Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boląca głowa

Ból głowy we wczesnej ciąży

Polecane posty

Gość boląca głowa

Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w bardzo wczesnej ciąży (4tc). Ogólnie czuję sie dobrze, ale bardzo dokucza mi ból głowy. Właściwie to on był moim pierwszej objawem że chyba zaskoczyłam (planowana ciąża), bo wcześniej głowa bolała mnie bardzo rzadko, a teraz zaczęła mnie boleć już w kilka dni po domniemanym zapłodnieniu i tak jest do dziś. Nie jest to silny ból, ale taki jakby tępy, głównie czoło. U lekarza jeszcze nie byłam, ale póki co czy też tak miałyście? I jak sobie z tym radziłyście?

Ja w poprzedniej ciązy tak miałam przez 3 m-ce, często ten ból doprowadzał mnie do wymiotów i wtedy ustępował. teraz jak jestem w ciąży 6 m-c to też czasem się zdarza do teraz, ale nie jest już taki silny, choć dwa razy tez się zdarzył bardzo silny i też przy tym były wymioty. Na pocieszenie dodam, że w końcu minie :)

Tak jak pisałam w pierwszej ciąży bóle mi minęły po 3 m-cu teraz jest trochę inaczej bo i ciąża jest inna tzn. bliźniacza.

Gość boląca głowa
gosian, moje ogromne gratulacje, ciąża bliźniacza zawsze była moim marzeniem :-)

Dzięki. Przyznam, że moim też i się spełniło :) ale zawdzięczam to uwarunkowaniom genetycznym po babci.

Gość nimma
a po co podnosisz?

bo mnie interesuje ten temat, czy w 4 tygodniu ciąży może jednym z jej objawów być ból głowy? jeśli kogoś rzadko boli głowa, powiedzmy raz na 3-4 miesiące i potem na 4 dni przed terminem okresu zaczyna boleć głowa i boli codziennie przez 3 dni to może tak być w ciąży?

jestem obecnie w 9tc, na kilka dni przed zrobieniem testu strasznie bolała mnie głowa i zastanawiałam się dlaczego tak okropnie boli, wzięłam wówczas Apap i całe szczęście, że tylko to. Nigdy wcześniej głowa mnie nie bolała, jedynie przy chorobie czyli w sumie też rzadko, następnie przez 6 i 7 tydz pobolewała mnie głowa ale wytrzymałam bez Apap'u, i teraz od kilku dni też czuję takie zawroty i zwłaszcza jak się pochylam nad czymś to od razu taki delikatny ból powraca, na 18go kwietnia mam kolejną wizytę u gin i poruszę ten temat jeszcze raz aczkolwiek ostatnio jak jej mówiłam to powiedziała by brać Apap jak będzie mnie coś boleć...teraz mam wyrzuty, że go brałam ale co miałam zrobić, nie wiedziałam jeszcze że jestem w ciąży ;/

apap na pewno nie zaszkodził maleństwu, nie martw się :) szczęśliwej ciąży Ci życzę!

Gość andzekika138@interia .pl
bzzzoli mnie głowa drugi dzień , troche dzwigałam czy to oznacza cośzłego zdzieckiem.ania

Gość andzekika138@interia .pl
bzzzoli mnie głowa drugi dzień , troche dzwigałam czy to oznacza cośzłego zdzieckiem.ania

Gość gość
od miesiąca staramy się o dziecko w dniu @ dostałam :-( chociaż nie jestem do końca pewna czy to @ czy tylko plamienie, krwawienie teraz od kilku dni boli mnie głowa aż mnie mdli boje się rozczarować dlatego nie robiłam jeszcze testu czy to może być ciąża czy tylko migrenowe bóle głowy

Gość gość
widzę, że nie jestem osamotniona z przypadłością bólu głowy w czasie ciąży. Jestem w 10 tc. i głowa boli mnie po raz pierwszy. Pomagają mi trochę zimne okłady, ale szału brak. Przed ciążą codziennie piłam kawę rano, ale gdy zaszłam w ciążę zdecydowałam się jej nie pić dla dobra maleństwa. Dzisiaj jednak mam kryzys i imam się wszystkiego, nawet kawy. Mam nadzieję, że pomoże. Swiatłowstręt i wyczulenie na nawet najdrobniejsze hałasy to moja dzisiejsza zmora. Karmienie mózgu czekoladą też nie pomogło....czekam aż ból minie. Wszystkim przyszłym mamom życzę spokojnej ciąży bez bólu migrenowego!

