Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

renika

ile razy karmicie?

Polecane posty

mój synek ma 3 miesiące,w ciagu dnia je co 2-3 godziny w nocy niestety co 2 zastanawiałam sie nad podawaniem wody ale jakos nie mam sumienia nie chce byc wygodnicka... wole dac cyca bo z niego sie tez napije wasze dzieciaczki spią juz całą noc czy raczej tez co kilka godzin jedzą?

Gość Karmicielkaaaaa
3 m- czny dzidziuś nie przesypia całej nocy! Ja karmiłam na żądanie, jak była potrzeba to w dzień nawet co godzinę. Nie dawaj dzidzi wody, no co Ty.

no własnie... co 2 godziny to nie tragedia, ale skoro w dzien co 3 godziny je to dlaczego w nocy co 2? ;) przypuszczam ze taki jego urok, nie chciałabym aby sie za nadto przyzwyczaił.. pewnie ma czas na przesypianie

Moja ma niecałe 2,5 miesiąca i w dzień je co 2-3 godziny a w nocy co ok 5 czase4m mniej czasem więcej,najdłużej mi spała kiedyś 8 godzin,byłam w szoku :P

moj ma 5 miesiecy i teraz wstaje co ok 1 godzine, wczesniej jak mial 2-3 miesiace to co 2. Wstaje na karmienie, karmie butelka, zjada na raz nieduzo, ok 70ml, ale bez tego nie usnie. Niewiem juz, tez mam nadzieje ze kiedys, a najlepiej niedlugo mu to przejdzie...

Gość mamamartynki
Ja również karmiłam na żądanie, myślę że trzy msc. to za mały na wodę dawaj mu cyca;) a czemu masz się mieć lepiej od nas:). Ja wstawałam setki razy w nocy, no może przesadziłam ale czasami nawet co godzinkę bo tak naprawdę oprócz jedzenia czy picia daje to dziecku ogromne poczucie bezpieczeństwa. Nie martw się czas szybko leci i jeszcze zatęsknisz za karmieniem piersią. to naprawdę cudne chwile.

tak, do 2 miesiaca tez karmilam cyckiem to maly wstawal nawet co pol godziny, no ale coz mialam robic?? jakos przetrwalismy...:)

to moje drugie dziecko za cholerke nie pamietam jak było ze starszym marzy mi sie sen taki nieprzerwalny z 3-4 godziny ale mysle sobie ze te pobódki na karmienie nie bedą trwały wiecznie ;) zapraszam was przy okazji www.psyche-soma.com

Bardzo Wam współczuje, mój synek juz od 2 miesiąca przesypia całe noce od 20-7. Ale on nigdy nie miał problemów z jedzeniem, wręcz je za dwóch. Za każdym razem 180 ml i spokój na 3 godziny, a w nocy wcale sie nie budzi, ewentualnie na herbatkę. Oduczyłam go jedzenia nocnego w ten sposób że gdy sie budzil to zamiast butli dawałam mu pić lub smoczka.. i tak po kilku dniach przestał wołac. Ostatnio ze względu na to że jest juz starszy dosypuje mu do mleczka na noc trochę kleiku ryżowego i tez jest o.k. Śpi jak suseł :)

u nas smoczek nic nie daje ale tez nie dokarmiam jak widac masz szczesice :) ze tyle spi a w jakim jest wieku? mój ma3 miesiace

Gość kefirek156
Karmicielkaaaaa--->>>moj syn przespał pierwsza noc jak skonczył 2 m-ce wiec u 3 miesięcznego dziecka wszytko mozliwe

"3 m- czny dzidziuś nie przesypia całej nocy!" A właśnie, że przesypia:P - od drugiego miesiąca:D

renika - teraz ma 4,5 miesiąca. Ale problem z przesypianiem nocy skończył się w drugim miesiącu :) Może warto spróbować zagęścić czyms mleczko?

lekarka nie kazała, młody ,ma alergie.. mysle sobie ze w 6 miesiacu zaczne to robic zeby nie byc niewolnikiem własnego dziecka ;) moze wtedy przespi troszkę dłużej... a ty zagęszczałas?

Ja karmię butlą, i od tygodnia zagęszczam kleikiem ponieważ maly zaczął się budzić w nocy głodny. Pomogło, śpi całą noc. A i niestety też jest alergikiem, nietoleruje laktozy i ma AZS. Dostaje Nutramigen. Po konsultacji z lekarzami nie ma żadnych przeciwskazań aby dostawał kleik i obiadki :) mmamy tylko uważać na jabłko, marchewkę i seler ponieważ często uczulają. Zagęszczam w proporcjach 180 ml mleczka + 3 łyżeczki kleiku. :)

Kasieczka - to malutko twój zjada z butli. moja miesięczna córcia zjada zazwyczaj 120 ml a w nocy 150 albo i 180 (2 razy tak sie zdarzyło) w dzień je co 3 godziny, w nocy pierwszy sen trwa od 4-6 godzin, potem po karmieniu śpi znów 3 godzinki :)

Gość shbsxhb
mój pierwsze 2 tygodnie budził się raz a później spał do rana

jak przejdziemy na butelkę spróbuje z kleiikiem a moze sama butelka wystarczy narazie to on dzis znów jakos tak co 2 godziny a nawet i krócej spal pomiedzy karmieniami przybiera prawidlowo, wiec narazie musze wytrzymac, dobrze ze jak rano o 7 wstaje to potem jeszcze godzinke dwie mozemy pospac... i tak codzien,,,,