Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze bele

Kreski na teście??

Polecane posty

Gość kurcze bele

Kreski na teście owulacyjnym powinny byc niby takie same jesli jest pzytywny, a jeśli nieznacznie sie równia, znaczy sie ta druga jest dosłownie odrobine jaśniejsza niz kontrolna to mozna mowic o zblizającym sie jajeczkowaniu czy nie??

Gość dddddddsre
też sie nad tym zastanawiam,bo robie właśnie te testy i jak narazie ta kreska jest troszkę jaśniejsza.Pierwszy cykl robie te testy więc przeznaczam go na obaserwowanie.Zobaczę czy kreska zrobi się ciemniejsza czy nie.Do tego mierzę też temp i nie ma skoku wiec myśle,że to jeszcze kreska nie jest taka jak powinna być. a ty mierzysz temperaturę?obserwujesz śluz?

Gość kurcze bele
temperature meirze ale nieregularnie wiec nie moge sie sugerowac, sluz natomiast mam taki jak z opisu plodny, wczoraj kreska na tescie lekko widoczna

Gość dddddddsre
czyli syt. jak u mnie,ale ja temp mierzę regularnie wiec czekam ,myśle,że jeszcze ta kreska będzie mocniejsza.U ciebie myślę też.Co nie oznacza,ąe nie działam;) na wszelki wypadek działam

Gość kurcze bele
ja tez działam :) a który ty masz dzien cyklu ?? ja 12 a cykle 26-30 dni

Gość dddddddsre
14dc a cykle 31-33:)

Gość kurcze bele
heh czyli praktycznie jestesmy mniej wiecej na tym samym poziomie:) Ciekawe czy uda nam sie coś wymodzić w tym cklu :)

Gość dddddddsre
ja już pomału tracę siły i nadzieję:( do tej pory stawiałam na naturę,nawet o tym nie myślałam za bardzo i i tak nic z tego.Więc teraz postanowiłam poobserwować co i jak.Mój lekarz ostatnio zadał mi pytanie czy ja jestem choć trochę przekonana,że mam owulacje.A ja otworzyłam usta i nie wiedziałam co powiedzieć:oNiby myslałam,że tak,ale po głębszym przemyśleniu to nie wiem tak naprawdę.Kazał mi choć 2 cykle jeszcze poobserwować i isć do niego potem jeśli nic z tego.Wtedy zrobi monitoring i będziemy juz wiedzieć co i jak.

Gość dddddddsre
wiesz co,dodałam temat do obserwowanych:) pisz jeśli mozesz co i jak,dobra?najbardziej mnie ciekawi ile może wyjść dni taka słaba kreska zanim bedzie mocna.

Gość kurcze bele
oki jak tylko zrobie jutro zrobie test napisze co i jak. Ja przy poprzedniej ciazy nie mialam zadnych problemów z zajsciem teraz probuje 2 cykl wiec zobaczymy jak bedzie.

Gość dddddddsre
ja też po ciąży jestem,zaszłam w pierwszym cyklu a teraz nie wiem co jest grane:o to jest mój 6 cykl

Gość dddddddsre
i mam jeszcze tylko 3 testy owu kurde i nie wiem czy nie za wczesnie zaczęłam je robić.No cóż pożyjemy zobaczymy i ewentualnie za miesiac będę mądrzejsza:)

Gość dddddddsre
a powiedz mi jeszcze o jakiej porze dnia robisz te testy?

Czesc dziewczyny Ja robiłam codzin\ennie testy owulcyjne prze dwa tygodnie i zawsze miałam ta druga kreske jasniejsza albo wcale wiec nie wiem tez czy to wtedy zblizajaca sie owulacja :)

Gość kurcze bele
Testy robie ok 11 , na ulotce pisze zeby nie robic z porannego moczu, mnie zostal juz tylko jeden test bo zaczelam zgodnie z tabelka zamieszcona do testow, pierwsze dwa mialy dwie kreski ale ta druga byla słaba, wczorajszy prawie wcale nie bylo widac drugiej a na dzisiejszym wyszła mocna ale nie tak bardzo jak testowa, w zasadzie róznia sie odcieniem

Gość dddddddddsre
wiem właśnie,że część dziewczyn mówi,że te testy nic nie warte dlatego nie polegam tylko na nich no i cały czas działam;)

Gość dddddddddsre
no to jak wyszła prawie taka jak ta testowa to myślę,że to już jest to.Myślicie,że naprawdę musi być tak super mocna?

Gość dddddddddsre
ja rano mierzę temp i widzę,że stoi na niskim poziomie wiec test robię pod wieczór żeby mieć rękę na pulsie i nie przegapic:D to chyba nie ma znaczenia pora nie?

