Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mezatka82

jakie badania przed zajsciem w ciaze?

Polecane posty

Gość mezatka82

planuje w tym roku starania o dziecko. stad pytanie: jakie badania powinnam wykonac? z lekarzami roznie bywa, czasem trzeba wykonac badanie prywatnie. tylko jakie?

Gość a po co ci badanie
? jak sie okaże ze cos jest nie tak ze zdrowiem to co? nie bedziesz sie starac? po co sie badac, kochaj sie, rob dziecko, jak sie okaze ze nie mozesz zajsc w ciaze to narobisz tyle badan ze ci bokiem wyjdzie.. wiem cos o tym.

Ta powyzej to jakaś idiotka? Wybierz sie do ginka i wypytaj. Żebyś sobie potem nie pluła w brodę że czegoś zaniedbałaś.

Gość a po co ci badanie
nie idiotka tylko znająca zycie kobieta. ja tez staralam sie o dziecko i poszlam do lekarki przed aby sie przebadac i uslyszalam dokladnie to co tu napisalam.

Gość a po co ci badanie
no bo co zrobisz jak sie okaze ze jestes chora? odmowisz sobie mozliwosci bycia matką? no zastanow sie.

Gość do a po co ci badanie
nikt nie broni ci być glupią pod warunkiem, ze swoją głupotą nie probujesz zarażać innych - i tyle w tym temacie!!!!!!! 😴

Gość taaaa jasne
i przez wlasną chorobe skazywac dziecko na potencjalne niebezpieczenstwo bo mam takie widzimisie zostac matką nawet po trupie.:o

pierwsze badania zlecila mi lekarka jak mialam 2 krechy na tescie. A i wtedy patrzyla z powątpiewaniem, tak moje drogie, dwie kreski i wczesna ciąza to jeszcze nie znaczy ze na 100% sie bedzie matką. Karte ciązy dostalam dopiero w 2 miesiącu cos okolo 10 tygodnia ciąży

Gość na pewno na tokspolazmoze
badania krwi, cukru itp.

Gość a po co ci badanie
Ok to leccie sie badac i to juz ! no jazda stąd do lekarza. przerwazliwione ..

Gość a żebyś wiedziała

Gość ojojojoj nie bulwersuj sie
tak a p[o co ci badanie. proponuję zmierzyć cisnienie bo pewnie ci skoczyło z tych nerwów. :classic_cool:

wlasnie takie badania jak toxo, krew, grupa dostalam jak bylam w ciązy! wczesniej lekarka nawet nie chciala mi ich zlecac, bo po co. Inne wyniki są w ciązy, inne przed ciążą.

Gość badania krwi
poziom glukozy, badanie moczu, na toksoplazmoze no i oczywiście badanie cytologiczne.

Gość a po co ci badanie
ok a co w sytacji jak bedziesz w ciazy, pojdziesz na badania genetyczne? i co jak sie dowiesz ze bedziesz miec downa? ja nie robilam takich badan bo sie balam wlasnie tego ze sie okaze ze dziecko bedzoe chore! bo co wtedy zrobic z taka informacją? no zastanowcie sie.

Gość a po co ci badanie
hmm no wlasnie, dobry temat na jakis nowy topic.

Gość czyli ty czujesz stach
przed badaniami bo moga cos wykryć? to nie wiesz, ze im wczesniej tym lepeij? do ginekologa też pewnie nie chodzisz bo a nóż cos by wykrył. widocznie jestes z tych co to leca do lekarza dopiero wtedy jak juz z bólu nie moga wytrzymac. szkoda, ze wtedy w wielu przypadkach jest już za późno na skuteczne leczenie.

Gość co jak sie dowie
ano to, ze bedzie mogla powoli oswoic sie z tą myslą zanim je urodzi, nie dozna wtedy takiego szoku.

Gość to trzeba było od razu pisac
że jesteś tchórzem "a po co mi badanie". 💤

Gość a po co ci badanie
oswoic sie?? ty bys sie "oswoila" z wiadomoscia ze bedziesz miec downa? z tym nieda sie oswoic!

Gość no i masz jakies inne
argumenty przeciwko badaniom oprócz twojego strachu? :o

Gość taaasaa idac twoim tokiem
myślenia nie róbmy badań mammograficznych czy cytologicznych bo a nóż wykryją u nas raka.

Gość a po co ci badanie
nie koniecznie, cytologie, mammografie sie robi, ale badan w ciazy genetycznych bym sie bala. no bo CO POTEM? usunąc bo chore? bez przesady.. perspektywa ze bedzoe caly zycie nieszczesliwe i chore?