Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziorek32

Wasze pomysły na własnoręczne ozdoby i prezenty

Polecane posty

Gość o19o19
Landrynka, dzięki za odpowiedź. :)

Gość madziek19
witam!! landrynka mam nawet takie kule styropianowe ale 6cm moze wyszlyby drzewka szyszkowe ale nie wiem czy zdaze dziewczyny musze sie pochwalic bylam dzis na pokazie florystycznym i mam kilka fotek ale jeszcze nie zgranych ale poki co chcialam sie pochwalic swoimi tworami zrobila ta choinke z materialu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef0eb359e9515eeb.html moje skarpetki na prezenty w kuchni http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b9b9a825f3a6b1d.html i moja kompozycja na komodzie w pokoju http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/25b0138ca9d0eab2.html

Gość Oli$
wsypać do szklanki sól i zetrzeć na tarce kawałek kredy w wybranym kolorze i pomieszać to dokładnie łyżką. zrobić tak kilka kolorow, wziąc butelke np. po tymbarku szklaną i wsypywać lejkiem warstwami tą sól tak żeby wyszły nierówne paski. zatkac to korkiem. uwaga to jest delikatne i nie można tym potrząsać bo sie pomiesza! :)

Gość o19o19
Madziek No i pięknie wyszła choinka z organzy! Trudno było zrobić? Czy ta choinka na komodzie to też robiona przez Ciebie?

Gość madziek19
o19o19 dziekuje za mile slowo choinka z organzy nie byla taka trudna wbrew pozorom tylko troche poklulam sie na poczatku ale to nic efekt i tak fajny miala organze 48cm szeroka i cielam ja na pol a potem szpileczkami drapowalam w takiego weza a potem do stozka zrobionego z bristolu dobrze go jeszcze usztywnic czyms doklejalam moje weze klejem na goraco i kilka malych kuleczek czerwonych a choinka na komodzie tez jest mojej produkcji to sa syszki na stozku z papieru

Madziu, choinka z organzy wyszła świetnie, fajny pomysł na choinkę:) Podoba mi się też pomysł na użycie światełek na choince. Taka choinka wygląda bardzo klimatycznie.A skarpety są bardzo fikuśne, nie wiedziałam że umiesz szyć :) Jak zostało Ci trochę organzy, to możesz wykorzystać ją do produkcji broszek: http://houseofart.blogspot.com/2008/08/kwiatki-z-organzy-organza-flowers.html

Gość madziek19
madziorek dziekuje za obiektywna ocene organzy to mam bardzo duzo bo kupowalam na wlasne wesele bo dekoracje robilam sama i wykorzystuje ja do kazdej okazji ktora sie nadarzy a co do skarpetek to musze sie przyznac ze igle to tylko w szpitalu widzialam:) a skarpetki kupilam w tanim sklepie za 3,60:):):) a wy dziewczyny dzialacie juz jakies dekoracje? a kiedy ubieracie choinke? bo moj maz juz chce w niedziele a ja chce w srode:)

Gość o19o19
W przedświątecznym zabieganiu pewno nikt nie ma czasu tutaj zajrzeć. Chciałam Wam bardzo serdecznie podziękować za wszystkie rady, wskazówki, za wszystkie wyszperane linki, za dobre słowo. Chcę Wam również życzyć wszystkiego dobrego na Święta, udanego Sylwestra i mnóstwa nowych pomysłów w przyszłym roku. Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku!

Hej dziewczyny !!! Ja tez chcialam podziękowac Wam za porady, pomysły, wiele cennych uwag i ciekawych inspiracji. Dzięki Wam duzo się dowiedziałam i nauczyłam. Wierzę, że topik nie "padnie" i bedę mogła do Was zagladać często i uczyć się czegoś nowego :) Pozdrawiam Was świątecznie życząc wszystkiego najlepszego 🖐️ Niech te święta Bożego Narodzenia przyniosą nam wiele radości, Niech uśmiech zagości w domach, Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy, a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach, Niech samotność odejdzie w niepamięć, Niech zima otula nas białym puchem, jak ciepły koc przy kominku, Niech bieluteńkie gwiazdeczki skrzypią wesoło pod naszymi butami na wieczornym spacerze. Niech dobry Bóg namaluje szczęście na naszych twarzach, Niech miłość dotyka nas delikatnie, lecz bez ustanku, Niech marzenia płyną wysoko w górę i spełniają się...

