Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskadziewucha

niewyczuwalne tętno płodu

Polecane posty

Gość ciekawskadziewucha

Moje siostra jest w 10 tyg ciąży , miała dzis robione usg i lekarz powiedział ze nie widzi tętna płodu i kazał przyjsc za tydz na ponowne usg. Powiedzcie prosze ze to nie zawsze musi oznaczac to samo Czy któraś z was tak miała a potem okazało sie że wszystko jest ok ? (( prosze o odpowiedzi

Gość ciekawskadziewucha
:(((

Gość ciekawskadziewucha
myślicie że to juz przesądzone ? :(

Gość ciekawskadziewucha
nikt nic nie napisze ? :(

Gość =dsaasddsa
tak się może dziać, więc nie ma powodu do paniki... :) To jeszcze wczesny etap. Będzie dobrze, zobaczycie :)

Gość ciekawskadziewucha
dzięki za słowa otuchy :) Ja tez jestem w ciazy i tak sie cieszyłysmy ze nasze dzieciaczki bedą praktycznie razem sie wychowyały

Gość ciekawskadziewucha
mozew dzis znajdzie sie ktos kto miał podobny przypadek...

Gość ciekawskadziewucha
?

Gość ciekawskadziewucha
?

to jj pierwsze usg? czy miala wczesniej i bylo wyczuwalne? niech jaknajszybciej idzie do innego lekarza! niech jej zrobią usg! nie ma na co czekać!

Powinna iśc do ilnnego lekarza, prywatnie kazdy ją przyjmie.

10 tc to już czas najwyższy na tętno maluszka! dlatego popieram dziewczyny, że powinna iść do innego gina, bo może ten miał jakiś kiepski aparat do usg? Jednak, moim zdaniem, powinna się przygotować na to, że z maluszkiem jest coś nie tak :( Trzymam kciuki za to, żebym się myliła!

Naprawdę coraz bardziej przeraża mnie służba zdrowia, czy też nastawienie do niej - właściwie przy każdym przypadku trzeba by iść do 2-3 specjalistów, żeby coś potwierdzić lub zaprzeczyć. I w końcu - komu zaufać? :( Jeśli faktycznie jest niewyczuwalne, to przecież drugi lekarz może powiedzieć to samo. A jeśli wszystko jest w porządku, to za tydzień na USG wszystko będzie OK.

za jaki tydz? jesli jest cos nie tak to dziewczyna nie moze chodzic przez tydz z martwym dzieckiem w brzuchu bo zakarzenia dostanie za zaden tydz do lekarza dszisiaj

zakazenia i mam nadzieje ze to tylko dr nie potrafił usg zrobic i z maluszkiem jest dobrze

Gość ciekawskadziewucha
To juz jej drugi ginekolog bo pierwszego zmieniła jak po badaniu przez usg krwawiła,to był 7 tydz i ponoc wszystko było ok, zaraz w ten sam dzien poszła do innego lekarza,aby sie upewnic czy napewno wszystko dobrze, traz miała kolejna wizyte i kolejne usg najpierw normalne i gdy nie zauważył tętna płodu zrobił jej jeszcze usg przez pochwe i tez nic :( za tydz zapisał ja na usg do szpitala bo niby maja lepszy sprzęt, moze dlatego za tydzien ze moze źle okreslili wiek płodu... i byc moze jeszcze jest za malutki zeby wyczuc tętno... ja sie tak łudze, bo u mnie tez mieli problem z okresleniem wieku płodu, miałam 3 różne terminy na poród wyznaczone