Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idelana

Czy mozna z mleka hipoalerg przejsc na zwykle ?

Polecane posty

Gość idelana

Moja corka od poczatku jest karmiona mlekiem NAN HA 1 hipoalergicznym, poprostu takie kazaly kupic polozne w szpitalu mimo ze malej nic nie bylo. Zastanawiam sie czy moge teraz przejsc na zwykle mleko NAN 1 o wiele TANSZE !

Gość mamuska.....
tak, mozna ale trzeba robic to stopniowo gdyz nagla zmiana mleka moze spowodowac zmiany alergiczne na skorze i alergie-choc nie zawsze tak moze byc.

Gość idelana
Stopniowo czyli jak ?

ja mojej zmieniłam normalnie, skończyło sie opakowanie NAN HA, zaczeła NAN i nic jej nie jest :)

można mieszać mleko zwykłe z HA. zaczyna się od mniejszego stężenia mleka zwykłego, stopniowo zmieniając proporcje, np: 1 miarka zwykłego + 3 HA następnie 2 miarki zwykłego + 2 HA, itd.

Gość mamuska......
Dokladnie tak jak pisze popzedniczka.Stopniowo co 3-4 dni zwiekszac dawki mleka na ktore chcemy przejsc. Ja zmienilam za gwaltownie i maly dostal zmian skornych jak przy skazie bialkowej.Pediatra kazal nie zmieniac mleka bez potrzeby i na kazde widzimi sie rodzicow.

Gość justyna19
Hej ja obecnie karmie piersia ale czasami wychodze z domu na dluzej i odciagniety pokarm malej nie wystarcza.Obecnie ma 2miesiace.Kupilam bebiko ale mala niestety po nim bardzo wymiotowala.Robilam pare podejsc.Zapytalam swojego lekarza to ona kazala mi kupic nan ha1, dalam malej to, ale ona wypluwala bo jest gorzkie, nawet probowalam poslodzic glukoza ale to nic nie dalo.Kupilam nan1 zwykle, jest slodkie i zmieszalam oba mleka razem, zjadla 60ml zasnela a nagle sie obuudzila i zwrocila wszystko.Czytalam niektore wasze posty wczesniej i wlasnie dzisiaj podalam corci 30ml, nic jej nie bylo na szczescie.jutro dam 40 i tak stopniowo, zobaczymy czy to pomoze.