Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghadfh

mam 24 lata i jestem chyba w ciazy....

Polecane posty

Gość dfghadfh

a mimo tego ze lubie dzieci to uwazam ze to zawczesnie...prosze niech ktos mniep ocieszy.. najlepsze jest to ze chcialam isc na studia i własnie straciłam prace..załamac sie tylko....

Gość hohoh
mozesz oddac dziecko do adopcji bezposredniej

Dlaczego załamać?? Ja też miałam 24 lata jak zaszłam w ciążę i myślę, ze to bardzo dobry wiek, z tym, że faktycznie wszystko zależy od sytuacji życiowej. A jakie masz układy z ojcem dziecka??

24 lata to wcale nie tak mało. a na studia możesz przecież iść ja zaczęłam jak mój syn miał 6 dni i ukończyłam a ojciec dziecka pracuje?

Gość dfghadfh
dobre jestesmy ze soba 3 lata..on ma prace,.ale nie mamy w razie czago gdzie mieszkac..

Gość uuuupppp
Ja zaszłam w ciążę jak miałam 21 lat a urodziłam córkę w wieku 22 lat i ... jestem bardzo szczęśliwa :) Co prawda nadal mam pracę (teraz jestem na urlopie wychowawczym), ale za rok moja mała idzie do przedszkola a ja i tak chce znaleźć sobie inną pracę. Nie martw się ... wszystko będzie dobrze :) Może lepiej, że natura załatwiła to za Ciebie bo tak to nie wiadomo kiedy byś się zdecydowała na dziecko :) U mnie było tak, że jak zdecydowaliśmy się na dzidzię to okazało się, że już jestem w 5 tygodniu ciąży :) i też się cieszę z tej sytuacji, bo chciałabym mieć drugie maleństwo, ale strasznie trudno jest mi się teraz zdecydować :(

Gość dfghadfh
chciałam jeszcze poczekac z dwa,moze trzy lata.. wydaje mi sie ze sie jeszcze nie wyszalałamm ze tyle rzeczy nie zrobiłam.nier zobacvzyłam..nie mam kasy na dziecko,ani miszkania,

24 lata to dobry wiek na dziecko. ja mialam 22 lata jak urodziłam pierwsze, teraz bede miała 26 lat gdy urodze drugie, chodz ciezko mi sie bylo zdecydowac o to drugie a gdy zdecydowaismy sie starania zajeły nam prawie rok...

Gość dfghadfh
napewno nie oddam dziecka..najgorzej bedzie bo mieszkam z rodzicami..miłam naprawde niezłą prace ,sporo zarabiałąm ale skonczyło sie.. i to teraz jak chyba jestem w ciazy.co prawda nie robiłam testu ale okres pownnam była dostać około 24-25 grudnia.. kiedyś miałam juz podobnie dostałąm okres po 40 dniach spóznienia.. musze kupic test jutro

Gość kacha 13 maj
Dziewczyno czym się łamiesz. Ja mam 21 lat jestm szczęśliwą mężatką. wprawdzie o ciąży dowiedziałam sie tydzień po ślubie. Było to dla nas trochę zaskoczenie, ale teraznie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Już nie mogę sie doczekać rozwiązania. Również studiuję, i w niczym mi to nie przeszkadza ze jestm w ciąży. Ciesz sie ze mozesz miec dziecko.

Głowa do góry :) Zobaczysz będzie dobrze! zobacz ile kobiet pozostają same ze swoim problemem. A Ty masz faceta.Razem raźniej udźwignąć problemy. Zresztą ciąża i dziecko nie oznacza koniec wolności i nie przekreśla naszych planów.Możesz mieć dziecko i studiować.