Gość gość
Hej! Od paru tygodni staramy się o dziecko i na razie nic, po ostatniej @ bardzo boli mnie głowa ale wątpię aby to była ciąża ale poczekam jeszcze troszkę i zrobię teścik, może akurat:)

Gość gość
do koleżanki wyżej: mam podobnie jak Ty, tzn. dziś dopiero mnie lekko głowa boli, ale mdłości mam co dziennie od już chyba 3 tyg i też nie są to bynajmniej ''poranne'' a prawie calodniowe. i jeszcze mi sie odbija, na szczęście nie wymiotuje, ale mdli mnie na większość potraw i zapachów. lody mogę jeść tonami :) i polubiłam się z owocami ;) A koleżanki to już dawno nie pamiętają tych chwil, bo już po porodzie ;D

Gość gość
i jeszcze właśnie ten ból/ ssanie/ rwanie żołądka. a wcześniej grypa jelitowa

Gość gość
Moi nieodlaczni przyjaciele do 16 tyg,zgaga,bol glowy i mdlosci.Dzien w dzien tuz po podniesieniu glowy z poduszki.

Gość gość
Jestem w 16 tyg. ciąży i bóle głowy są coraz częstsze :( Ostatnio nawet apap już nie pomagał. Miałam takie rwanie, że czułam ból w uszach aż po zęby. Kompresy zupełnie nie pomagały. Chyba po dwóch godzinach puściło. Bóle pojawiają się niezależnie od pory dnia. Najgorsze są rano ale te chyba spowodowane wysokim ciśnieniem. Sama już nie wiem co robić, myślałam że gdzieś na forum znajdę odpowiedź ale chyba pozostanie mi skonsultować to z lekarzem. Nie wiem czy jest to zależne od przyjmowanych płynów, czy też spacerów ale pojawiło się to tak nagle i jest intensywne, że mam tylko nadzieję że szybko przejdzie. Życzę wszystkim wytrwałości!

Gość gość
Ja też o ciąży dowiedziałam sie w 4 tygodniu. Dzisiaj zaczynam 26 tydzień i z bólem głowy męczę sie od początku..

Gość gość
Bol glowy jest nawet od lekkiego odwodnienia. Trzeba pic duzo wody w ciazy od samego poczatku. Szkoda ze w pl lekarze nie mwoia o tym.

Gość gość
Już we wrześniu będzie realizowany projekt ,,Mamą być!", do którego udziału serdecznie zapraszamy. facebook.com/projektmamabyc Polub Nas i przekonaj się, że warto!

Gość gość
Staramy sie o dziecko. W tydzien po stosunku czulam klucie i rwanie w jajnikach, bardziej w tym z ktorego byla owulacja. Trzy dni przed planowana miesiaczka zrobilam test - negatywny, tego samego dnia dostalam krwawienia, trwalo ono 3 dni, krocej niz miesiaczka i skape bylo 1-2 podpaski na dzien. Dzis dzien po tym zrobilam test - negatywny, ale mam za to migrenowy bol glowy (nigdy nie miewam bolow glowy) i mam tez duzy apetyt, caly czas wydaje mi sie ze jestem glodna. Czy ciaza jest mozliwa? Czy juz sobie wmawiam?

Gość gość
Dzisiaj jest 16 dzień po owulacji. Dwa testy ciążowe negatywne. Bardzo rozbolała mnie głowa - pierwszy raz w tym cyklu. Szyjki macicy nie mogę zbadać bo ucieka do góry. Czy możliwa jest ciąża?