Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość belono_to_you

matura 09 prowokacja

Polecane posty

Gość belono_to_you

Witamw szystkich:) Piszę bo przyda mi się wasza pomoc. Piszę pracę maturalną na temat "Prowokacja we współćzesnej literaturze i sztukach plastycznych. omow na wybranych przykładach" Mam pewną wizję pracy, ale może podsuniecie mi jakieś dzieła które warto byłoby wykorzystać? Będę bardzow dzięczna:D

fajny temat, bardzo mi się podoba. Szkoda,ze nie było go jak ja pisałam maturę :) O czym będziesz pisała? To moze akurat coś przjdzie mi do głowy :)

Gość Prowokacja mentalna
zacznij od tego, jakie sa rodzaje prowokacji

Gość może opiszesz kafeteryjne
prowokacje :D

Gość belono_to_you
We wstępie chciałam napisać co to jest prowokacja, opisać jej rodzaje. W sztuce: -jakieś przeorobione wersje Monalizy Spojrzę na prace Kozyry jak mi poleciłaś:) A co do literatury to narazie nie mam pomysłów. Pomysłałam o Kodzie L da Vinci ale to gruba książka...

Gość belono_to_you
NA początku wybrałam temat związany z motywem kobiety - prosty ale niesamowicie obszerny... Co chwilę zmieniałam książki i nic mi z tego nie wychodziło... UCzę się w LO zaocznym i dostaliśmy listę dosłownie kilkunastu tematów. Mogę wysunąć swoją propozycję ale tak czy owak sama będę pisac pracę a wydaję mi się że komisja pomysli wtedy że prace mam po starszym bracie. Oprócz tych tematów zainteresowaly mnie motywy bibilijne ale to znow oklepany temat.