Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chrząstka

Przepisy dla półtorarocznego dziecka!

Polecane posty

Gość Chrząstka

Czy ktos ma jakies ciekawe propozycje? Mi koncza sie juz pomysly, a mały pewnie zjadłby cos nowego.

Gość emiiiiiiiiiiiiiii
poltorarocznemu to juz mozesz dac praktycznie wszystko

Gość Chrząstka
Chodzi o konkretny PRZEPIS...

Gość Ale jakiego oczekujesz
konkretnego przepisu? Półtoraroczne dziecko- jesli nie jest alergikiem- może jeść wszystko, a chyba gotujesz normalnie?

Gość emiiiiiiiiiiiiiii
a dla siebie i meza to co gotujesz? moj ma prawie roczek i je to co my

Gość yokohama
nie nie gotuje dla meza poniewaz nie mieszka z nami, ja sama nie jem obiadow wiec gotuje tylko dla dziecka ale skoro macie problem ze zrozumieniem pytania to wporzadlku.

Gość 7979aniaa
mam póltorarocznego(między innymi,,,)

Gość oneczka79
mamy ci dac przepis na kotlety smazone, rybe, zupe, mieso w sosie czy na kurczaka pieczonego? :)

Gość 7979aniaa
Warło mi tresc...tez mam wrażenie ,że mi się pomysły na fajne jedzonko dla synka skończyły.....

Gość yokohama
dzizys jakie wy jestescie tepe

Gość yokohama
uwaga bo piana wam z pyska leci :O

Gość super ciocia sialala
a ja nie uwazam, ze roczny czy poltoraroczne dziecko moze jesc to co dorosli. Ja swojemu nie podaje nic smazonego ani slodyczy dla doroslych (poza LU petitkami, miskoptami itd.) Rybe dostaje ugotowana na parze lub w wodzie, to samo z mieskiem. Nie mowicie chyba, ze smazycie dla siebie schabowego i dajecie go tez dziecku z ta tlusta panierka?? Poza tym dziecko w tym wieku nie powinno jesc wieprzowiny i kurczakow (ktore sa najbardziej naszpikowane chemia na rynku- chyba ze ktos ma kuraka ze wsi).

Gość oneczka79
a ja swojemu daje kotleta schabowego :) smazonego :) oczywiscie moze nie jako glowny posilek. najpierw je swoj obiadek ze sloika a potem jak my jemy obiad to je jeszcze to co my. i jakos nic mu nie jest. co do chemii w jedzeniu czy ty naprawde myslisz ze unikniesz tego? niestety w dzisiejszych czasach sie nie da. musiala bys miec nie wiem swoj sad z ktorego bys dziecku dawala owoce, ogrodek warzywny, i w ogole cala ferme zwierzat. niestety w dzisiejszych czasach chemia jest we wszystkim. ozmawialam ze swoim pediatra i on mowi ze nawet w sloiczkach dla niemowlat bo niby skad masz takie dlugie terminy zdatnosci do spozycia? chyba nie przez same utrwalanie termiczne :)

Gość kakaduszka
to twoj lekarz jest tak samo malo wyedukowany jak ty bo akurata sloiczki sa bez chemi i sa robione tak samo jak dzemy a ile dzem ci wytrzymuje lat

Gość gość
Oneczka79 jak ty półtoraroczne dziecko karmisz słoikami na przemian ze schabowym to lepiej nie doradzaj autorce postu. a chemii zgoda nie da się wyeliminować ale ograniczyc owszem.