Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojtixx

WrastająCy paznokiec Help Me

Polecane posty

Gość Wojtixx

Witam;) w lutym czy marcu poprzedniego roku czyli 2008 lekarz chirurg usunoł mi całą plytke paznokcia z powodu wrastajacego paznokcia. W lutym pojawiło sie dzikie mięso i lekarz je wycioł nastepnie dalej odrosło nic nie dało to wycięcie lekarz postanowił zerwac paznokiec i wyslac go do analizy. paznokiec juz w sierpniu odrósł ale pojawił sie problem zaczoł z 2 stron znów wrastac jest całkiem inny i z 1 strony pojawiło sie dzikie mięso które sie jączy co chwilke a przy załozeniu obuwia lub kopnięciu czegoś leci z niego krew nie wiem jak sobie z tym poradzic wiem ze doradzicie mi pewnie klamerke ale kosmetczka nie jest w stanie załozyc klamerki przy dzikim mięsie jak sie tego pozbyć i potem go leczyć prosze o pomoc z góry bardzo bardzo DZIĘKUJĘ...;)

Gość alexdublin
Ło matko :/ wspolczuje. A myslalam ze tylko ja jestem taka szczesciara do wrastajacych paznokci i dzikiego miesa :) Radze szybka wizyte u dobrego chirurga niech sie porzadnie tym znow zajmie. Pewnie wytnie Ci to mieso i znow zdejmie paznokcia. Lepiej nie zwlekac bo ja zwlekalam, wdala mi sie infekcja i grozila mi amputacja palucha ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.

Gość Wojtixx
no tylko ja go nie chce znowu zrywac bo ja wiem ze to nic nie da każdy lekarz u którego byłem prywatnie i państwowo mi to odradzał każdy kosmetolog i kosmetyczka mówia ze chirurdzy najchętniej by zrywali a jest taka masa lakarst podobno na dzikie mięso ja mysle ze jak sie pozbede tego mięsa to kosmetyczka mi pomoze. dodam jeszcze że lecze teraz ten palec antybiotykami na zakazenia u Dermatologa bardzo dobrego podobno. dzieki za pomoc

Gość Nieszczęśliwa77
Po ściągnięciu paznokcia lekarz powinien założyc ci szwy na palec, żeby palec się formował i oddac próbkę do badania, jaka może byc przyczyna wrastania. Jak się wszystko zagoi to nie powinno byc z tym problemów. Noś buty skórzane i dbaj o higienę stóp. Mój brat miał taki problem i zanim trafił do dobrego chirurga, miał ściągany paznokiec 3 razy z jednego palca - żaden z poprzednich nie założył szwów na palec i przez to paluch zrobił się ogromny, nieforemny i naprawdę ledwo do buta się zmieścił. Ale teraz jest wszystko w porządku i nie nosił żadnej klamerki.

Gość wojtixx
dlaczego tak cicho na tym forum bo nadal nie wiem co z tym palcem; (