Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blasksloncawschodzacego

połączenie OKRESU z SAEXEM

Polecane posty

mam regulary okres co 29 dni .czy podaczas okresu (jeśli dojdzie d wytrusku we wnątrz) możliwe jest zapłodnienie. czas okresu to 3-4 dni

:)) i dobrze

Gość madame fame
nie?ja tak mam dzidziusia,więc wszystko możliwe

madam..a jak sie czułaś w czasie pierwszych dni??

madamm :(

Gość ajamampytzinnejbeczki
jenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy nie piszcie dziewczynie,że nie! wystarczy,ze owulacja się przesunie wskutek stresu,choroby itp. i można zajśc w ciąże! Nie mówię,że owulacja wystąpi w czasie okresu,ale np. tuż po nim a plemniki jak wiecie troszkę zyją w ciele kobiety..w sprzyjających warunkach,z kolei okres to są sprzyjające warunki dla plemników. Jednak jest to możliwe.

z kolei okres to NIE są sprzyjające warunki dla plemników* sorry pomyłka.

a majac regularne "okresy" i cylk 29 dniowy , bez opoznien mozna zajsc czy nie?

a czy uwierzysz czyimś słowom? pomyśl logicznie! zdarza się przesunięcie owulacji, zdarzają się cykle bezowulacujne, zdarzają się "okresy" w ciąży.. zdarzają się ciąże przy stosunku przerywanym i rzekomych "dniach niepłodnych" więc równiez może dojśc do zapłodnienia w czasie ciąży. Ja nie pisze,że na pewno. Prawdopodobieństwo jest na pewno małe, wręcz znikome przy tym Twoim zapewnianiu o regularnym cyklu,ale ryzyko jakieś tam jest i jeśli nie mozesz sobie pod żadnym pozorem pozwolic na ciąże to daj sobie spokój z "babraniem się" w czasie okresu( bo jak inaczej nazwac sex w krwi;o) i róbcie to z zabezpieczeniem,a jeśli tak bardzo zalezy Ci/jemu/wam na pełnym sexie z finałem wewnątrz to pomyśl o pigułkach/plastrach.

i daj sobie spokój z pytaniami "można zajśc czy nie?" bo nikt nie jest tu wróżką i nikt nie zna Twojego/swojego organizmu na pamięc.Natura płata różne figle,więc nikt jednoznacznie Ci nie odpowie. Wg mnie jest to możliwe,lecz na pewno szanse na ciąże są nie duże.

a Ty pytasz,bo chcesz tak współżyc? Czy zdarzył wam się taki stosunek i obawiasz się ciązy? jeśli masz zamiar traktowac okres jako metodę antykoncepcji to odrazu piszę,że jest to głupie.

zrobiłam tak .wstyd sie przyznać . Czasami chwila ponosi dziekuje ci za rady ;)

no to czekaj na okres,a jeśli się nie pojawi to zrób test. I na przyszłośc pomyśl o lepszej metodzie,bo wyliczanie dni płodnych i niepłodnych jest jedną z najmniej skutecznych metodą;) i nie panikuj,bo tak jak napisałam, jest to możliwe,ale bardzo malo prawdopodobne.

pleminiki mogą nawet 5 dni przeżyć poza tym seks podczas krwawienia jest bardzo niehigieniczny i grozi konsekwencjami zdrowotnymi skutkującymi np. niepłodnością

Gość mysiapysiarymcimcim
sex podczas okresu grozi nieplodnoscia,,,,jaaaaaaaaaaaasne

to, że plemniki moga przezyc nawet 5 dni nic nie znaczy. im dłuzej plemink zyje "samowolnie" tym jest słabszy. Jakie Wy tu kity wciskacie............! poza tym plemnik nie zyje 5 dni tylko 72 H:)

Gość maddonnnna
5 dni zyje plemnik? gdzie ? w akwarium? :P

Gość e.v.
pleminik moze nawet i tydzien przezyc w ze sie tak wyraze drogach rodnych kobiety jezeli ma odpowiednie warunki...wiec najpierw to sie doedukujcie...mozliwe jest tez zajscie w ciaze mimo okresu bo owulacja czasem moze wystapic w trakcie miesiaczki poza tym moze byc zaraz po i nic do tego nie ma to ze cykl jest regularny..kobiety to nie roboty i nawet glupi katar ma wplyw na owulacje...ale z drugiej strony po co sie stresowac o dzidzie wcale az tak latwo nie jest!

Gość KarolNowak
jak to kobiety to nie roboty? no szok :P

Gość xxxxxxxxxxx88
hmm dalas mi do myslenia,jakie to wlasciwe warunki??????????? chyba kazda z nas sie myje ;)

Gość e.v.
zajebiscie ze jestes w stanie sobie umyc macice ...ja takich zdolnosci nie mam...chodzi o :śluz, odpowiednie pH itp.

My mamy sie edukować? weź laska zapytaj sie lepiej swojego gina co i jak a nie wnioskuj ze swoich domysłów i tu nikogo nie umoralniaj. Nir ma czegoś takiego jak owulacja (pękniecie pęcherzyka) i Misiączka (złuszczanie się i wydalanie przez pochwę fragmentów błony śluzowej jamy trzonu macicy, w której nie zagnieździło się zapłodnione jajo płodowe)!!!!!! Ja Ci o chlebie a Ty mi o niebie.

Gość e.v.
wymadrzasz sie gowno wiesz a potem bedziesz zakladac durne tematy jak wpadke zaliczysz...zal mi Cie

po pierwsze widac, ze jestes niestabilna emocjonalnie i szybko mozna wytrącic cie z rownowagi. Nie dasz sobie przegadac i myslisz, ze pozjadalas wszystkie rozumy. Nie zalicze wpadli bo jestem w ciąży i to planowanej:) więc coś Ci chyba nie poszło.

Gość e.v.
podczas krwawienia miesiaczkowego mozna miec owaluacje poniewaz moja droga podczas miesiaczki jak sama zauwazylas zluszcza sie blona sluzowa i nie wiem jak Ty ale wiekszosc kobiet ma 2 jajniki takze zawsze moze sie tak stac ze akurat bedzie owulacja wczesniej...poza tym nie wiem czy wiesz ale od zaplodnienia do implantacji czyli zagniiezdzenia zarodka mija okolo 3 dni...

Gość e.v.
Tobie chyba ta ciaz a na mozg padla albo jakas niedopieszczona jestes...bo gowno wiesz a sie wymadrzasz i na innych wyzywasz...

Ale LAska poczytaj troche albo porozmawiaj ze swoim ginem,a nie rob tu chałtury ze swoich domysłów. Straszysz tylko nastolatki nie wiem po co.

Gość e.v.
to ze w odpowiedni momencie (bo sama twierdzisz ze ciaza planowana) rozlozylas nogi ekspertem od zapobiegania ciazy Cie nie czyni...