Gość kurcze bele
tam pisało zeby nie robic z porannego moczu bo jest za bardzo stezony a tak nie ma wskazowek co do pory dnia

Gość kurcze bele
uciekam usypiac córe w razie pytan bede popoludniu , pozdrawiam :)

Gość ddddddddsre
nie wiem co te testy sa warte:o przedwczoraj druga kreska dosć mocna ,ale słabsza niz testowa,wczoraj troszkę słabsza,dzisiaj prawie niewidoczna.A owulacji na bank nie było wcześniej.Chyba lepiej miwrzyć temperaturę

Gość kurcze bele
ja wasnie zrobiam test i czekam na wynik, ale juz widze ze nie bedzie tak intensywna jak wczoraj, nie wiem, moze masz racje, ze sa do niczego. Wczorajsza kreska byla na pewno duzo bardziej intensywna. Moim zdaniem powinno byc tak jak przy tescie ciazowym jest ciaza jest kreska nie ma ciazy to i kreski nie ma, a nie tak jak tutaj jasniejsza ciemniejsza, szkoda slow Fakt faktem wczorajsza kreska byla najciemniejsza ze wszystkich, ale nie wiem czy mozna sie nia sugerowac. W zasadzie zostaje jeszcze tak pro forma podzialac cos z mezem i czekac na okres. To byl moj ostatni test ale jak ty masz jeszcze jakies do zrobienia to pisz jakie wyniki moze sie w koncu doczekasz mocnej krechy. Teraz pozostaje czekac . Jesli chcesz to mozemz sie wzmieniac ewentualnymi objawami heh moze w koncu cos wzwroza. ps moje zamiary mierzenia temp spelzlz na niczym bo corka ostatnio ma zle noce i wstaje do niej po kilkanascie razy, a to podobniez sie wzklucza. Jesli w tym cyklu nic nie bedzie to od nastepnego zaczne dokladniej obserwowac swoj cykl. Pozdrawiam i czekam na wiesci :)

Gość dddddddddsre
ja dzisiaj nie robię testu chyba.Rano temp bardzo niska,mam jeszcze ze 2 dni czasu do skoku.Zrobię ten test jutro,no chyba,że nie wytrzymam:D najbardziej to sie martwię czy ja mam w ogóle owulację:o no ale cykle mam długie przeważnie 33 dni więc 15dc to jeszcze jest chyba czas jestem na 28 dni i oglądam te wykresy dziewczyn i te o takich długich cyklach mają owu tak ok 18-19 dc wiec ja czekam spokojnie. jeśli zdecydujesz sie mierzyc temp to zarejestruj się na 28 dni,dziewczyny ci pomogą interpretować wyniki,no i ze wszystkim ci pomogą:)a pierwszy miesiac masz za darmo:) zresztą o czym ja tu gadam,to dopiero twój 2 cykl i pewnie zajdziesz.U mnie to co innego😭

Gość dddddddddsre
a jaeszcze mi sie przypomniało:) ja miałam problem z tym,że mało śluzu płodnego,może tutaj leży przyczyna niepowodzenia zaczęłam pić siemię lniane i jestem w szoku.Po raz pierwszy od bardzo dawna pojawił sie dziś śluz i to w duzej ilości:) spróbuj,siemię grosze kosztuje. i ż dziw,że jeszcze ktoś tutaj nie wpadł i nas nie objechał;) czuje się jak nie na kafe;)

Gość kurcze bele
co do śluzu to wydaje mi sie ze jest go wystarczajaco, zaraz poszukam preparat o ktorym czytalam, moze sie przydac jak nie zajde w tym cyklu to chyba zaczne łykac. na stronke 28 dni zagladam czasami ale nie jestem zarejestrowana , ale z tego co piszesz to jest warto. A przy okazji to masz racje , nie czuje sie jak na kafe, same jestesmy i nikt po nas nie krzyczy :)

Gość dddddddddsre
castagnus to prepatar na obniżenie prolaktyny jest.To musisz być pewna,zrobić badania,że masz podwyższoną.Na własną ręke bym nie brała

Gość dddddddsre
wczoraj jednak zrobiłam ten test i druga kreska znów powróciła,ale jednak bledsza.:o ja wciaż uparcie czekam na skok temperatury;)

Gość kurcze bele
A ja mam dzis 14 dc, za ok 2 tyg bede wiedziala czy cos jest na temacie. W zasadzie testy mi nic nie dały. Teraz pobolewa mnie troche brzuch i mam upławy ale jakby rzadsze. Nie wiem moze sprobuje tak poprostu na luzie bedzie to dobrze a jak nie to trudno :) Pozdrawiam i oby czas biegł szybciej do terminu planowanej @

Gość dddddddsre
donoszę uprzejmie,że dziś kreska znowu bladziutka:o nie wiem czy to cos nie takz testami czy ze mną:o pewnie ze mną.