Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dydzia

Alergia na białko mleka kowiego

Polecane posty

Gość Dydzia

U mojej czteromiesięcznej córeczki lekarz stwierdził alergie na białko mleka krowiego, ja chcialabym za dwa miesiace zakonczyc karmienie piersia, prosze kazda mame ktorej dziecko ma alergie zeby napisala jakie mleko podawala dziecku, ja probowalam narazie bebilon pepti ale o niego tez moja corcia miala uczulenie, mam tez nutramigen ale jeszcze malej nie podalam.

Gość oj wątpię zeby mała
chciała pic ten ochydny nutramigen:o moja siostrzenica miała pic to dziadostwo ale za chiny nie chciała:/ jest tak okropny w smaku. ani dosładzanie nie pomagało, ani dodawanie soków:o a śmierdzi jak pasza dla zwierząt:o

Moja pije od 3 miesiaca zycia Nutramigen. Pila od pierwszego razu bez protestu, a tez byla wczesniej na piersi i na mleku nan. Jesli sie obawiasz, ze twoje dziecko nie bedzie chcialo pic nutramigenu, to mozesz zaczac podawac mu po trochu zmieszane ze swoim mlekiem albo poslodzic pierwsze porcje nutramigenu. Ale nie jest wcale powiedziane, ze dziecko nie bedzie chcialo go pic. Im wczesniej wprowadzisz, tym wieksza szansa, ze dziecko przyjmie nowe mleko bez protestu.

Gość Dydzia
Dzisiaj wieczorem spróbuje podac córci nutramigen tylko się boje że znowu dostanie uczulenia

a moze jest uczulona na cos innego skoro od bebilon pepti dostala uczulenia?? przeciez tam nie ma bialka mleka krowiego wiec to troche dziwne...

moja pije pepti, zaczeła majac 10 m-cy wczesniej była na mleku ha , ale z czasem przestało wystarczac :O poza nutramigenem jest jeszcze mleko sojowe :) i jakies amion czy cos takiego ono jeszcze bardziej jest "rozbite " niz pepti czy nutramigen mała po mnie skacze wybaczcie bledy :)

Gość Dydzia
Lekarz mi powiedział że to jest alergia na bmk, do 3 miesiąca mala nie miala zadnych uczulen tylko ciagle kolki, od 3 miesiaca wprowadzilam mleko modyfikowane i tu zaczely sie schody, probowalam podawac jej najpierw nan active, pozniej bebilon ha i na koncu pepti. Po kazdym miala uczulenie i katar, o bolu brzuszka nie wspomne. Na całym ciele pojawily jej sie szorstkie plamy. Od 2 tygodni nie podaje jej zadnego mleka modyfikowanego i jest poprawa tylko sinclac na noc, ale chce sprobowac podac jej nutramigen, nie jem tez zadnego nabialu.