Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urojona ciężarówka

Czy można tego nie zauważyć???

Polecane posty

Gość urojona ciężarówka

czy mozna nie zauwazyć, ze jest sie w 15 tygodniu ciaży? Pytanie teoretyczne:). Objawy: żyły na piersiach, pobolewanie brzucha. Były już 3 okresy, 3 testy i wizyta u gin w ewentualnym 13 tygodniu

Gość emiiiiiiiiiiiii
ostatnio ogladalam program na discovery jak dziewczyna 17 letnia zglosila sie do szpitala z silnymi bolami brzucha. lekarz ja bada i okazuje sie ze wlasnie zaczal sie jej porod :) ani ona ani jej rodzina nikt nie wiedzial ze jest w ciazy :) lekarz tez byl w szoku bo jeszcze nie widzial kobiety w 9 miesiacu z tak malym brzuchem :)

Nie chce mi się wierzyć żeby testy,lekarz się pomylił.A na dokładkę był okres :)

Gość tea tree
emiiiiiiii jak mogła nie wiedziec, ze jest w 9 miesiacu- a okresy, a ruchy dziecka?

Gość emiiiiiiiiiiiii
nie wiem nie ogladalam od poczatku :( ale autentycznie no chyba na discavery to bajki nie leca

Ja oglądałam o tym, że nie wiedziała na real zone i tez chyba na discovery, no i jeden przypadek opowiedziany przez znajomych ratowników medycznych, którzy karetką pojechali do kobiety, którą bardzo brzuch bolał :D. Uśmiali się panowie jak się zorientowali o co chodzi. Ale w każdym z tych przypadków kobiety nie robiły testów, nie chodziły do lekarzy itd.

Gość bzdury..
a na discovery to bajki puszczaja

U nas o takich przypadkach też niekiedy bywa głośno. Bywa że karetka jedzie do ,,cięzko chorej" a na miejscu okazuje się że ciąża. Niektóre dziewczyny 15-16 letnie są mało uświadomione więc jakoś jestem wstanie to zrozumieć.Ale żeby rodzona matka nie zauważyła?

ja tam tez nie wierze ze kobieta nie wie do samego porodu ze jest w ciazy dla mnie (a 2x bylam w ciazy) jest to niemozliwe jak mozna nie czuc ze dziecko kopie? jestem ciekawa za co ona wziela te kopniaki? przeciez czasami to przez brzuch widac, moga poczuc inne osoby a ze niby okres byl \"normalny\" przez cala ciaze to tez jak dla mnie paranormalne a wracajac do tematu, lekarz napewno wykrylby ciaze 15 tygodniowa,. a nawet wczesniejsza moj podczas badania ginekologicznego w 5 tygodniu powiedzial ze przypuszcza ciaze, bo jest zasinienie, rozpulchnienie itp a 3 negatywne testy, okresy to juz wogole nie ma co sie obawiac ze ciaza przeleci nie zauwazona ;)

Gość tea tree
to mogę być w ciazy, czy nie? :) ostatnio współzyłam 12 października, a 23 grudnia byłam na isg dopochwowym, które wykazalo jedynie, ze miałam cykl bezowulacyjny, bo pecherzyk nie pękł. No i ostatni test robiłam20 grudnia po południu, czyli ponad 2 mies od stosunku. wariuję:( coś mi się dzieje z organizmem, chyba po odstawieniu tabletek anty, a ja sie wciaż boję, ze w końcu okaże się, ze to ciaża. Boje się, ze własnie przejdzie niezauważona:(

Gość tea tree
to ja- urojona cieżarówka:D

Gość emiiiiiiiiiiiii
no to raczej co najwyzej urojona ciaza :)

Gość pewnie.....
nawet porodu nie zauwazysz ha ha

Moja koleżanka w wieku 17 lat trafiła do szpitala, bo z bólu zasłabła w toalecie w Centrum Handlowym. Okazało się, że ma bóle porodowe :) Miała normlanie okres, testy nic nie wykazały, lekarz również, a w ogóle nie było widać.

