Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgorzatka 123456789

dziwne badanie cukru

Polecane posty

hej dziewczyny mam takie pytanie. jestem w ciazy 4 miesiac i mialam dzis pierwszy raz badanie krwi moczu i cukru. oczywiscie przy badadniu krwi spanikowałam jak to ja bo strasznie sie boje igły ale nie w tym rzecz...chodzi o to ze moje badanie cukru wygladalo tak ze pani doktor wbiła mi tylko igłe w palec i to wszystko czy to normalne nie piłam zadnej glukozy ani nie mialam pozniej powtarzane tego badania czy ktoras z was tez tak miala bo ja wsedzie gdzie czytalam to kazdy pił glukoze . a w ksiazeczce znalazlam karteke ktora wypisala pani doktor:glukoza 94 ml/dl..czy ktos moze mi pomoc wogole orientujecie sie po ilu dniach mozna odebrac wyniki z gory dzieki za info

Ale to były badania czego? Moczu? Tylko? To najczęsciej po jednym dniu można odebrać, a ty miałaś zwykłe badanie glukozy, nie obciążenia. No i wynik dobry. Ja tez w ciązy miałam kilka razy badaną tak glukozę.

pierwsze badanie cukru wygląda właśnie tak jak napisałaś - z palca:) drugie to z piciem glukozy i powtórką po godzinie przeprowadza się między 24-28 tygodniem ciąży.

Ja z początku też glukozę miałam tylko badanż z krwi tylko krew do badania pobierana była z żyły. A test obciążenia czyli tą glukazę do picia robi się ok. 24 tc. Najpierw 50 g a jak wyjdzie powyżej normy to 75 g.

dzieki dziewczyny to mnie uspokoilyscie a badania mialam robione moczu morfologii grupa krwi i cukru

acha dzieki za info a jak juz tu pisz eto moze sie jeszcze podpytam o jedna rzecz mianowicie..laptop...chodzi mi o to ze akurat nie pracuje wiec bardzo duzo czasu spedzam przed laptopem czy bezpiecznie jest w pozycji siedzacej trzymac laptopa na nogach chodzi mi o to czy nie zagraza to dizecku

każde zwykłe badanie cukru tak wygląda, tylko w ciąży są testy obciążenia glukozą które polegają na wypiciu konkretnej ilości roztworu glukozy. a co do tego poziomu glukozy który Ci wyszedł: jeżeli badanie było robione na czczo, to wynik jest dobry :) co do wyników - czeka się różnie długo, do 3 dni, w zależności jakie to badanie i w jakim laboratorium ja też jestem w ciąży i zapobiegawczo nie trzymam laptopa na kolanach, lepiej dmuchać na zimne. www.porady-poloznej.pl

dziekuje bardzo za info:)