Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE DORADZCIE MI

Jaki mam kupic KOMBINEZON PYTAM BO NIE WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość PROSZE DORADZCIE MI

Mamy mam pytanie. Rodze za dwa tyg a nie mam jeszce kombinezonu zimowego, nie kupilam go jeszcze bo mam dylemat otoz nie wiem jaki rozmiar kupic czy 50/56 czy 56/62 ? Chcialabym taki by posluzyl dluzej i zeby byl wygodny, pozatym mam jeszcze spiwor do wozka wiec tu drugie pytanie czy musze kupic gruby kombinezon i dziecko jeszcze wkladac do spiworka czy moge kupic grubszy welurowy kombinezon ? Nie wiem po prostu czy w takim typowo zimowym grubym ocieplanym kombinezonie i jeszcze w spiworze dziecku nie bedzie za gorąco.

ja bym kupiła większy, mój Franek urodził się 62 cm. większości rzeczy wogóle nie założyłam. Franek ma 3 miesiące, w wózku jest w kombinezonku, na nózkach kłade mu jeszcze polarowy kocyk.

Gość PROSZE DORADZCIE MI
no wlasnie z usg wychodzi mi ze dziecko ma 53 cm dlugosci wiec mysle ze taki 56/62 bylby w sam raz. I zdaje mi sie ze nie potrzebuje az tak grubego kombinezonu skoro mam spiworki do wozka.

mi na usg wychodziło 3900, a wyszedł 4400 - juz nie wierze tej machinie:)

Gość PROSZE DORADZCIE MI
o kurde to duzo sie sprzet pomylił :D:D:D

moja urodziła się mając dokładnie 53 cm. w kombinezon rozmiaru 62 przestała wchodzić w wieku 2 miesięcy. dlatego może rozważ rozmiar 68. może na początek duży, ale zważywszy fakt ze zima może potrwać do końca kwietnia. a pod kombinezon też trzeba zmieścić i inne ciuszki. nie może być za bardzo opięty.

Gość mama jednej córki
56/62 taki ci starczy do kwietnia. A potem to już się raczej nie przyda kombinezon, na jesień i tak trzeba nowy. Ja rodziłam w styczniu. Kupiłam rozmiar 68 i nałożyłam go małej w sierpniu. Trafił się chłodny dzień i się w końcu przydał. Wcześniej był dużo, dużo za duży. Pozdrawiam.

Rozmiar rozmiarowi nierówny-moze się okazać, ze ten 56/62 cm jest za mały i co wtedy? Moje dzieciaki miały za duze kombinezony,tzn. takie, ze ręce i nogi były za krótkie. Jest to wwygodne, bo nie wyrosną w ciągu jednego sezonu, nie trzeba rękawiczek zakładac etc:)Nie ryzykowałabym z takim kombinezonem na styk, zdecydowanie większy!

Gość Mamammm
Ja kupiłabym większy - min. 62 . Wygodnie jest, gdy kombinezon ma zamki, które rozpinaja nogawki. Nam bardzo ułatwia to życie:)

Gość Mamammm
A wracając jeszcze do rozmiaru - mój bobas skończył 4 miesiące i kombinezon mamy rozmiaru 74.