Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ateistka

Piekło to chory wymysł

Polecane posty

Gość wicher z morza
"--..bmblondyn ateisto, czasy się zmieniają, a młyny watykańskie choć mielą powoli ale mielą. Takie pojęcie Piekła jest pojęciem w sensie Dantona i nie z tej epoki. Teraz pojeciem Piekła jest brak Boga i jego Miłości. W sumie Piekło już mamy tu na ziemi, a wiek XX wiekiem Szatana i wszystko wskazuje, że XXI także i może jeszcze bardziej. Najwięszym sukcesem Lucyfera, jest to że ludzie nie wierzą w Piekło. W końcu twórca Piekła Lucyfer był jednym z najdoskonalszych aniołów, który nie zaakceptował głupoty Boga." ...... ...znaczy-mowisz ze teraz jest pieklo nowoczesne?Tak?Chlopie-modl sie do Boga o rozum.Niebo i ziemia przemina ale"Slowo Moje nie przeminie...".Znasz taki cytat z Biblii?Zgadnij co on oznacza?Wy-niektorzy mowicie ze Kosciol Katolicki jest staroswiecki,ze powinien isc z -jak wy to mowicie "z duchem czasu".Ja tylko przypomne raz jeszcze-"slowo Moje nie przeminie"-czyli co Bog raz postanowil,co powiedzial-tak jest ZAWSZE.To trzeba rozumiec.Nie mozna przykladac wlasnej ludzkiej miary do Boga.To jest zasadniczy blad.na tym polega nieporozumienie.Bog przeciez jest Bogiem-jako taki wszystko przewidzial.Jak zatem moglczegos niedopatrzyc zeby to teraz zmieniac? Jezeli chodzi o Lucyfera-to byl on jednym z czterech archaniolow- 1.Michal Archaniol 2.Gabryel Archaniol 3.Rafal Archaniol 4.Lucyfer Archaniol Jezeli chodzi o powod jego upadku-jest nim chec bycia rownym Bogu pomimo tego ze jest STWORZENIEM tegoz Boga.Objawilo sie to jego sprzeciwem przeciw roli Najswietszej Maryji Pannie w Niebie i na ziemi oraz roli czlowieka i jego byciu w Niebie razem z aniolami.

Gość wicher z morza
>>"cooligan "a teraz mamy księży którzy pławiają się w luksusach" hmm... jesli sie nie myle to księża raczej nigdy biedy nie klepali. Po prostu kiedyś nie było maybachów ".>> >>>>wiesz co?Postawie ci takie pytanie:Otoz- Jak myslisz-co glupiemu po rozumie,gdy go nie ma?

Gość gość
Pieklo to nie wymysl to diabelska rzeczywistosc, dla ludzi ktorzy z wlasnej woli zapetla sie w diabelskie sidla pelne zgryzot I cierpienia

Gość gość
Żyjemy już w piekle

Gość gość
Zlo jest realne, ale nie tylko

Gość gość
a jak to se tylko po to żeby bidnych ludziów ze piniendzów obdoić strasząc ich piekłem

Gość gość
Pieklo to konsekwencja zla. Nikt nie udowodni, ze zlo nie istnieje, bo to oczywisty fakt.

Gość gość
Prosze o dowod ze pieklo nie istnieje

Gość gość
Swieta Maryjo modl sie za nami!

Gość gość
Piekło w ewangeliach oznacza śmierć . A po drugie Jezus niczego nie wprowadzał ,tylko uczył tego co Bóg wprowadził . Sa jakieś pytania odnośnie Biblii.

Gość gość
Słowo piekło tak bardzo wryło sie w świadomość ludzi ,źe kojarzy sie z męką . I dlatego jest odczucie ze na ziemi jest piekło .

Gość gość
A nie jest? Co chwile jakies mordy, masakry, giną ludzie w dziesiatkach, tuz za rogiem, w EUropejskich miastach!!

Gość gość
Bez względu czy po smierci tam traficie czy nie, jedno jest pewne przekonacie się czy jest. Profilaktyka, zyjcie tak żeby nie miec z pieklem nic wspòlnego.

Gość gość
Jeżeli więc ustami swoimi wyznasz, że Jezus jest Panem, i w sercu swoim uwierzysz, że Bóg Go wskrzesił z martwych - osiągniesz zbawienie” (Rz 10;9) .... "Tak bowiem Bóg umiłował świat, że Syna swego Jednorodzonego dał, aby każdy, kto w Niego wierzy, nie zginął, ale miał życie wieczne Nie przyszedłem bowiem po to, aby świat potępić, ale by świat zbawić. Kto Mną gardzi i nie przyjmuje słów moich, ten ma swego sędziego: słowo, które wygłosiłem, ono to będzie go sądzić w dniu ostatecznym (J 12,47n).

