Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozczulenie

żal

Polecane posty

Gość rozczulenie

Witam wszystkich,mam 19,urodziłem się z rozszczepem wargi,blizny prawie nie widać,ale pozostał asetryczny nos,(nie mam kasy na operacje,poza tym,taka operacja to duże ryzyko,bo operacje nosa należą do najtrudniejszych). Obawiam się że przez to nigdy nie znajdę,sobie atrakcyjnej i wartośiowej dziewczyny przez tą wade.... Ponadto mam 170 cm wzrostu,blond włosy ;/ Rodzina a nawet lekarze z którymi się spotykałem mówią mi że mam świetnie zooperowany rozszczep i bardzo słabo to widać,jednak ja wiem swoje,oglądam swoje zdjęcia,co prawda na niektórych wyglądam normalnie,ale na co niejednych to widać asymetryczność nosa i to mocno... W ustrze też zależy z jakiej odległości i przy jakim świetle patrzę,nie raz nie widać wcale iedoskonałości ,nie raz mocno. Ehhh... chyba nigdy nie zaznam szczęścia...

Gość s.p.i.
Podawałeś tu swoją fotę? :O

Gość rozczulenie
nie

Gość rozczulenie
*asymetryczny nos,do textu

Gość co za pajac
"Obawiam się że przez to nigdy nie znajdę,sobie atrakcyjnej i wartośiowej dziewczyny przez tą wade...." Za to jedno zdanie jestes skreslony u kazdej rozsadnej i wartosciowej kobietki, bez wzgledu na jej wyglad. Co za palant.

Gość rozczulenie
dlaczego? pajac?

Gość kurkaszanel
znajdziesz. i ona będzie wartościowa, bo będzie Cię kochać takiego, jaki jesteś, nie patrząc na blizny. badania naukowców wykazują, że to mężczyźni przywiązują ogromną wagę do wyglądu, kobiety- mniejszą. jeśli zauroczysz ją osobowością, wygląd schodzi na dalszy plan. zdarzało mi się "oduroczać" po bliższym poznaniu typa, który okazywał się beznadziejny. i w drugą stronę też to działa:)

Gość hachi
trudna sprawa ;P wiesz, znam wielu brzydali, z krzywymi nosami, za którymi laski piszczą. tu chyba nie chodzi tylko o wygląd. . ;)) ciesz się, że mało blizny widać, mogłoby być dużo gorzej. znam kilku ludzi z podobnymi problemami co ty, i oni starają się myśleć pozytywnie. wartościowa panna dostrzeże twoje zalety. a jeśli się zakocha to będzie miała gdzieś te mankamenty.

Gość co za pajac
Brzydsze kobiety to gówno? :| Każdy chce miec atrakcyjną laskę, ale nie spojrzy na siebie, co moze zaoferowac. Seksista :|

Gość rozczulenie
a czy ja napisałem atrakcyjna fizycznie? po prostu atrakcyjna,i nie chodzi tu tylko o wygląd...

Gość lllllllllllllllllllojjjiikfrty
mamisynek z deczka i gejozo jak dla mnie:O :O zresztą, szukasz ładnej panny? nie wazna jaka jest jaki ma światopogląd byle ładna byla zal

Gość kurkaszanel
szczerrz mówiąc, to wy jesteście raczej pajace, bo się czepiacie chłopaka.. napisał "atrakcyjnej i wartościowej", ja to rozumiem jednoznacznie- "dla Niego". no ale cóż, kto chce się przywalić, przeczyta i zinterpretuje po swojemu.

ja przy urodzeniu mialam rozszczep podniebenia, zle sie zroslo i co, zyje. tyklo, ze tego nie widac, bo z kalafa otwarta nie chodze:O

Gość kurkaszanel
kurcze, tak na prawdę nikt nie jest symetryczny. ludzie rodzą się z różnymi... defektami, ale nie w tym rzecz. problem tak naprawdę leży w psychice- jeśli będzie się o tym stale myśleć, straci się pewność siebie, a to podstawa. ciężko jest lubić kogoś, kto sam siebie nie lubi. bo taki trzyma na dystans i nie wierzy w szczerość intencji. i tu jest pies pogrzebany.

