Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmonna

Topik wsparcia-mam małe dziecko a znów jestem w ciąży

Polecane posty

Gość heyy
wy nie macie nic lepszego do roboty nieroby tylko bachory rodzić jeden za drugim?

Gość mamka synka
Gratuluję!!!!!!!!!, mój synek ma 3 lata i dzisiaj żałuję, że nie ma rocznego rodzeństwa. On bardzo lubi dzieci malutkie i te kilkuletnie. Na początku może być ciut ciężko...ale przecież nie ty jedna..... Niektóre mamy rodzą blizniaki mi mają dwójkę naraz !!! A ty jedno już maż duże a za 7-8 miesięcy twoja córka będzie miała półtora roku i dużo rzeczy będzie robiła już sama. Mój syn w wieku 2 lat był już tak samodzielny,że mi samej zaczęło brakować malutkiego dziecka. :-)

Gość mamka synka
a dodam,że mieszkam daleko od swoich rodziców i teściów więc nikt mi nie pomaga,mąż całymi dniami pracuję-jestem zdana tylko na siebie ;-)

Gość Luunaa
chruściki jak mozesz tak pisac. jestem w pierwszej ciazy, ale gdybym po porodzi zaszla w druga ciaze to w zyciu bym jej nie usunela. Jezu jak mozna takie glupoty wypisywac!

Gość mmonna
witajcie kochane mamusie! :-) mamaka synka --- mam nadzieje że moja córeczka bedzie juz w miare samodzielna jak sie urodzi maluszek, ale jeszcze większą, że nie bedzie go za bardzo dziubać i szczypac. ma 2 braciszków ciotecznych z ktorymi sa pięknie bawi, glaszcze, usmiecha sie - cudownie, za to oni ją popychają itp., trzeba bardzo pilnowac. Luunaa --- nie zwracaj uwagi na głupie teksty, siedzi tu duzo osób którym sie chyba w zyciu nie układa i nie potrafią sobie z tym poradzić :-( mama misia M -------- łóżeczko planujemy wstawić do sypialni, koło naszego łóżka i łóżeczka malutkiej, jak narazie nie wyobrazam sobie żeby niunia mogła spac na jakims tapczaniku, bałabym sie ze spadnie, jak sie budzi w nocy to siada, wstaje, robi rózne rzeczy. tez sie zastanawiałam nad tym że maluszek moze budzic starsze dziecko, ale niestety nie mam innego wyjscia, bo narazie także malutka sie budzi w nocy, jezeli cos sie zmieni i zacznie przesypiac noc to moze wystawimy jej łóżeczko do sąsiedniego pokoju. co do wózka to rozpatrywalismy taką opcje: http://allegro.pl/item521578969_wozek_blizniaczy_implast_spider_wysylka_gratis.html ------ obejrzelismy tez wózek w sklepie i sie okazało ze gondolka jest strasznie malutka, nadaje sie tylko dla naprawde malusienkiego bobaska, spacerówki tez maławe, więc moze kupimy wózek bliźniaczy spacerówkę, ale nie taki że naraz albo 2 dzieci musi lezec albo siedziec, z taką opcja że np 1 moze siedziec , drugie leżec i wsadzimy do jednego taką wkładkę z rączkami, ktorą mieliśmy w starym wózku. niby mamy 2 wózki, jeden stoi w piwnicy i wyciągam go jak wychodzimy na dwór,nie buja sie za mocno, taki sztywniejszy - bolder3, drugi mam w domu, buja sie pieknie na wszystkie strony, taki najzwyklejszy i to własnie z niego planuje wyjąc tą wkładkę z rączkami. ale jeszcze na to mamy czas, może któs podrzuci jakis fajny pomysł :-)

Gość mama misia m
moj maluch od poczatku spi w swoim pokoju. I od 5-mca przesypia juz nocki. Tak wiec nie wiem czy łóżeczko wstawic do pokoju dzieciecego czy do sypialni zeby maluszek nie budził starszego braciszka. Pisałam o tapczanie bo widziałam na allegro ze sa boczki zabezpieczające które sie stosuje od chyba 18 m-ca. Jesli chodzi o wózek ja chyba pozostane przy jednym wozku. Mam MUTSy z wypinana gondolka. Zobaczymy jak bedzie bo ja jak tylko zaczełam chodzic to za nic na swiecie nie chciałam do spacerówki. Wolałam chodzic. Wiec narazie w kwestii wózka chyba sie wstrzymam. A jak sie dziewczynki czujecie?? ja super. Zero dolegliwosci ciążowych:). Aha słyuszałam ostatnio ze w drugiej ciazy brzuch jest wiekszy i szybciej rosnie. Ciekawa jestem czy to prawda.

Gość mama misia m
juhu mamusie gdzie sie podziewacie????

Gość moze ktoas pomoze
mzoe wy mi powmozecie bo nikt nie chce nie wiem co mi jest mialam ores pod koniec grudnia a teraz mam lekkie plamieniannie wiem czemu?co to moze oznaczac?