Kochane :) Najserdeczniejsze życzenia: cudownych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnego ciepła i wielkiej radości, pod choinką zaś dużo prezentów, a w duszach wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. 🌼 Magda Do zobaczenia po Świętach. :)

cześć Dziewczyny! dołączam się do życzeń! samych wspaniałości, rozwijania swoich pasji i talentów i frajdy z tworzenia pięknych rzeczy! Pozdrawiam Was gorąco i dziękuję za kolejny rok na forum =) buziaki do przeczytania/ napisania =) Ania

Gość madziek19
witam dziewczyny wszystkim zycze wesolych swiat i spotkania za rok w tym samym albo wiekszym gronie:*:*:*

Cześć dziewczyny. Nowa praca tak mnie pochlonela, że nie miałam czasu do was zaglądać, a na dodatek mam ograniczony transfer w internecie więc zawsze pod koniec miesiąca mi się kończy. Niestety już jest po świętach. Dziewczyny, jeżeli macie ciekawe zdjęcia dekoracji sali weselnej to prosze wrzucajcie je na tą strone, bardzo mi pomożecie w ten sposób bo w tym roku wychodzę za mąż i chcę sama zrobić dekorację. Zyczę wam wszystkiego najlepszego w tym nowym roku.

Gość madziek19
witam wszystkie forumowiczki w nowym roku i zycze wszystkiego najlepszego na poczatku. ale widze ze nikt tu prawie nie zaglada:( nie dajmy umrzec naszepmu topikowi on jest taki wspanialy AGASZA a o jakiej myslisz dekoracji sali? bo ja sama robilam tez dekoracje sal ale u mnie ilosc np balonow byla ograniczona prawie do minimum ale mialam inne dekoracje wykonanae prze ze mnie z tym e wesele bylo w remizie na wsi wiec byly dekoracje dotego troche nawiazujace ale mam zdjecia bo mam tez folder z wyszukanymi i wyszeranymi fotkasmi na necie ktore wg mnie sa najfajniejsze

Witajcie w Nowym Roku Agasza ja też sobie sama dekorowałam sale, ale niestety nie mam zdjęć bo mi fotograf nie porobił mimo próśb :( ale moja dekoracja ograniczała się tylko do stołów a na sali gdzieniegdzie były rozstawione świece w wazonach. ja bardzo chętnie pomogę bo to jest to czym się zajmuję (narazie hobbystycznie ale z tym wiążę swoją przyszłość). tylko ważne jest jaka jest ta sala, jaki jest jej wystój, kolory no i co Ty byś chciała mniej więcej. Ja mam też dużo pomysłów takich dodatkowych, dla urozmaicenia dla gości więc mogę Ci podrzucić kilka tematów, a nawet mogę Ci coś porobić =) tak czy owak zgłaszam chęć pomocy bo śluby (a zwłaszcza galanteria papiernicza i oprawa dekoracyjna) to jest to co mnie jara =) pozdrawiam i pomyślności w Nowym Roku

Madziek19 i Bulzi, nie mam określonego typu dekoracji jaki bym chciała zrobić, narazie szukam inspiracji, napewno chciałabym żeby było romantycznie czyli świeczki wchodzą w gre. Madziek19 sala jest w jasnych kolorach, przeważa kolor biały i kremowy. Jest to sala na wsi która na codzień jest jako świetlica dla dzieci więc nie ma tam konkretnego wystroju. Będę wdzięczna za te zdjęcia które masz:) Bulzi będę wdzięczna za wszelką pomoc, możesz podrzucać pomysły, skoro to lubisz to pewnie masz ich dużo:)

Hej dziewczyny :) Witam Was w nowym roku :) agasza, :) wspaniała wiadomość :) kiedy ślub bierzesz? Dekoracjami ślubnymi się akurat nie zajmowałam (dziewczyny będę na pewno bardziej pomocne) ale jak trafi się coś fajnego w moje "łapy" to na pewno wrzucę. Musisz się określić tylko co Cię najbardziej interesuje. Zaproszenia dla gości też będziesz sama robić? coś na pewno wspólnie wymyślimy :) jak na razie poszperaj tutaj: http://www.google.pl/images?hl=pl&rlz=1B3GGGL_plPL261PL261&biw=800&bih=303&tbs=isch%3A1&sa=1&q=weddings%2C+decor&btnG=Szukaj&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewczyny :)

Madziorek32 ślub biore w lipcu. Zaproszenia będę kupować bo to już za dużo pracy by mnie czekało:) Ciężko mi jest określić co bym chciala bo tak naprawdę to sama nie wiem. Napewno chodzi mi o jakąś dekorację stołów i coś co zawsze wisi za parą młodą tam gdzie siedzą, jakieś serduszka, gołąbki itp.

T e dekoracje są śliczne, szczególnie ładnie wyglądają okrągłe stoły, niestety ja mam kwadratowe do dyspozycji:(

okrągłe stoły są przepiękne, mi się marzyły, ale niestety dużo marzeń związanych ze ślubem nie udało mi się zrealizować :( Agasza ja mogę Ci zrobić zaproszenia =) a powiedz mi dysponujesz jakimiś rzeczami do dekoracji? jakiś wazony, materiały? czy chcesz kupować dopiero? Agasza a w jakim mieście mieszkasz?

