Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziulkaaa21

pierwsza wizyta

Polecane posty

Gość madziulkaaa21

dziś zrobiłam test-wyszedł pozytywny.To była tylko formalność bo po prostu czułam,że jestem w ciąży:)To moja pierwsza ciąża i bardzo się boję! Mam pytanie:jak wygląda pierwsza wizyta u lekarza?i jak często trzeba chodzić na wizytę?

Gość madziulkaaa21
proszę pomożcie mi!

Gość madziulkaaa21
up up

Badanie i usg żeby potwierdzić ciążę i jej wiek,założenie karty ciąży,ważenie.pomiar ciśnienia.Dostaniesz pewnie skierowanie na badania...nie wiem co jeszcze. Na początku wizyty co miesiąc potem ok 34tc co 2 tyg, Nie bój się,powodzenia i GRATULUJĘ przede wszystkim :D

U mnie pierwsza wizyta wyglądała następująco: Badanie ,,zwykłe\" ginekologiczne oraz usg dopochwowo.Był to 5 tydzień więc ginekolog nie założyła mi jeszcze karty(powiedziała że założy za 2 tygodnie jak przyjdę z badaniami).Pierwsze badania jakie musiałam zrobić to mocz,morfologa i określenie grupy krwi. Ja miałam ciąże zagrożoną więc na początku musiałam chodzić na wizytę co tydzień.Potem zwiększyło się co 2 tygodni.

Gość madziulkaaa21
dziękuję za pomoc!:)

Gość krajanka23
u mnie bylo zwykle badanie ginekologiczne, bez usg i skierowanie na badania miedzy innymi morfologia mocz grupa krwi i wr, na kolejnej wizycie mialam juz usg i zalozona karte ciazy.

Gość kalina82
Na pierwszej wizycie, dowiesz się, że teraz czas również na pierwsze usg. Pierwsze usg jest dopochwowe (przynajmniej ja tak miałam) i potwierdza ciąze już na 100% Ja w sumie, dowiedziałm sie wszystkiego dopiero po usg. Bo po pierwszej wizycie miałam wieeelki mętlik w głowie. Czułam wielką radość ale zarazem i wiele obaw. Pani doktor zbadała mnie, wypisała skierowanie na badanie krwi i moczu, uspokoiła mnie i tyle :) Przebieg pierwszej wizyty zależy w dużej mierze od tego, jakiego masz lekarza i jego podejścia do pacjentki.

Gość madziulkaaa21
ja tez ma mętlik,cieszę się ale zarazem też się boję

Madziulko tylko sie cieszyc i tyle :) Tak bym chciala przezywac to co Ty. Ale niestety - nawet nie starm sie o dzidziusia. Czas nie ten ;(

pierwszą wizytę miałam przed wyjazdem zagranicę, był to 4-5 tc i nie było nic widać... tyle, że wszystko miałam powiększone co by wskazywać mogło własnie na ciażę. Kolejną wizytę miałam już po powrocie, w 9tc, wtedy założono mi kartę ciąży, dostałam skierowanie na badania: grupa krwi, mocz, morfologia, toksoplazmoza, WR i jeszcze pewnie coś, ale już nie pamiętam co. Badanie normalne ginekologiczne. Chodzę od początku na wizyty co 3 tygodnie... Gratuluję:)

Gość madziulkaaa21
bardzo Wam dziękuję!chciałabym być tak spokojna jak Wy:)ale muszę to powoli przeżyć,żeby zrozumieć i się przekonać:)

ja mialam pierwsza wizyte pod koniec 6 tygodnia ciazy...mialam robione usg wszystko bylo widac potwm skierowanie na badania ..teraz jestem w 14 i jest wszystko ok chodze co miesiac na wizyte...pan doktor powiedzial ze czesciej nie trzeba no chyba ze wlasnie byloby cos nie tak:)... grupa krwi, mocz, morfologia, toksoplazmoza, WR ,hiv u mnie twierdzil ze teraz jest obowiazkowe itp itd nie pamietam juz wszystkiego:)

Gość bababy
wizyta co miesiac. ja w sumie chodzilam co 1,5 miesiaca. u mnie na pierwsze wizycie. wiadomo...zbadal mnie, zwazyl, zalozyl kartę pacjeta, zalecil bdanie moczu , krwi .....o czyms moze zapomnialam.ale tak to mniejwiecej wygladalo. glowa do gory nic strasznego ;)