Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghadfh

dziewczyny alkohol w ciazy pomocy!!

Polecane posty

Gość dfghadfh

mam pytanie ktora bedac w ciazy piła alkohol? bo ja nie wiedizaąłam o ciazy i piłam w świtea i sylwestra a teraz sie naprawde tego boje!!

ja akurat nie piłam, bo jestem nie pijąca, ale moge sie załozyc, że co druga piła. Nie przesadzajmy, jakby coś miało byc, to żadna kobieta, nigdy by nie piła alkoholu, bo przecież mogła zajść w ciązę.

Gość dfghadfh
no ale czy mu to bardzo zaszkodziło? bo wcale nie były to małe ilosci

nic sie nie boj oczywsice nie dam ci 100 % gwarancji na zdrowe dziecko, tego ci nikt nie da ale wieeeeele dziewczyn we wczesnym stadium ciazy, kiedy nie wiedzialao jeszcze o dziecku, pilo alkohol natomiast teraz kiedy juz wiesz to nie pij i tyle :)

Ja też nie piję wcale. Ale posłuchaj, nic się nie denerwuj, tak jak Haris, nikt ci nie da pewności 100%, ale teraz tymi nerwami też możesz szkodzić. Wyluzuj się więc i ciesz ciążą, maluch jest cały i zdrowy :).

jak ja zaszlam w ciąże to akurat byly juwenalia...:) wiec troche sie tego alkoholu przelało mmmm. Na szczescie małej nic nie jest. Wyluzuj.

Gość no nie panikuj
chyba wiekszosc kobiet wypila cos na poczatku ciąży gdy nie wiedziala jeszcze o swoim stanie i nic sie nie dzieje.;)

Gość szurum
spoko....moja koleżanka miała podobnie jak Ty.... nie wiedziała o ciązy i była na mocno zakrapianej imprezie, potem okazało się, że to nie kac (wymioty itp) a ciąża ....była juz po jednym poronieniu i ostro sie wystraszyła, powiedziała o sytuacji lekarzowi Ten ja uspokoił...powiedział,że dziecko w tej fazie ciąży jest bardzo chronione i powinno być wszytsko OKI. Urodziła zdorwego chłopca :) Powodzenia!! PS. teraz jak juz wiesz to nie pij :)

Gość 029378947dhbjhd
Właśnie wiele kobiet nie wie ze wady postawy ,wzroku itd u ich maluchow są spowodowane tym iż w najważniejszych dla rozwoju dziecka pierwszych trzech miesiąca pilo alkohol!

Gość 029378947dhbjhd
szurum dziecko w pierwszych 3 misacach jest najbardziej narażone na wszystko poniewaz jest to okres w którym wszystko się rozwija - OUN itd!

ogolnie to płód jako byt niezdolny do samodzielnego zycia jest narazony na rozne rzeczy przez wieksza czesc czasu wiec nie psuj nam tu dobrej roboty :O

Gość no wlasnieeee
:o

Gość 029378947dhbjhd
Jak dobra robota? Może poczytaj sobie o tych 3 pierwszych miesiącah w rozwoju malucha.

Gość mmonna
dfghadfh ja miałam tak samo,z tym ze pilam tylko czerwone wino i nie az do stanu upojenia całkowitego, ale moze nic sie nie stanie. przeprowadzono badania na dzieciach matek ktore w ogole nie pily alkoholu i tych ktore troszke pil;y, dzieci matek niepijących ani kropli byly zdolniejsze, szybciej sie uczyly, łatwiej kojarzyly fakty itp., ale cóż, pozostaje nam liczyc że wszystko bedzie dobrze

Gość szurum
029378947dhbjhd - masz rację ale cóż zrobię jak tak jej powiedziła gin.... pewnie co by dziewczyna się nie martwiła, bo bardzo przejeta była

Gość polinezzzja
ja tez nie wiedzialam... tez sie balam. ostatnio ogladalam wywiad z tv z profesorem, ktory wypowiadal sie na ten temat. mowil, ze akcja z naglosnieniem picia w ciazy zaczela sie dlatego, ze coraz wiecej pijanych matek rodzilo dzieci, ktore juz mialy promile we krwi... patologia. mowil, ze wiadomo, zeby nie pic, ale zeby tez nie popadac w paranoje. opowiadal, ze przyszla do niego pacjentka, ktora prosila o usuniecie, gdyz nie wiedzac o ciazy pila alkohol i strasznie panikowala i on jej tlumaczyl, zeby w paranoje nie popadala, ze na pewno bedzie ok. to mowil profesor, jeden z prekursorow calej akcji o piciu w ciazy.

Gość no dokładnie nie mozna
popadac w jakaś obsesje bo to ten stres może sie odbić niekorzystnie na dziecku a nie wypicie lampki wina.

Gość 029378947dhbjhd
Też myślę że lekarz nie chciał jej martwić.No cóż, ja bym na jego miejscu powiedział.Może czas zacząć uświadamiać kobiety?!W tym wypadku rozumiem że ona nie była świadoma swego stanu ale ile procent kobiet jest po prostu bezmyślna i upija się nosząc pod sercem dziecko...

Gość większosci kobiet
zdarzyło sie cos wypic w poczatkowej fazie ciaży gdy o nuiej nie wiedzialy a mimo tego jakoś rodzą sie zdrowe dzieci, po prostu nie popadajmy w jakąs paranoje.:o

Gość polinezzzja
a tak w ogole, moja kolezanka tez pila niewiedzac ze jest w ciazy, dotego palila. jej syn jest najlepszy w klasie. umial czytac i pisac zanim poszedl do szkoly, wiec nie ma reguly.

Gość 029378947dhbjhd
Wypicie lampki wina w 4-9 Msc ciąży nie jest tak bardzo groźne jak wypicie lampki wina w 1-3 miesiącu ciąży.OKRES PRENATALNY - NAJWAŻNIEJSZY W ŻYCIU CZŁOWIEKA!

Gość pewnie że nie ma reguły
gdyby tak było to pewnie większość z nas byłaby w jakims tam stopniu upośledzona bo ktorej matce nie zdarzylo sie wypic czegos na początku ciazy jak jeszcze o niej nie wiedziala?

Gość polinezzzja
oczywiscie nie znaczy to, ze zachecam kogos do picia w ciazy. staram sie tylko wytlumaczyc, uspokoic, bo nerwy matki tez szkodza dzieciatku

Gość 029378947dhbjhd
nawet nie wiecie niektore co mowice, ,

Gość polinezzzja
no wlasnie, wiekszosc z nas bylaby uposledzona, bo czy w czasach naszych mam czy babc mowilo sie o szkodliwym wplywie alkoholu na plod??? dodajac jeszcze, ze znacznie pozniej dowiadywaly sie one o ciazy - nie bylo testow, usg itp. za to pedzilo sie wino i wóde w domu...

Gość 029378947dhbjhd
Nie zdajecie sobie sprawy że np:częste bołe głowy, płaskostopie,skrzywienia kręgosłupu,wady wzroku,wady słuchu itd są wyniekiem spożywania alkoholu matek w ciąży.

Gość 029378947dhbjhd
albo to że dziecko będzie nerwowe, płaczliwe,nieśmiałe też z tego wynika