Myll chyba internista :D. W czasie przeprowadzania wywiadu, bo się nawet nie rozbierała. Albo może to był weterynarz, skoro nie zauważył ciąży :D. W takie bajki akurat nie uwierzę.

Gość urojona ciężarówka
to mi zatruwa życie. Dlatego tak to przeżywam, że w czerwcu biorę ślub, a gdyby okazało się, ze jestem w ciazy, to musiałabym go przełożyć, a tu wszystko zaplanowane. I teraz wciaż się zadręczam, boję, nie wiem, czy jechać wybierac suknię itd. czy nie będę musiała tegow szystkeigo odwoływać. Wiem, ze to chore. współzyłam z prezerwatywą, dostałam 3 okresy, robiłam 3 testy, byłam na usg dopochwowym, gdzie widac byłoby już ukształtowane dziecko... Po wizycie u lekarza się uspokoiłam. Na kilka dni:( teraz znów świruję. Jestem nienormalna.

Gość QalutQqaQ
mozna zobaczyc brzuch. podobno zdarzaja sie 3 miesiaczki

na pewno nie jestes w ciazy. to jest po prostu nie realne aby lekarz nie zauwazyl w 15 tygodniu dziecka. moj maluch mial wtedy 10 cm, a gdy bylam w 12 tygodniu u lekarki to widzialam jak dziecko sie rusza. poza tym tez nie slyszlaam aby kobieta zaszla w ciaze z prezerwatywa ktorej nic nie dolegalo. odtsawilas tabsy i teraz jest zawirowanie. udaj sie do innego lekarza. w ciazy na pewno nie jestes

Gość urojona ciężarówka
na usb\g byłam w 11 tygodniu od ostatneigo stosunku. czyli teoretycznie byłby to 13 tydzien prawda? Ja tez patrzylam na monitor i nic tam nie widziałam. Lekarka jest w sumie bardzo dobra, mnóstwo kobiet do niej chodzi, mojej bratowej potwierdziła ciażę w 6 tygodniu. dała mi skierowanie na badanie prolaktyny, ide w piatek:(

Gość nie jesteśśśśś

Jezu dziewczyno, ile Ty jeszcze takich wątków otworzysz? Nie jesteś w ciąży i tyle! Lekarz na USG już kilkutygodniowe ciąże widzi, a Ty myślisz że na przełomie I i II trymestru by nic nie zauważył? W 13 tygodniu często sama kobieta już ręką potrafi przez brzuch zauważyć powiększoną macicę. Pewnie przez ten stres Ci się okres spóźnia i tyle. Weź wyluzuj i nie stresuj się tak ani okresem ani ślubem. A no i zwróć uwagę na dietę, czy Ty się przypadkiem nie odchudzasz? Bo wtedy zdaża się zatrzymanie okresu. Wyluzuj i będzie dobrze.

Gość pearlineeee
dziewczyno czy ty chcesz zameczyc tymi wątkami. Niecaly tydzien temy ci tłumaczylam ze nie jestes. Weź daj na luz bo juz to nudne.

Gość plumsliwkaplum
no nie. Ja nawet sie poswiecilam i jej wyszukiwalam na necie zdjecia z usg jak wygląda 13-tyg. ciaża, nawet jej zdjecie swojego brzucha wyslalam z 12 tyg, a ta dalej meczy. Tak na serio moze umow sie do psychologa bo to juz nie jest normalne ze ty takie rzeczy wmawiasz sobie.

Gość trzeba do lekarza
Po "antykach" tak jest. Ja przez 5 miesięcy odczuwałam coś na kształt ciąż ;) Serio, czasem takie bulgotania i pulsowanie w brzuchu, bardzo podobne do kopniaków. Mdlości, piersi mnie bolały, ale naprawdę, jeśli na usg nie było widać, a to był by 13 tc, to dziecko ma około 2 cm, więc naprawdę wykazało by.

Gość malamiiimalaaaa
jakie 2 cm. 8 cm. juz widac dziecko a nie fasolke.