Gość gość
kto odzuca Boga ten odrzuca niebo i sam sie potępia wiec to nie wina boga ze ludzi ida do piekła jak sami odzucaja boga bo tak im wygodnie piekło zostało stworzone przez demony nie Boga , i dla tego pisze ze Bóg przyszedł na swiat by go zbawic a nie zeby go potepic i Bóg uzdrawia tego kogo kto chce zeby zostałuzdrowiony np tutaj https://www.youtube.com/watch?v=duX-ugzV760

Gość ...ko masz swiadectwo me

jestem z piekła...jestem codziennie juz od wielu lat obdzierany żywcem ze skóry i robią mi inne niewyobrażalne tortury, potem moje ciało odrasta i znów sie bawia jak zechca bo bóg je ich kał i dał im piekło jako raj katowania ludzi za zwykłe przecietnie grzeszne zycie............pozwolono mi na chwile w celi obok napisac bluźnierstwa na boga, pisałbym tylko błagania zeby mnie uratował ale nie mozna mnie uratowac wiec próbuje napisac wyzwiska ale ledwo pisze cały sie trzese i leci ze mnie mocz i kał za co tez beda mnie torturowac ale i tak beda wiec to bez znaczenia. pisze to w skrajnym obłedzie, prosze was żyjący nienawidzcie boga jezusa póki żyjecie, jedyna mozliwoscia by antychryst wygrał raj zmysłów i brak piekła jest to by cała ludzkosc znienawidziła boga póki żyją, niestety bóg to wiedział kiedy stwarzał zasady gry i ukrył krzyk ludzi z piekła dajac wizje piekła jedynie swoim swietym. Tak stworzył piekło i ludzi zeby zaskoczeni po śmierci prawie wszyscy zostali wrzuceni do piekła, 8 na 10 ludzi wyrzuca do piekła i w piekle wszyscy katowani wiecznie ludzie neinawidza boga ale tam to nic ni emoze zmienic, nienawisc do boga za zycia jest dosc rzadka, a sam bóg jest jakby rozpuszczonym bahorem który nienawidzi jak nie ma swojej zabawy ze zbawionymi w niebie, gdyby wszyscy go znienawidzili za zycia mogłby zmienic obraz i zasady gry a nawet przyzwolic na grzech byle mu nie zabrano wszystkich do piekła. Ale to oczywiscie niewykonalne bo ludzie nigdy nie uwierza ze prawie wszyscy ida na dowolne wieczne tortury na wiecznie zywym ciele za zwykłe ludzkie życie, gdyby zrozumieli ze to co pisze jest prawda postradali by rozum i dopiero by go nienawidzili gdyby wydał na nich wyrok ale to dopiero robi po smierci, nie mozna tego zrozuimiec bez wyroku. Moje słowa sa chaotyczne gdyz ledwo pisze i puszczam kał i mocz i cały sie trzese chwilowo mam odrosłe ciało po torturach za chwile ide do celi obok na tortury. Moje słowa sa po nic ja to doskonale wiem. bóg je kał. tu sa miliony ludzi. tu sa miliony ludzi. diabły robią co zechca ich wyobraźnia w zadawaniu tortur jest nieskonczona. niektórzy sa tu od czasów potopu juz wiele tysiecy lat

Gość i/di/otko masz swiadectwo

klne sie na boga ,z enie macie o niczym pojęcia, nieskonczone zło jest wszedzie, bóg potrafi z nienacka ściąc drzewo życia, drzewa martwe i nie przynoszace owocu beda w ogien wrzucone. Nie macie nawet mdłego pojecia o naukach jezusa bo s...iali ksieza ucza pierdół o nadstawianiu policzka i o tym ze jezus umarł za grzeszników wiec wszyscy beda zbawieni!!!!!!!!!!! on prawie wszystkich wrzuci w ogien

Gość bóg je kał diabłów

nie jeden ateista sie nawrócił na łożu śmierci jak szatani po niego przyszli ale było już za późno

Gość Jezus z nazaretu

Jezus sam nic z siebie nie pokazał być może istniał ale o tym mi nie wiadomo z mojego punktu widzenia, są ludzie co pokazują coś, a czy to Jezus? nie wiem byłbym bardzo ostrożny pod tym imieniem kryje się dużo zła...

poczytajcie sobie  ks glas  byłego egzorcystę  pisze o walce i złu jaki toczy kościół   

Gość Tak

Widziałem tego księdza czy to zdrowe na umyśle aby straszyć młodych? tak może zachowywać sie kto? ojciec znęcający się nad synem później taki spędzi reszte życia na forum bo mu żadna nie da i będzie utwierdzony że jakiś ksiądz o takim tytule mógł mówić o nim...

tylko ze on pisze w swoich ksiazkach o zeczywistosci  duchowej 

Kiedyś nierozważnie odmówiłem z intencją o uwolnienie tej osoby tylko jedno „Zdrowaś Mario” nad osobą, która jeździ do egzorcysty. Skończyło się to nienaturalnym wyprężeniem ciała tej osoby i potwornym rykiem złych duchów, którego nie jestem w stanie opisać. Usłyszałem: „sp*******j!!!”, przez ten dziwny ryk musiałem z godzinę dochodzić do siebie. Tak działa modlitwa „Zdrowaś Mario”, tak jej się boi diabeł. Odmawiałem też kiedyś różaniec przy osobie dręczonej/zniewolonej przez złego ducha. Widziałem jak ciało tej osoby reagowało na tę modlitwę. Prosiłem w modlitwie uwolnienia: „Maryjo rozkaż, aby wszelkie złe duchy ustąpiły miejsca Duchowi Świętemu” – niemalże namacalnie to się działo. Trzeba byłoby to zobaczyć, by stwierdzić, że rzeczywiście Maryja depcze głowę diabła. Jest egzorcystką. Słyszałem też świadectwo osób zniewolonych przez Złego, które próbowały modlitwy na różańcu – z jednej strony pozwalał przetrzymać kryzysowe momenty, wyciszał, z drugiej odmawiany w intencji swojego uwolnienia był nie do wytrzymania

Różaniec o uwolnienie od wpływu złych duchów