Gość rozczulenie
może i mamisynek,ale gejozo nie ;p Kciukiem,a wady wymowy nie masz? Poza tym boję się,że nawet gdy już zechce mnie ta atrakcyjna,to wiem że istnieje większe prawdopodobieństwo,że moje dziecko też będzie z rozszczepem. Nie chciałbym,żeby cierpiało,zwłaszcza gdy będzie to dziewczynka,facet to pół biedy,będzie twardy da sobie radę,poza tym,od faceta nie wymaga się nieskazitelnej urody,chyba...

Gość rozczulenie
właśnie ja tak mam, kiedyś ładna i na pewno wartościowa dziewczyna(znałem ją) dziewczyna zagadywała do mnie na gadu i w realu,pomagałem jej wybrać fotki,które ma wrzucić na fotka.pl i takie tam,ale ja uznałem to za kpine,prowakacje jakąś,bałem się zaangażować w to bardziej ,trzymałem ją na dystans

Gość to inwestuj w siebie
Ucz się idź na studia zdobądź dobrą pracę i zrobisz sobie tą operacje nosa.

Gość rozczulenie
mam takie zamiary,ale boję się,operacje nosa są skomplikowane,i często nie wychodzą zgodznie z oczekiwaniami... może również dojśc do zakażeń,groźnych powikłań...

kapke. ledwo slychac. chyba, ze jest to slowo, gdzie jest i ,,sz'' i ,,cz'' i ,,s'' itp:) zdarza mi sie tez gwizdnac przy mowieniu. ale chyba to nie razi. w kazdym razie mam to gdzies. a krzywe podniebienie juz mi tak nie przeszkadza:)

Gość to inwestuj w siebie
wiesz nie ma ryzyka nie ma przyjemności ;P ale jeśli to jest takim problemem to odkładaj kasę i nie bój się spróbować.

a tak poza tym od czego to masz?? ja sie urodzilam z kilkoma powaziejszymi chorobami, dluzej niz moja blizniaczka lezalam wszpitalu, po lekarzach mama biegala. mowii, ze bede chora umyslowo i kazali czekac i nic mi nie jest. a to przez swinke, ktora mama miaa w ciazy, ok 4 mc

Gość kurkaszanel
no właśnie. w pierwszej kolejności zmień nastawienie. bez tego nie da rady dalej

Gość hachi
no, właśnie nie wymaga się nieskazitelnej urody ;P skończ studia i miej co zaoferować dziewczynie ;P tylko o miłości, poczuciu bezpieczeństwa etc. i myśl pozytywniej.

Gość rozczulenie
nie mam pojęcia od czego,rodzice byli zdrowi,bez rozszczepów i innych,mama miała silny trądzik jedynie,no i pojechała w Tatry pociągiem w pierwszych tygodniach ciązy nieświadoma tego że w niej jest... ponadto matka jadła ponoć mnóstwo owoców i warzyw w trakcie ciąży...to chyba dobrze powinno być

Gość rozczulenie
achhh...wszystko przez to... bo mam przystojnego kolegę,poza tym ma dzianych rodziców,świetnie się uczy,większość lasek na niego leci,n mnie zaś prawie żadna

czyli po prostu padlo akurat na ciebie. nie martw sie, znajdziesz dziewczyne, nie powinienes miec kompleksow. tez kiedys sie czulam kapke gorsza, bo blizniaczki wszyscy znali, mnie bardziej, ale siostra sie bardziej podobala (delikatne rysy, wyzsza, szcuplejsza) ale przeszlo mi to. a przez swinke mojej mamy babcia sie zawsze obwiniala, bo to jej pytali czy mama w dziecinstwie miala, a ona powiedziala, zetak.to byly inne czasy, ale babcia brala wine na siebie.

Gość rozczulenie
czasem zupełnie zapominam o wadzie,jednak gdy widzę jak kumpel zagaduje i wyrywa laski to robi się mi przykro... czasem również gdy spojrzę na swoje fotki,na których mocniej widać wadę..

Gość kurkaszanel
Ty nie patrz zazdrośnie, jak kumpel wyrywa, tylko sam szeroko się uśmiechnij, wyprostuj się, wypnij klatę i do boju.:)

Gość rozczulenie
no niestety padło... ale mam nadziej że spotkam na swojej drodze tą która dla mnie będzie atrakcyjną i która zaakceptuje mnie takiego jakim jestem...