Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eva rusauuuka

dziwne zachowanie 5cio miesieczniaka - czy wasze tez tak mialy???

Polecane posty

Gość eva rusauuuka

moja corcia za tydzien skonczy 5 miesiecy. od jakiegos czasu zaczela sie strasznie wyginac do tylu. gdy lezy na pleckach to strasznie sie wygina albo przekrecajac sie na boki albo nawet podnosi pupe w gore opierajac sie na nogach i glowce. czasem tez tak robi jak ja trzymam na rekach. nie wiem co o tym myslec. boje sie, ze dzieje sie cos zlego...

Gość ghdgbfffffffffff
radzę Tobie, abys poszła do neurologa, moja córcia też tak miała i nadal ma jak się zdenerwuje, jest to wzmożone napięcie mięsniowe i wymaga rehabilitacji

mnie sie wydaje ze to normalne, moje dziecko ma 5,5 miesiąca i tez tak robi , rózne figury, wyginania jak lezy i na rękach, podnosi dupcie tak jak piszesz. czasem to komicznie wyglada i nie dopatruje sie w tym nic złego

mój tez tak robi jak go wezme na kolana to podnosi go gory pupe jakby chcial wstawac albo lezeć... mam zamiar sprawdzic czy to nie wzmożone napięcie mięśniowe,.

Moze nic złego, a może coś...Moja córcia tak się zachowywała, ma wzmożone napięcie mięśniowe. To trzeba rehabilitować, im szybciej tym lepiej, więc skonsultuj się z neurologiem.

a czy wyginają wam sie dzieci tak czasem przy jedzeniu? Bo moja mam tak czasem przy butelce i nie chce jesc. I kurcze juz sama nie wiem moze to cos złego. Nawet mi wczesniej do głowy nie przyszło zeby sie martwic. Jak ja mam czasem na rękach to tez tak głowe do tyłu odchyla.

mój sie tez czasami tak odchyla, ale do telewizora - musze go wyłączać. Byłam u neurologa, w naszym przypadku to zwykła ciekawość.

mój ciagle sie wygina wiec przy jedzeniu tez. a jak mu cos nie smakuje to poprostu pluje :D

ja tez tak myślę ze to jest zwykła ciekawość z tym wyginaniem ja nie zaobserwowałam żadnych innych niepokojących obiawów u mojej córki.

autorko,moj robil doladnie tak samo jak twoje dziecko,okazalo sie ze ma wzm.nap.miesni w barkach i raczkach,teraz ma 6 miesiecy ,rehabilitujemy sie,niby wszatko jest prawie ok ale nadal to robimy,bo ma trudnosci z przekrecaniem sie na brzuch,chociaz w koncu przekreca sie,ja bym kniecznie poszla do specjalisty,tutaj liczy sie bardzo czas!!!!!!!

Gość eva rusauuuka
a czy pediatra mogl tego nie wykryc??? bylam z corcia u dwoch roznych pediatrow, oraz u pediatry i ortopedy /miala lekka dysplazje oraz infekcje/. wiec troche lekarzy ja juz widzialo, badalo i zaden nic nie zauwazyl, a wrecz przeciwnie - mowiono, ze ma dobre napiecie miesniowe i duzo sily bo sie podciaga do siadu juz od jakiegos czasu. czy mozliwe aby tego nie zauwazyli???? luc co gorsze - czy wczesniej moglo byc wszystko ok, a dopiero teraz cos sie "popsuc"???

Gość to ze dziecko podnosi pupe
podpierajac sie na nogach i głowce to nic złego dziecko robi przymiarki do raczkowania

Gość ja .....
nic dziwnego w tym nie widze poza tym ze dziecko zdobywa nowe umijetnosci i sie denerwuje ze nie moze czegos zrobic i dlatego ze zlosci sie wygina

Gość moj synek
tez sie wyginal w luk i wszyscy twierdzili ze to normalne, ajks ie okazalo potem, ok 5mca ze to nie jest normalne, ma wzmozone napiecie miesniowe, rehabilitowany jest od 6 mca zycia a teraz ma 12mcy i dopiero w 10mcu zaczal siadac stac a teraz zaczyna chodzic ale... po trudnych zmudnych cwiczeniach wielu godzinach pracy... a gdyby byl rehabilitowany wczesniej trwalo by to krocej mniej bolesnie itd... polecam wizyte u neurologa, u nas dwoch pediatrow mowilo ze tak moze byc a poszlam do neurologa i okazalos ie ze nei moze byc, nie mzona tego lekcewazyc, najwyzej okaze sie ze wszystko jest ok :) czego zycze :)

Gość troche zbyt
ogolnie opisałas problem , opisz dokładniej w jakich sytuacjach malec tak sie zachowuje