Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emillllyyyyyyy

Co kupic na prezent dla noworodka?

Polecane posty

Gość Emillllyyyyyyy

Moja szwagierka urodzila dziecko i wybieramy sie do niej w odwiedziny,tylko nie wiem co moglabym kupic dla dziecka,z wyjatkiem ciuszkow?? jakies pomysly..??

Jakąś grzechotkę, gryzak na później, no chyba że myślisz o czymś droższym, to np mata edukacyjna.

a czemu z wyjątkiem ciuszków???? z tego rodzice by sie ucieszyli:) odradzam misie bo to tylko kurz zbiera. Może taką ramke z masą gipsowoą zeby odlew rączki zrobić? albo moze taką torbe - przewijak johnsona, fajna sprawa

Gość zielone____________________
zapas pampersów

właśnie... chyba zaraz po ciuszkach i kosmetykach, które zapewne mamusia maleństwa sobie nagromadziła baaaaaardzo ucieszą ja pampersy i to jakaś spora paczka, ale mniejsze też cieszą :D

Gość paulcia
a pzrybory toaletowe, tego nigdy dość. Do tego mozesz kupić właśnie jakieś gryzaki albo grzechotki na skarpetkach lub takie male na raczki fajna sprawa... albo ramke ktora rosnie z dzieckiem masz rózne ramki i wzrost obok i niech sobie wkładaja zdjecie jak bedzie kreseczka kolo danej ramki, ja dostalam takie cos, bardzo ladne..

Gość stylowaa
ja bym kupiła huśtawkę (najlepiej elektryczna)-moje dziecko taki prezent dostało i baaardzo się przydał:) co prawda chwilę prezent poczeka,ale potem na lata posłuży

Pieluszki tylko najlepiej wiekszy rozmiar, albo zorientuj się jakiego mama używa, Bo może się okazać, że dostanie za dużo i nie złużyje (tak było w moim przypadku). Ciuszki owszem, ale na większe rozmiary, nawet takie 74 :). Tych myślę, że młoda mama nie nagromadziła dużo, bo mniejsze to pewnie ma, a dziecko szybko rośnie. Możesz kupić grzechotki, gryzaczki, jakieś zabawki na później. Rami na zdjęcia, albumy typowo dziecięce to też fajny prezent, ktoś tu też mówił o masie do odbicia rączek i nóżek. Kosmetyki to śliska sprawa, niewiadomo czy dziecko nie będzie uczulone itd. Jeśli chcesz coś droższego to mata edukacyjna, leżaczek, jakiś pałąk do zabawy. Albo po prostu wykup kupon podarunkowy do sklepu dla dzieci i daj mamie w prezencie :).

ja się przychylam do kupowania rzecz najbardziej potrzebnych typu: pieluchy, chusteczki nawilżające, czy mleko jeśli karmi sztucznym

Gość Emillllyyyyyyy
ja myslalam raczej jakis kocyk,albo posciel do lozeczka,tylko nie wiem na jaki rozmiar a glupio zapytac.Widzialam na allegro fajne komplety.Ciuszkow nie chce bo mam duzo rodzine i iwem ze dostanie ich mase a sama ma juz spory zapas.Co do pieluch i kosmetykow to raczej odpadaja :-( Hustawka fajny pomysl,ale chyba za droga.Myslalam tak o kwocie do 100zl..

a skąd wiesz,że pościeli do łóżeczka nie ma na zmianę?kocyki też nie wiadomo czy trafisz z kolorem ja jestem za pampersami ,husteczkami to jest to co przydalo mi się najbardziej koleżanki złożyły się i kupiły mi nosidełko ,też rozsądniej niż każa maskotkę czy coś:) może być zabawka edukacyjna(na później)

poza tym skoro to rodzina to poprostu zapytaj czego potrzebuje szwagierka najbardziej

Kocyk zawsze się przyda, kocyki takie myślę, 120 cm , może być większy :D. Pościel to sądze, ze zajakiś czas dopiero, aleto też przydatny prezent. Pościele są chyba 120x60. Może też być śpiworek do spania, moje dziecko od jakiegoś czasu tylko w śpiworku śpi :D Dzięki temu śpi przykryte a i nie kręci się po całym łóżku. Kocyk np. http://www.allegro.pl/item522561771_mam_dziecko_kocyk_zolw_sammy_sterntaler.html http://www.allegro.pl/item522573178_mam_dziecko_koce_bawelniano_akrylowe_100x150.html Śpiworek: http://www.allegro.pl/item520709049_dwa_dj_disney_spiworek_rozowy_piglet_6_12.html http://www.allegro.pl/item519041066_drewex_spiworek_104_110_krolik_mis_nowosc.html

Kocyk jeśli nie przyda się do pokoju to będzie jak znalazł do wózka, albo nawet na podłogę, żeby dziecko mogło sobie poleżeć :). PS. Ja z chusteczkami bym nie ryzykowała, ze względu na uczulenie.

Tak jak poprzedniczki proponuje kupić maluszkowi kocyk :) na pewno będzie służył przez dłuższy czas. Ja, akurat jestem zakochana w marce Piel, ich jakość naprawdę przebija inne firmy. Można taki kupić np. na stronie maxcotton.pl, mają spory wybór. Polecam :)

ja zawsze cieszyłam się z czegoś przydatnego, tj paka pampersów, ciuszki, kocyk, zmiana pościeli.. :) dla takiego malucha i tak to obojętne co dostaje, a rodziców ucieszy coś , co ich odciąży.

Gość moim premierem Jarosław
przenośny kibelek, będzie jak znalazł w podróży

a jeszcze są fajne książeczki dla dzieci, gdzie rodzice wklejają zdjęcia, piszą osiągnięcia dziecka, np. kiedy pierwszy uśmiech, ząbek itp.. :) i też swoje własne emocje i uczucia :) dostałam taką i często ją z córką oglądamy. Umie już czytac, więc czyta sobie, co robiła mając roczek :)

Gość moim premierem Jarosław
i pierwsza kupka ? pierwszy sik do nocnika ? brawisimo jest co wspominać potem

Gość pluszowy kwiatek - praktycznie
Ja już znalazłam prezent dla mojej przyszłej siostrzenicy :o) http://www.facebook.com/BloomingBathPolska jest tam również adres strony internetowej gdzie możesz to zamówić... postaram się to wygrać na fb a jak nie to kupuję... jest zbyt słodki aby nie kupić. -> Biorę różowy!!!!

Gość fanka anka
kocyk moze miec ubranka zapewne też juz ma, jeśeli jakies ubranko to wieksze

przyjacielowi męża ostatnio urodził się synek i kupiliśmy w SMyku specjalny ręcznik z kapturkiem i zabawkę - rodzice byli zachwyceni i przyznali że bali sie kolejnego zestawu "spiochów" co do pieluch to fajny pomysł - ale trzeba wiedzieć że rodzice używają jednorazówek a nie np wielorazowych eko pieluch :)

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Żeśta się obudziły po 3 latach.