Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renfriii

Problem ze sklasyfikowaniem typu sylwetki-

Polecane posty

Gość renfriii

witam,wiem,ze moje pytanie moze wydac się banalne,poniewaz istnieje na ten temat wiele poradnikow,w ktorych mozna znalezc porady ''do tego typu figury ubieraj sie tak'' ,ale ja jednak nie wiem,do ktorego typu budowy naleze. Mam 165,waże 50 kg, w biuscie mam 80cm, w talii 63cm, w biodrach 80cm, nogi mam raczej szczuple i proporcjonalnie do budowy dlugie. Talię mam mocno wciętą, ale brzuch od profilu wyraznie wystający. Wg mnie mam mały biust (60 f) i zbyt szerokie ramiona lub zbyt waskie biodra. wlasciwie to ramiona bylyby w porządku gdyby biodra byly szersze. Probowalam optycznie oszukać zakladajac na biust coś jasniewszego (bolerko) ale wtedy z kolei wygladalam,jakbym miala ogromne bary. Biodra probowalam poszerzyc jasnym paskiem,ale wygladalo to naprawdę bardzo niekorzystnie. wiem juz,jakich ubran powinnam unikac;-) ale nie mam pojecia,jakie powinnam nosic. Moze jakas forumowiczka miala kiedys podobny problem? :) z gory dziękuje za wszystkei odpowiedzi;)

Gość Biust 60 F to wg Ciebe mały

Gość renfriii
tak;/ jak zakladam swetr to w ogole nie widac,ze go mam:P

Noś asymetryczne kardigany, geometryczne suknie, dopasowane koszulki, rozkloszowane spódnice, płaszcze jednorzędowe lub marynarki na jeden guzik. Gdy twoje ramiona są zbyt szerokie możesz to wrażenia zniwelować bluzkami z wydłużonymi rękawami sięgającymi aż do połowy dłoni. Pomogą ci w tym również lejące się rękawy w pionowe pasy, albo z pionowymi rozcięciami. Niekorzystne będą natomiast krótkie rękawki, na poduszkach i z bufkami. Dziewczyny o rozbudowanych barkach powinny unikać dekoltów kwadratowych (karo) oraz tzw. hiszpańskich, zwanych też \"a la Carmen\". Oba mocno eksponują ramiona, powodując, że wydają się jeszcze szersze niż w rzeczywistości.Jeśli chcesz jednocześnie powiększyć biust, a jednocześnie zatuszować brzuszek, to sugeruje: biustonosze push up, które wypchną biust do przodu, tuniki odcinane pod biustem, marszczone na biuście, rozszerzajace się ku dołowi (trapez), dekolty obszyte falbanką - powiekszają biust, bluzki z dużym wzorem na biuście, gładkie na brzuchu, bluzki dopasowane do figury, ale nie opięte, lekko zbluzowane na brzuszku, spodnie lub spódnica z podwyższonym stanem - biodrówki spowodują \"wylanie się\" brzuszka górą, (z drugiej strony wydłużają tułów - tym samym niestety skracając nogi - to już musisz sama zdecydować, na czym Ci bardziej zależy), na większe wyjścia wybrać gorset, który wyeksponuje biust, a spłaszczy brzuszek, unikać długich bluzek i sukienek, które opinają biust i brzuszek - jeśli dodatkowo nie ma pod nimi stanika, wygląda to bardzo źle. Dodatkowe uwagi dotyczące maskowania wystającego brzuszka: nie noś przykrótkich bluzek (uwaga na te obcisłe - często podjeżdżają do góry), a wypróbuj bluzeczki z zaokrąglownym dołem lub z marszczonym pionowo przodem oraz portfelowe (również sukienki), korzystnie wyglądają sukienki empirowe, odcinane pod biustem - materiał będzie łagodnie spływał, maskując brzuch, noś szerokie paski opuszczone na biodra, unikaj spódnic marszczonych w pasie (również żakietów z paskiem zaciśniętym w talii), za ciasnych jeansów (spróbuj przymierzyć jeansy nieco przyduże, lekko opadające z pasa) Wprost stworzone dla dziewczyn o małym biuście są: duże desenie na kontrastowym tle (kwiaty, krata, wzory graficzne) duże, wyraziste ozdoby: cekiny, aplikacje, hafty, falbanki, marszczenia i wiązania na wysokości biustu jaskrawe lub jasne kolory poziome pasy (o ile jesteś szczupła) lśniące tkaniny (ładnie załamują światło i nadają piersiom ładny kształt) ubrania noszone warstwowo, na cebulkę duże szale - super ozdoba na jesień! golfy i dekolty w łódkę - zabudowana \"góra\" wygląda na większą przeżroczystości - dodają seksapilu, a przy małym biuście nie wyglądają wulgarnie i wyzywająco bluzki bez pleców - odwracają uwagę od płaskiego przodu i kierują ją na plecy (pilnuj więc, by były zadbane i seksowne) grube swetrzyska duże klapy (również futrzane) u płaszcza Teraz czas napisać, jakich rzeczy powinno się unikać, by nie spłaszczać i tak już małych piersi. Zapewne każda posiadaczka takowych dobrze wie, w czym wygląda nie najlepiej, ale przypominamy, by unikać: za małych i za wąskich staników (np. wyglądających jak bandaż poziomych pasków bez usztywnień) - strasznie spłaszczają biust ciemnych, jednobarwnych bluzek - spłaszczają całą sylwetkę, więc także biust dużych dekoltów - smętnie obnażają płaską klatkę piersiową gorsetów - służą uwypukleniu biustu, więc kiedy nie ma czego uwypuklać, to... same rozumiecie topów - tub (bez ramiączek) - bardzo spłaszczają biust! długich swetrów z cienkiej, przylegającej do ciała dzianiny - ciężko zwisają podkreślając drobne piersi ale moim zdaniem masz duży biust :)

Gość renfriii
bardzo dziękuję za te porady! Są świetne:)

Gość ja też nie wiem
wysoka 175 cm slabo zarysowana talia proporcjonalne ramiona maly biust biodra ok. 95 cm szczuple uda grube łydki

Gość Magdalenaxxx*
60 F to mały biust. Ja noszę 65E, czyli mój biust jest porównywalnej wielkości i mam MAŁE piersi