Gość czarna999
głowa do gory będzie dobrze :)ja mam 20 lat i w marcu przyjdzie na swiat synek .a moze jezeli jest taka mozliwosc to wynajmijcie cos sobie jesli jestes juz ze swoim partnerem 3 lata .

a kiedy stracilas prace? Bo jesli bylas juz wtedy w ciazy to maja obowiazek Cie przyjac (jesli to byla praca na czas nieokreslony)

Gość teraz akurat na urlopy itp
kiepski moment, bo kryzys lekko nadwyręży polskich przedsiębiorców, zawłaszcza tych mniejszych żeby przetrwac, będą ciąć etaty i pensje ja tez mam 24 lata i nie wyobrażam sobie dziecka:O to by była dla mnie tragedia zresztą ja w ogóle nie chciałabym mieć dziecka- nigdy

Gość teraz akurat na urlopy itp
aha, no i jak się mieszka z rodzicami, nie ma w zasadzie swojej rodziny- lipa:O Nie chciałabym wpaść z kimkolwiek, więc w ogóle nie uprawiam seksu. Nie wiem, co bym zrobiła, gdybym nie mogła skończyć studiów, pracować, utrzymywać siebie i wylądowałabym z dzieckiem u rodziców:O

i przez całe życie chcesz być sama?? na stare lata nawet nie będzie miał kto cię odwiedzić:/ dziecko to szczęście:) ten uśmiech:) pierwszy ząbek, kroczek:)wsztstkie mamy to znają

nastoletnia mama ----Po prostu zdziwiło mnie to że wieku 19 lat (nie ma co ukrywać ,może to być dla niektórych i sensacja) mieć dwójkę małych dzieci :) Oczywiście podziwiam pozytywnie-nie krytykuje :)

Gość tak a na starośc oczywiście tw
oje dzieci nie będą miały co robić, nie będą pracować, kochac się, wyjeżdżać na narty, wychodzić, tylko będą cię odwiedzać i podawac ci tę szklankę wody:O Po co te gadki? Ja się dziwie, jak można mieć 19 lat i nie zaczynać właśnie najbardziej rozwijającego intelektualnie i społecznie etapu życia- studiów, pierwszej pracy itd. Dziwię się, co będziesz robić przez całe życie sama w domu, kiedy twoje dzieci będą wolały przebywać w towarzystwie kolegów, będą siedzieć w szkole, wyprowadzą się, kiedy mąż będzie w pracy, albo na dziwkach albo u kochanki, albo się rozwiedziecie- co wtedy będzie robić zniszczona, styrana praniem, gotowaniem, sprzątaniem, wymienianiem pieluch, wyssana, obwisła, rozciągnięta, zmęczona życiem samotna kobieta bez doświadczenia, bez pracy, bez własnych pieniędzy, własnego domu, majątku...?

Gość tak a na starośc oczywiście tw
no i ja rozumiem, że się bardzo kochacie, ale jak miałam 19 lat tez się bardzo "kochałam" z wielką wzajemnością w dodatku:D Ale już dorosłam i życie się zmieniło.

Tak serio to nie ma co liczyć na dzieci :D Oczywiście staramy się jak najlepiej je wychować ale za parę lat różnie to może być. Szklankę poda obca osoba...

my mamy własne gospodarsto na którym tylko sami robimy i dajemy rade:) teraz robie mniej bo jestem w ciąży... ale już nie chodzi o tw szklanke wody!! ogólnie o odwiedzenie!! gdzie wnuki?? ja bym chciała mieć 3 dzieci:) Ciesze,się zę w ogóle liceum skończyłam i mature zdałam!! to był cud!! ja powinnam całą ciąże leżeć bo miałam zagrożona. Do szkoły chodziałam tylko na zaliczenia Jesteśy w trakcie budowania włąsnego domu(tzn budujemy góre) na dole są teście. około maja mamy się tam wprowadzić

nie rozumiem osob ktorym dzieci sa nie potrzebne, inni ich pragna nie moga miec.... dziecko to szczescie jakiego nie da sie kupic za zadne pieniadze....

Gość lostka
Tylko w Polsce 24latki w ciazy to norma:O Za granica jedynie kobiety z nizszych wartsw spolecznych w tym wieku maja dzieci, ale nie ma co sie dziwic, Polska to ciemnogrod:O Trzeba bylo myslec autorko o zabezpieczeniu, bo zniszczylas sobie conajmniej 5 pieknych lat...

nastoletnia mama bardzo podziwiam i widac ze jak ktos jest mlody to moze miec dzieci dom i pieniadze powodzenia :)

lostka co ty pierdolisz ja mieszkam w uk i tu co druga nastoladka jest w ciazy i nie znam prawie zadnej szkotki co ma 24 i nie ma wcale dzieci to jaki wiek jest dla ciebie odpowiedni