wymyslaja sa podobni:))))

Gość deffff
wiecie co, jak czytam was to mam wrażenie, że już głupszych kobiet nigdzie nie spotkam jak tutaj. Każdy układa swoje zycie według siebie, a nie, ze mam rodzi albo nie rodzi dzieci według czyjegoś dyktanda. Nie rozumiem jednego dlaczego spicie z facetami bez uzgodnienia i pozwolenia na ogólnym forum. Jak wy opiekujecie się swoją rodziną jak nie umiecie podjac decyzji co do waszego zycia.

deffff - uoluniasz i to bardzo:))))I kto dal Ci prawo aby nazywac kogos glupkiem?Co soba reprezentujesz?NIC:))Jezeli my jestesmy glupie to JAKA TY JESTES?Az strach pomyslec;))))

*uogolniasz

Gość fvfg
5 tys to jest bardzo dużo. na 3 dzieci. chyba ze mieszkasz w warszawie i prowadzicie bardzo wygodne i luksusowe życie. pewnie wolisz co miesiac kupowac nowe buty niz dać na dzieciaka.

Wygodne zycie- tak sie wlasnie zastanawiam prosze drodzy internauci zdefinujcie WYGODNE ZYCIE.:)))Bardzo ciekawa jestem odpowiedzi;))

A wiec moija defincija wygodnego zycia to- moc sobie kupic co sie zechce ( w granicach rozsadku) nie martwiac sie czy przez ten zakup nie zabraknie mi na czyns np:))Dobre jedzenie - czytaj bez wiecej niz jednogo E a najlepiej bez E;))Czasami jakis maly wyskok do kina , restauracji i ogolnie spokoj:)))

Gość fvfg
wygodne życie? - wyjazdy, idziesz do sklepu i nie patrzysz na cene, drogie ciuchy etc etc.