Bulzi to miło z Twojej strony, ale te zaproszenia to dużo pracy i pieniędzy żebyś sama miała robić a ja mam ograniczony budżet więc chyba taniej wyjdzie jeśli kupie jakieś skromne. Ja mieszkam blisko koszalina. Rzeczy potrzebne do dekoracji będę dopiero kupować.

nie chce się narzucać, ale dla mnie to przyjemność i wcale nie trzeba robić bardzo drogich a mogą być ładne i skromne =) ale nie napieram, tak tylko zaproponowałam bo lubię to robić i dlatego =) a jeśli chodzi o rzeczy do dekoracji to ja np kupowałam kilka wazonów w ikei po 5 zł, i u nas jest tez taki sklep Gracja z róznymi takimi rzeczami do domu i pierdółkami i tez tak kupowałam wazony po 5-8 zł więc polecam ikee =) (ja musiałam jechać ponad 100 km do najbliższej ikei =)) ja miałam taki wystój stołów ze szła mi zilona organza przez środek stołu i na przemian stał wysoki ceinki wazon z kwiatami i taki wazonik, kieliszek z pływającą świeczką. W wazonie na dnie miałam potłuczone hartowane szkło woda i goździki białe z taką trawą (co się do bukietów czasem daje) a na trawie były zawieszone koraliki białe. w tych kieliszkach ze świeczką też na dnie było szkło a wokół świeczki na przemian mała biała margeritka z taką zieloną kulką )(nie wiem jak się to nazywa, ale też do bukietów się daje) a u siebie na stole miałam też z goździków i trawy bukiet ale taki podłużny. no i na sali gdzie nie gdzie wazony ze świecami gdzieś chyba mam fotki takie robocze z tymi rzeczami to jak znajdę to pokażę Ci/Wam

Gość madziek19
agasza co do zaproszen to ja tez mialam ograniczony budzet a poszperalam w internecie i znalazlam za 1.95 sztuka piekne zaproszenia z naszym zdjeciem i wogole byly ekstra a za zwykle skromne w byle sklepie musisz zaplacic ok 3 zl a oto str z allegro z tymi zaproszeniami ja kupowalam i byly przesuper kazdemu sie podobaly nawet zrzedliwym ciotkom:) a ja mialam na stolach tylko bialy obrus i amle wazoniki ktore kupilam w przslowiowym skepie po 5zl za 2.99 sztuka:) a u nas na stole byly biale kwiaty hortensji w otoczeniu lisci funkji ulozonych na gabce florystycznej (gdzies mam zdjecie) przez srodek bialego obrusu byla zlota organza i rozrzucone po calym stole czerwone platki roz podaj maila to pzresle ci kilka fotek

Gość madziek19
a sale mialam ubrana czesciowo organza i wlasnie tez zamawialam na allegro az z koszalina (wiec skoro tam niedaleko mieszaksz to mozesz sobie podjechac) bo mi spasowala cena bo bylo najwiecej za mala cene jak chcesz to moge podac ci namiary ale tez na mailu bo to raczej konkretne dane:)

Gość madziek19
a za nami (kosztem fianki z mojego pokoju)mialam dekoracje poniewaz mialam kolory na sali jadalnej zolty i niebieski to wzielam dwie moje zolte czyste zaslony bez wzorow z tej takiej siateczki nie wiem jak to sie nazywa:) ale napewno wiecie o co chodzi i ogromna biala mialam firanke tez czysta bez wzorow z tych takich mlecznych:) biala powiesilam a zolte fantazyjnie umpielam szpilkami i troche polapalam nitka z igla na bialej firance mialam polaczone trzy czerwone serca(duze mniejsze i najmniejsze)zielonym bluszczem(tylko sztucznym bo zywy umiera i listki sie zwijaja:) a nad tymi sercami byl obraz matki boskiej i dwa niebieskie golębie:) a serca zeby bylo taniej moj maz wycial mi ze sklejki a ja owinelam czerwona organza ktora wczesniej zamowilam i teraz zostaly mi jeszcze serduszka ktore moge wykorzystac:)

a widzisz zapomniałam co było za nami kupiłam biała mleczną firankę i rozwiesiłam za nami i na tym było nasze zdjęcie 80x80 (jakieś takie wymiary), które teraz wisi u nas w salonie =) i jeszcze na suficie były belki więc na co drugiej upięłam też tą firankę =) w Merkury Markecie kupiłam chyba 6-7 zł za metr

Madziorek to mój email: aga79@wp.pl Dzięki za pomoc dziewczyny. Powiedzcie mi jeszcze ile kosztuje tak mniej więcej organza? Bulzi a ile by kosztowało zrobienie tych zaproszeń? Chodzi mi o koszt 1 szt. U mnie też jest fajny sklep tzw po 5 zł i właśnie widziałam ostatnio śliczne wazony więc mam zamiar tam kupić.