Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

jak wybielic staniki ?

Polecane posty

po kilku praniach biale staniki robia sie szare, no moze nie doslownie ale nie sa juz tak biale jak na poczatku.znacie jakies sposoby aby znow wygladaly jak nowe? niby lyzeczka proszku do pieczenia dodana do prania wybiela biale pranie....ale czy to sie sprawdza?

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49213&w=87776922&v=2&s=0 nie wiem czy sie ten link otworzy...;-) Jak ratować już zniszczony stanik niestety nie poradzę (bo łatwo zniszczyć), powiem tylko, że aby bielizna osobista nie szarzała trzeba ją prać w środku bez niebieskich granulek (proszki dla dzieci, rozmaite żele i płyny do prania

sprobuj dodac do prania lyzeszcze sody oczyszczonej, ponoc niezla jest. do prania firan sie tego uzywa.

Gość koza pedantka
nie dobrudzaj

Gość megi1988
Dziewczyny! Ostatnio mój stannik zrobił się żółtawy, więc dodałam Vanish do prania - wtedy tragedia - zrobił się kompletnie szary :/ Poczytałam trochę na necie, trochę posłuchałam mamy i znalazłam receptę! :D :D Wieczorem upralam stannik w dużej ilości mydła i zostawiłam na noc w misce z tymi mydlinami - zostawiłam nawet mydło w środku hihi :) Rano wypłukałam go i znowu dokładnie uprałam w mydle (tym rozmiękniętym z nocy, lepiej się pieniło :). Wypukałam i wrzuciłam do wody z proszkiem do pieczenia (1 małe opakowanie na jakieś pół miedniczki wody) na 15 minut. Znowu wypłukałam i voila! Jest BIAŁY! :) Jak na początku! Po prostu skuteczny sposób na wybielenie stannika! Pozdrawiam i życzę powodzenia w wybielaniu!! :)

Gość HOG
a jakie mydło użyłas, bo to tez wazne jaka nazwa

Gość Edyta

Hej,

Wspaniałe sposoby jak wybielić stanik znalazłam tutaj:

https://stanik.yum.pl/jak-wybielic-stanik