Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slonezko dla ciebie*

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

przede mną pierwsza wizyta ale nie wiem jak może wyglądać, co mówić. chce iść na rutynową kontrolę czy wszystko jest w porządku. o co może pytać lekarz i jak się przygotować?

Gość 029378947dhbjhd
Po 1- dłuższa bluzeczka zakrywająca tyłek - po to by kiedy będzie miał zamiar badać i poprosi o rozebrania sie od pasa w dół nie musiała paradowac z gołym tyłkiem. Lekarz zapyta sie o to kiedy mialas pierwsza miesiączkę i czy uprawiałaś juz seks.

spokojnie! Lekarz przeprowadzi wywiad tzn zapyta czy chorowałaś na jakieś przewlekłe choroby czy zażywasz na stałe jakies leki czy w twojej rodzinie były przypadki chorób przewlekłych. Wykona Ci badanie ginekologiczne oraz usg. Współżyjesz już?? Czy Twoja wizyta wynika z tego ze chcesz rozpocząć współżycie i chcesz zaczącs tosować antykoncepcję? Czy po prostu chcesz iść się przebadac? Niczym się nie przejmuj. Aha no i lekarz moze jeszcze wziąć wymaz do badania cytologicznego(bez bolesne nic nie poczujesz). Na pewno zapyta cię także o to od kiedy miesiączkujesz i kiedy była ostatnia miesiączka.(warto przypomniec sobie kiedy to było). Kolejna wizyta jeśli nic sie nie będzie działo moze się odbyc po upływie roku bo własnie przynajmniej raz w roku powinno się robić cytologię.

dzięki wielkie:) strasznie się boję tej wizyty wiem że faceci są lepsi ale chyba wole iść pierwszy raz do babki, będę mnie skrępowana

zaczęłam współżycie i chciałam zrobić badania czy wszystko jest ok

Gość Nie ma sie czego
bac. Lekarz jak lekarz :) grunt to znalezc odpowiedniego.

Gość Nie ma sie czego
no i na poczatku powiedz ze jestes pierwszy raz.