Gość mama misia m
dziewczynki co z Wami? To chyba ma byc topik wsparcia nie? To gdzie sie podziewacie???? Ja siedze wlasnie w pracy:). Dzisiaj mąż został z maluszkiem bo niania nam sie rozchorowała. Tatus tak sie ucieszył ze zostaje z małym ze z rozpędu wziął urlop do poniedziałku.

Gość mmonna
Witajcie! moze ktoas pomoze --- niestety ja ci nie pomogę, pewnie duzo osób bedzie cie straszylo ze jestes w ciązy - o ile nie chcesz byc - najlepiej jeszcze troszke poczekaj i gdyby bylo cos nie tak idz do ginekologa. nikt ci nie chce pomóc, bo pewnie nikt nie wie co ci doradzic. trzymaj sie i nie denerwuj! mama misia m ------- ale masz dobre dziecko, przesypia całą noc - to wspaniałe, moja mała nietety nie. moim zdaniem wtaw łózeczk dzidziusia do sypialni, niech maluszek nie budzi synka. jak sie okaze ze dzidzius dobrze spi to wtedy przestawisz do pokoju dziecinnego. co do tapczaników to moze zapytaj na topiku starszych dzieci czy to sie sprawdza. moja kolezanka swojej 1,5 rocznej córeczce kupila tapczanik i pięknie spi, ale to moze zalezy od dziecka czy jest spokojne. Twój synek przesypia noc, więc raczej zaliczyłabym go do grzecznych :-) Co do brzuszka to podobno szybciej sie pojawia w 2 ciązy, bo są juz rozciągnięte mięśnie. a czy brzuch jest większy to nie wiem, mam nadzieje ze nie, bo 1 dzieckiem miałam ogromniasty brzuch!!!! :-)

Gość mama misia m
ja w pierwszej ciąży miałam maly brzuch. do 7 m-ca to tylko mały zarys brzucha ciążowego. Po 7 m-cu mi wyskoczył. Miałam go bardzo wysoko i do konca nie opadł. Zobaczymy jak bedzie teraz. Zrobilam juz pierwsze wyniki i w tygodniu lece do sowjego gina. Postaram sie odezwac pozniej bo mam troche pacy w domu:) Milego dzionka mamusie.

Gość fedtkaaa
a ja znam kobietę co rodziła 3 dzieci rok po roku i później została samotną matką, no bo mężowi się znudziła niezabdana zona. Później było narzekanie, że on taki drań it[. ale dla mnie kobieta rodzaca rok po roku dziecko, to kobieta niemyśląca,. Skąd wy kobiety wiecie, ze wasi faceci z wami będą zawsze. Zakochana to była mandaryna i co zostalo z tej miłości, dwoje dzieci. Dobrze, że oni mają pieniądze, a ile jest takich smotnych biednych mate, widac to ile z nich korzysta z funduszu alimentacyjnym, ze nie maja co jesc.

Gość ale pesymistka uuu
a ty odrazu zakladasz że kazdy facet ma w glowie siano i mysli tylko o tym żeby żona byla codziennie wyfiokowana? przykro mi że masz zły przyklad otoczenia, byc moze we własnym mezu. jest wielu normalnych facetów :-) a poza tym to nie wiem jak wygladasz i jak o siebie dbasz, ale widziałam wiele cięzarnych lub dzieciatych kobiet bardziej zadbanych niż panny lub "jednoródki". a przykladu wisniewskich lepiej nie podawaj, bo mandaryna miala niańka do dzieci, więc to tylko o wygląd nie chodzi. prawie sie nie maluje, nie dba za bardzo o siebie na codzien, kase jakos mieli a i tak wybrał brzydsza od niej kobiete z ktora teraz ma 2 dzieci

Gość mmonna
Witajcie mamusie! Moje maleństwo ma 8/9 tygodni, tak wyszło z usg, bo okresu nie zdązyłam dostac. Bije serduszko, a maluszek slicznie pływa. Aż sie mimo wolnie usmiechałam jak patrzyłam na dzidziusia :-) Taki maly cud! Myślałam że jestem troszke dluzej w ciązy. Brzucha teoretycznie nie powinno byc jeszcze widac, u mnie widac. Po ciązy nie do konca spadł, mięsnie wiodkie, jak tylko cos zjem to wyskakuje. Az tak sie nie opycham, więc nie wiem dlaczego jest taki duzy! W sobote wyskoczylam do galerii, kupilam juz kilka bluzek ciążowych :-) Troche mam z poprzedniej ciązy, ale trzeba troszke odswiezyc garderobe :-) Tym bardziej, ze rodzilam w marcu, więc duzy brzuch miałam zimą, a teraz będe miała latem. Moja córcia jest chora, dostala antybiotyk, dzisiaj juz lepiej sie czuje. Musiałam isc prywatnie na wizyte, bo w przychodni bylo czarno, nie bylo gdzie stac! I bylo bardzo duzo malutkich dzieci. Z dzieckiem do roczku nie trzeba stac w kolejce, a ten przywilej i tak by mi nie pomógł. Ja chyba tez bede chora :-( Trzymajcie sie mamusie